Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната

Безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта, каза той
5 юни 2024 07:00, Анисия Иванова
291
Зеленски: Следващите седмици ще определят хода на войната
Снимка: БГНЕС/EPA

„Следващите седмици ще определят хода на войната до края на годината“, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Киев Индипендънт“.

Зеленски подчерта, че основните и най-силни атаки на Русия в момента са в Донецка област, където силите на Москва постоянно напредват и добави, че областта остава основна цел на Кремъл.

Руските войски, които се придвижват на запад от руините на Бахмут и Авдийвка, са успели да превземат десетина малки села и да се доближат до Часив Яр.

Украинският президент отново заяви, че ситуацията в Харковска област е "стабилизирана", и благодари на "всеки командир и войник", участвал в усилията.

Зеленски подчерта ключовата роял на дронове през последните седмици.

"В момент, когато очаквахме артилерийски доставки от нашите партньори, безпилотните самолети FPV всъщност спасиха фронта", каза той.

"Следващите седмици ще определят цялото лято и в много отношения цялата година - както по отношение на срещата на върха за мир, така и по отношение на сплотяването на света около Украйна, отношенията ни с ЕС, позициите на фронтовата линия и вътрешното производство", добави Зеленски. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от Русия
Къде евроизборите не са важни, а Путин е най-притеснителната фигура?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Украинските уклонисти започнаха да загиват поради минирането на ВСУ на бреговете на ТисаВ социалните мрежи се появи видео, на което граничар оглежда тялото на починал украински гражданин, който се е опитал незаконно да премине границата.
153
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дошли са русите на Балканите, защото Фердинанд подлеца немец и немски слуга и немски пенсионер позле за немското слугуване е обавил война на Русия.
152
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Ще успее да мобилизира необходимите му 200-300 хиляди човека, за да задържат фронта ли? Защото ако Украйна успее да мобилизира толква хора (а като гледам май няма да успее), Русия лесно ще мобилизира още двойно повече и ще има капацитет за още 10 такива мобилизации.
151
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма смисал да се хабят ракети по прериите на русия, трябва директно по масква да се думка
150
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До иван вазов - А това няма ли да споделиш? - НА РУСКИТЕ ВОИНИО, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с киткиНо идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещоКак ръце сега да разгърнем?О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен
149
3
 
2
 
! Отговори
Вован и Лексус преди 4 седмици
"Европа играет важную роль, оказывая на него влияние. Нужно использовать Зеленского и сказать ему, что он получит то, чего хочет, только если поддержит наши демократические принципы" ─ откровенно признался Шваб. "Но принять его в ЕС и НАТО не представляется возможным", ─ уточнил наш "Жак Аттали". "Нет, это понятно", резюмировал Клаус.
148
9
 
38
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Успех на Русия и дано и днес унищожи много натовска техника и тройно повече натовци!
147
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колкото повече се прави реклама на фашистите от Възраждане, толкова повече хора се осъзнават.
146
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски каза още в началото - Дайте ни оръжие и ще победим ру..нята. И така повече от 2 години. Да вярваш на лъжите му е детински наивно.
145
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Няма украинци...
144
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Китайски генерал към Зеленски: Замислете се какво ще постигнете, ако се биете до последния украинец.
143
9
 
33
 
! Отговори
Дааааа преди 4 седмици
Колкото повече ни пробутват този касапин и нацист толкова повече хората са за Русия.
142
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Според мен ще се случи същото като през 1917 година. Ще има бунт в армията на кървавото джyдже в Кремъл .
141
33
 
10
 
! Отговори
До 183 преди 4 седмици
Аз не виждам разлика между нашите изветрели русофили и тези руснаци... Ще ми пишат по форумите "слава на русия"... Що заКретени има в държавата ни?
140
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какъв "морал" може да има човек който подкрепя агресора Русия в тази война. Вчера от Кремъл пак говорят за преговори, но искат окупираната територия на Украйна... Що за наглост и арогантност?
139
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Властта в РФ е окупирана от хунтата на кремълския peптил и затова Русия е реална заплаха за мира и човечеството...Когато свалят този режим може всичко да се нормализира.
138
1
 
4
 
! Отговори
Баба Вангелия речи преди 4 седмици
Даже и Ким Чен Ун не мож ви управи.
137
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Даже СИ ДЗи Пин мина през някакви избори, вътрешнопартийни, но избори. А този кой е дето говори за войни, ходове, и тем подобни? Според мен в момента на запад му обмислят съдбата. Ни е да го ликвидираш, че после какво? Ни е да го принудиш да се оттегли доброволно-не иска. Наникъде не можеш да придвижиш така създалата се ситуация.
136
24
 
11
 
! Отговори
още нещо преди 4 седмици
Оказа че Украйна не е Чехия през 1968 г. да бъде окупирана за 24 часа.Единствната награда на агресивните *** ще бъде колкото перални и телевизори задигнага ,а и украинското жито което откраднаха. Но крадците и грабителите винаги ги бият през пръстите. да не говорим че отвращават целия свят
135
14
 
16
 
! Отговори
до 160 преди 4 седмици
"колко войски има НАТО в други държави", това неадекватно изказване не знам дали има смисъл да го коментирам дори, НИЕ СМЕ НАТО, това е съюз, това са ОБЩИ отбранителни НАШИ войски и добре, че ги има, иначе щяхме да сме като Украйна, Грузия, Молдова, Чечня и щяхме да ядем от "руския мир" и ние. 2022 всички се увериха, че който не е в НАТО бива "освобождаван" и присъединяван в Руската империя рано или късно