Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Изданието Die Welt пише: Германия заменя ядрената енергетика с въглища от Колумбия. Вноса на въглища от Колумбия бележи нов рекорд, като от януари до май 2023 г. са внесени около 2.56 млн тона. За цялата 2022 г. са внесени 5.75 млн тона. Какво става със зеления преход? Нали всичко вървеше по план?
93
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Главното е, че денацификацията си върви. Укронацягите масово пътуват към бандера, а русофобите у нас и по света 4ишкат кръв.
92
14
 
2
 
! Отговори
Магелан преди 4 седмици
Шок и ужас.Със Безспорни исторически факти на всички диктатори съдбата е една и съща.Пурин ще свърши както свърши Хитлер.Въпрос на време е това да стане.Само украинците да издържат още година и половина и Русия няма да я има!
91
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
90
2
 
11
 
! Отговори
Слава Урине преди 4 седмици
Украинците напредват към бандера във вид на мръвки и ламарини! Слава!
89
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
здравейте тролейбуси, пак ли громите загниващия запад?
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Здравейте русофобчета! Заредихте ли днес вашите стари димящи таралясници с Путинско гориво? Ах вие мушмороци, защо спонсорирате Путинския режим?
87
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия мачка нацягите и наетото натовско дришньо и напредва стремително на фронта. Русия направо пържи нацягите и натовците още в хотелите, преди да са се добрали до фронта. Русия ви пръска русофобчета и аз съм много доволен муахахаха!!!
86
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всички диктатори и агресори приключват по един и същи начин. Така е но в конкретния случей Зеленски е диктатора. Неговия мандат завърши а той се самопровъзгласи за президент. зеленото джудже наркоманче ще трябва да бега
85
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
2023 г. е станала рекондна за франция по банкрути. 55500 фирми са прекратили съществуването си. Това включва не само фирми от малкия и средния бизнес но и големи фирми. Русия ви скъса шушоните. Предавайте се евроджендерляци и евронацяги, предавайте се плъhoVe мирижливи!!!
84
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В украйна правят масови хайки и ловят невинни и цивилни хора по улиците и ги измъкват от домовете им за да ги пращат като мес0 на фронта. Нашите русофоби заслужават такава съдба.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 108. Нямат нужда от помощ. Ти обаче защо не си в Украйна на фронта. На зеленски му трябва пушечно месо.
82
6
 
5
 
! Отговори
Виц преди 4 седмици
Един руски виц който чух от филм по телевизия Алфа. Руснак рибар хванал златната рибка. Пусни ме и ще ти изпълня едно желание. Пуснал я той , а тя: Какво е твоето желание ? Да стана герой на Русия. Нямаш проблем , казала рибката и го изпратила сам на фронта с два пистолета , срещу пет украински танка.
81
6
 
17
 
! Отговори
Краварски к0пт0р преди 4 седмици
201 населени места в БГ без нито един жител. Това се получава след 35 години еврокраваро-атлантическо р0бств0.
80
12
 
13
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 4 седмици
Ние истинските българи чакаме с нетърпение разпада на нато и ес за да се присъединим отново към Русия и нейните съюзници!!!
79
3
 
3
 
! Отговори
Алтън Джон преди 4 седмици
То това се върти от две години как "следващите няколко седмици определят изхода на войната". Давай следващата новина - идват избори, те са ни по-важни на нас българите. Украйна е буферна и за Европа и за Русия, а знаем кой обира шамарите като се бият двама и си по средата. Навремето ние бяхме така за Варшавският договор.
78
10
 
7
 
! Отговори
Магелан преди 4 седмици
Шок и ужас.На Путин догодина неговите хора ще ми спретнат атентат и ще го убият.Въпроса е на къде ще тръгне после Русия и с какви нови други болшевишки психопати ще се появят.Защото в тази дивашка страна всичко в възможно да се появи?
77
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
76
8
 
12
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 седмици
Русия моментално надушва ужасната воня, която се носи от натовските наемници и укронацистите от батальоните Азов, Айдар, Кракен, Десен сектор, Карпатска сеч и другите дришненца,,,,след което ги пържи по хотелите и полигоните, преди да са стигнали до фронта. Слава на Русия! Русия е мощ!
75
6
 
12
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 4 седмици
да де, ама в розовите нарко-сънища на тва на снимката може и да има нещо,което според него "всъщност спасява фронта" и,че в "следващите седмици ще определят хода на войната", ама старателно укрива,че всеки ден 1-2 хилки от укровермахта му скоропостижно се утилизират, точно по плана за неусетно,постепенно,методично и систематично денацификациране на бивша укриана,без много шум (и без много пленници).Чака се само да отмине бленуваната от него "среща на върха за мир".След нея ще се включи на турбо