Какви са следващите цели на Владимир Путин?

Европа се е върнала към "най-мрачните дни на Студената война"
1 юни 2024 22:45, Нели Христова
145
Какви са следващите цели на Владимир Путин?
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин няма да спре до Украйна и се е насочил към три цели за възстановяване на Руската империя, предупреди лидерът на Латвия.

Президентът Едгарс Ринкевичс заяви, че завземането на Балтика ще бъде вторият етап от обезумялата мечта на руския президент да си върне изгубената империя.

Ринкевичс направи отрезвяваща оценка за нестабилното бъдеще на европейската сигурност в лицето на все по-агресивна Русия.

Той посочи, че всички резултати от 27-месечната война на Русия срещу Украйна вероятно ще доведат до повече кръвопролития, тъй като Кремъл се ръководи от „негодуванието за изгубената си империя“.

"Ако Русия почувства, че е спечелила в Украйна, изкушението ще бъде тя да продължи... ако почувства, че е победена, желанието ще бъде за отмъщение", каза Ринкевич, цитиран от Телеграф.

По думите му "първите цели" на Путин за възстановяване на съветската империя ще бъде завладяването на Молдова и регионите на Кавказ и Централна Азия.

"Това мащабно заграбване на земя в стила на Хитлер може да включва страни като Армения, Азербайджан, Грузия, както и Казахстан, Киргизстан, Таджикистан - всички те са постоянни цели на руското влияние. Редът за сигурност в Европа ще бъде застрашен за години, ако не и десетилетия напред“, предупреди Ринкевич по време на тридневното си посещение в Обединеното кралство тази седмица.

Той не вярваше, че има "непосредствена заплаха" от руска инвазия в Латвия "през ​​следващите няколко години" поради защитната мрежа на НАТО.

Неговата загриженост обаче са вълните от хибридни атаки, предприети за дестабилизиране на страната му.

Докато Москва засилва своите заплахи към страните от НАТО, те отговарят с натрупване на военна сила.

Латвия, заедно с Литва и Естония, има грандиозен план за изграждане на мрежа от стотици бункери, за да подкрепи източния фланг на НАТО.

Триото също е част от новоподписан план за създаване на „стена от дронове“, простираща се от Норвегия до Полша, за да защити Европа от заплахата от Русия.

Разяснявайки плана пред The ​​Times, президентът на Латвия Едгарс Ринкевич каза, че Европа се е върнала към "най-мрачните дни на Студената война".

Той разкри, че безпилотните летателни апарати ще наблюдават опитите на Русия и Беларус да използват голям брой мигранти като "оръжие" и други провокации.

Въпреки че каза, че безпилотните самолети ще се използват най-вече за разузнаване, той не изключи възможността да бъдат използвани и въоръжени безпилотни самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още първият ред показа, че няма защо да се чете тая плява. Латвийски фантазета.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ и Русия са наясно, че размяна на ядрени удари между двете страни ще бъде ядрен апокалипсис, не за целия свят, но за САЩ и Русия, и най-вече за САЩ които са малка територия и гъсто населени, но и Русия ще понесе големи загуби. Затова театърът на военните действия ще се развива на територията на Европа.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващата цел на Русия е да изпрати всички меки китки в Сибир та да се облагородят малко и да заприличат на хора !
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия разполага с 6 хиляди тактически ядрени бойни глави, САЩ малко над 400. Русия сега има не само паритет, а значително превъзходство пред запада, и по брой, и по технологии.
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е последен мандат за Путин. Путин е абсолютно свободен в своя избор. Той може да направи всичко което поиска. Ръцете са му развързани, не трябва да се съобразява с никой, подготвил е почвата във всички области. Какво може да му попречи - никой и нищо. И това плаши запада.
27
6
 
4
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
За да има някой цели най-отпред трябва да има Произход. Това не е случаят с Русия,защото същата е с сбор от предатори ,които създадоха Непроизходната си генетически история от насилието и холокостите срещу Българският народ. Какви цели? Независимо от грешката на Държавата Израел да не приеме като основание за войната безумието срещу руснаците в Донбас, все пак Путин можеше да разграничи сефарадите фашисти на сефарада Хитлер от АШКЕНАЗИМ,който създаде Израел. Русия стана фашистка! Това е.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оооо пинчерчетата дето лаеха зад затворена врата, почнаха да се усещат какво идва и заскимтяха жално :D
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да си купи нов куфар за акане, че старите вече ги напълни
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
***.
22
7
 
11
 
! Отговори
А ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ? преди 1 месец
РУZКИ ЕННИЧЕРИН ПРО100СТ
21
3
 
7
 
! Отговори
Ако ще Ви дрънка преди 1 месец
Ще ви гази със Атом ! Доктрината им е изпреварващ ядрен удар по командни бункери и летища след това идват пълчищата ! Даже предния ден ще се кълне че няма никой да напада и през ноща във три и половина ще нанесе удара -- така е удря пръв и се надява да паднеш !Той много добре знае че е изправил Русия срещу НАТО и връщане на зад няма !
20
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко, на 16 в Швейцария в Щокенбергендорфенхаузенвалдщадтбург целият цивилизован свят ще осъди Русия и ще поиска от Путин да се предаде и ще окаже натиск на Русия, и в Кремъл ще изпаднат в паника и ще свалят Путин, и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтини нефт, газ и всичко каквото ни е кеф ще си взимаме от там за стотинки и ще живеем като самодоволни и оядени западняци.
19
10
 
11
 
! Отговори
Нострадамус , 1555 г преди 1 месец
И голямо зло дошло от запад, през голямата вода ще покоси Европа ,и ще разбуди великата Мечка ,и Мечката в справедливия си гняв ще унищожи сатанизма в Света, и ще пребъде велика Русия !
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашка я бият кат мече у дирек в Донецка област а видите ли мечтаели си за балтийските държави .Ами тогава и ще я притрепят за 10 дена .
17
5
 
3
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
На изток от Урал е зле положението:))) скоро и от тази :)))
16
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ще загуби на 100% , защото няма достатъчно хора, ако Запада вкара своя армия в Украйна започва 3тата Световна война и всички сме занулени. Който подкрепя Украйна е самоубиец. В края на краищата Русия и САЩ печелят , а Европа губи, ако не почнат да се думкат с атома де..
15
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви ли цели може да има един човек на 71??? Да се подготви за чepвeите може би? Ако ще и цялата земя да превземе, по-млад няма да стане! Задава ли си въпроса: какъв е смисъла от всичко това?
14
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО да се изнесе до границите от 1997 е предостатъчно за Путин, нищо повече.
13
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко, Литва, Латвия, Естония, България, Полша, Чехия, Финландия, Швеция, Малта, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия, Румъния, Косово, Хърватия, Канада, Португалия, Австралия и Нова Зеландия дадоха разрешение на Украйна да нанася удари по руски територии. Русия е в ужас, Путин не смее да се покаже от бункера, в Кремъл щок, до часове, дори до минути преврат и Путин ще бъде свален и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по западните цивилизовани правила и ще доставят евтини ресурси за да се развиваме и да живеем богато като самодоволни и оядени западняци.