Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от Русия
Къде евроизборите не са важни, а Путин е най-притеснителната фигура?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
4
 
! Отговори
Бирата преди 3 седмици
Заради тази Украйна Русия взе да снабдява всички врагове на Запада с нови технологии.Китайски подводници станаха неуловими,Ким отправи заплаха към САЩ,че ракетите му могат да достигнат всяка точка от територията им.Май остава нещо и на Иран да дадат,а те не са кротки като азиатците.Путин го нарече ответна мярка заради западната помощ за Украйна.
193
0
 
5
 
! Отговори
Морфалинко Кокаиненс преди 3 седмици
Зеленски: Тръмп рискува да стане загубеняк, ако спечели през ноември. С тези думи Зеленски нарича "загубеняци" всички американци подали гласовете и доверието си за Доналд. Крайно просташко поведение към народа който ти дава пари, оръжие, боеприпаси и медикаменти
192
1
 
7
 
! Отговори
Бирата преди 3 седмици
24% от англичаните не са осведомени,32% смятат,че никой няма предимство,41% смятат,че Русия печели и едва 3% са А Украйна.
191
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва му някакъв дори и малък успех преди срещата на главите на нищо не определящите страни в Швейцария,но даващи пари.Дори тези,които набираха хора за войната ги пращат на фронта,а Напред жени ще им вършат работата.
190
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Имам познат в укрия. Лъжите на зелката за победи са велики. От където са минали руснаците, всичко тотално е помляно и е изравнено със земята. Затова ЕС се навира между шамарите и то яко.
189
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки ден Украйна унищожава рускофашистка техника и въоръжение. Това изтощава все повече и повече Алианса на Сатаните Путин,Рамзан и Хомейни. Бавно и сигурно Украйна върви към постигане на целите си. Тези, които питат колко села превзеха украинците, нищо не разбират. Запада не бърза. Москва и Техеран го закъсват със всеки изминал ден.
188
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Мие ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане?
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От литератор, артист и поет става само изпълнител. Трябва му винаги сценарист, режисьор и суфльор и зрители срещу закупен билет.
186
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
зеленски на кол трябва да те забучат пред семейството ти в следващите няколко седмици.
185
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки ден Русия унищожава натовска техника и въоръжение. Това изтощава все повече и повече Алианса. Бавно и сигурно РФ върви към постигане на целите си. Тези, които питат колко села превзеха руснаците, нищо не разбират. Путин не бърза. Европа и САЩ го закъсват със всеки изминал ден.
184
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да му мислят рашките,един дементо ще ги покоси с мисъл показа боба.
183
1
 
5
 
! Отговори
Магарев преди 3 седмици
Ако си лакират ноктите руснаците ще ги помислят за жени е ще паднат в капан.
182
0
 
3
 
! Отговори
Толупа преди 3 седмици
Всеки европейски гражданин,ако получи по една вуду кукла с лика на Путин и всяка сутрин я носи в полицията да броят,колко пъти е продупчена може и да се получи Само населението на Украйна се оказа недостатъчно преди две години.Зсщо се отказаха след първия път,а не опитат пак?
181
0
 
14
 
! Отговори
слугата на дявола преди 3 седмици
му свършва времето
180
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски е демократичен диктатор. Не го бъркайте с Путин, който е просто диктатор.
179
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеления пумпал вече не е президент . Играе кукла на конци във филм на чужди сценаристи . Но хората падат мъртви , съсипа държавата , разори Европа. Само да се хареса на памперса .
178
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркоман, Украйна е финита. Ай капито? Нали имаш вила в Италия, дефиченте.
177
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защото крайнодесните от Европа ще му спрат социалните помощи. Зеленски докара глад в Западна Европа.
176
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Миналата седмица бях в Зап. Украйна и говорих с доста хора. Не чух нито на един украинец да му е тумнало за НАТО, болшинството даже казваха, че това го решават корумпирани политици. Не срещнах и нито един дето е тежък американофил (за разлика от милата ни родина), повечето са оскърбени и вече не обичат Русия, и има защо. Но пък за разлика от нашите продажници украинците виждат съществена разлика между обикновените руснаци и режима им, ме попаднах на такива крайности, каквито има у нас.
175
3
 
23
 
! Отговори
Убиец преди 3 седмици
Още малко му остава и така ще го "сплотят" оцелелите украинци на Майдана в Киев - с примка на шията, та ще съжалява защо се е раждал.