Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен сръбско-българската има и българо-сръбска война, като част от първата световна, а така също и българска окупация над чисто сръбски земи в края на втората световна за да освободим дивизии на немците за фронтовете в Нормандия и на изток. Прочети внимателно обективни исторически писания за това кой подтиква двете, трите агресии. И не, не е Русия, Русия при Съединението просто си изтегля генералите от българската армия, за да не я обвиняват западни сили, че е нарушила Берлинския договор.
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ТОЧНО ЗАПАДА НАСЪСКВА СЪРБИ И БЪЛГАРИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ." - Викаш сръбско... Сега, драги, не преди 100 години.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези се оказаха големи досадни навлеци, няма отърване от тях.
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И всичко ненормално загива, Това е законът на природата.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото Русия е нормална, а западът е ненормален. Това отговаря ли на въпроса ти?
84
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов "защото 85% са про'с'таците дето всеки път гласуват да слугуват на ЕС и НАТО." - Поне днес имаме правото да гласуваме, а преди 89-а при бай ти Тошо всички бяха длъжни да гласуват за него благодарение на руснаците. Уау какъв кеф е било, нали така? хахаха Аман от про'с'таци!!!
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, вижте кои са така наречените бежанци като Бенатов. Еми той в България даже е напълнял
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато има цензура, цялата медийна среда е превзета и темите са такива които не са важните за народа, народа не е виновен че гласува за сглобката. Те лъжат и цензурират народа всеки ден всеки час всяка минута и секунда.
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ТОЧНО ЗАПАДА НАСЪСКВА СЪРБИ И БЪЛГАРИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ." - Викаш сръбско-българската война е била заради САЩ, а не заради Русия. хахаха ... сменяй опорката, не минава при хора над 10-годишна възраст.
80
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бенатов, защо не си на фронта?
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако ЕС се отърве от зависимите с компромати политици, бъдещето на ЕС ще е доста по-добро от настоящото.
78
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 69 "Въпрос - защо България трябва да се включва по какъвто и да е начин и за каквото и да е? Нас какво ни касае?" - защото 85% са про'с'таците дето всеки път гласуват да слугуват на ЕС и НАТО.
77
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нека да изброя хора, чиито живот е низ от успехи в България..." - Ти защо ми изброяваш само богати хора? За мен успехът не се състои само в материалното. Нали уж вие поддръжниците на Русия ми пишете по-долу коментари, как не трябвало да се продаваме за пари, а сега ми даваш за пример само такива, които са се продали на Запада. Това, че политиците днес се продават на Запада (а преди 89-а са се продавали на Русия) не означава, че Запада е по-лошият избор, но за вас няма келипир и ви е мъчно...
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТОЧНО ЗАПАДА НАСЪСКВА СЪРБИ И БЪЛГАРИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ. ТЕ САМО С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАТ КЪДАТО НЯМА КОНФЛИКТ ДА ИМА ПОНЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ, КЪДЕТО ИМА НЕДОРАЗУМЕНИЯ, КОНФЛИКТ ДА ПРАВЯТ. И ПОСЛЕ СЕ НАМЪРДВАТ ОБИКНОВЕНО ПОДКРЕПЯЙКИ ПО-СЛАБИЯ, СЛЕД ТОВА СЕ НАСТАНЯВАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПО СЛАБИЯ И ПОЧВА НЕГОВОТО ОБИРАНЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ. ПУСКАТ ФАЛШИВИ РАЗДЕЛЕНИЯ НАПРИМЕР СРЕД МАЛЦИНСТВА, ОБЩНОСТИ, ГРУПИ ХОРА, ПАК ЗА ДА ВЛАДЕЯТ ПО-ЛЕСНО. НЕ ИМ ПУКА ЗА ЛГБТ ОБЩНОСТТА ИЛИ МАЛЦИНСТВА АМА НИКАК. ОТРАБОТЕНА ТАКТИКА
75
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 70 "Трябва да се борите за съюз на ЕС с Русия." - за тази цел ТОЗИ ЕС трябва да бъде разрушен.
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия си има достатъчно суровини, за да опре до нашите мижави суровини. Ако опре ще се борим и срещу нейната експлоатация. Не може африка да печели повече от западните концесии отколкото ние. България може абсолютно самичка да си добива полезните изкопаеми. Вица за държавата лош стопанин - а ЧЕЗ електро държавен чешки. Не ви ли е срам от антидържавната пропаганда в полза на западните корпорации. Кило сирене от производител 8 лева, кило сирене във западна верига същото сирене 18 лева. БЕЗСРАМИЕ!!
73
0
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Прав в нелегитимност вече Президент на Украйна: евроатлантическа България трябва да се напъне и да помогне. Например с изпращането на 2 милиона про'с'така, от тези дето гласуват за ЕС и НАТО всеки път, на фронта!
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Или понеже животът ви е низ от неуспехи и" Нека да изброя хора, чиито живот е низ от успехи в България : Бай-Х, Доган, Пеевски, Килър Петков, Кокоров, Мравояда, Наногенерала, Селянката от Крушовица, Гладна Хиена, Бобокови, Бандита от Дубай...Да продължавам ли или схращаш мисълта ми за успеха и неуспеха. В Европа и САЩ е почти същото.
71
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
(Доцент) по манипулации към НПОто на съплеменника му Шорош седнало тука и вика да ползвали укрите американски ракети по Русия,ми нали юдейче после братушките могат веднага реципрочно да дадът ракети на хусите,шиитските милиции в Ирак ,Либия и Сирия и тогава с американските бази в Близкия изток и УСА самолетоносачи и кораби у аденския и персийсики залив ще станат на кайма Хазарчето Бенатов да го светна,че в природата и живота всяко действие има равно и с по голяма сила на противодействие
70
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя до лятото да не отиде и тои на фронта да се бие за "президента"