Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
20
 
! Отговори
До сред като господи преди 1 месец
А ми такива военолюбци като него са комплексирани минипишков ци и избиват комплексите си като се чувстват лъжливо силни. Трябва да изживее това което не е успял сред съученизите си на младини ,а именно да си хвърли в битка да се защити. Ето това е.
128
3
 
29
 
! Отговори
След като господина преди 1 месец
доцент, сам казва, че не е свързан с армията, нито е военен аналитик... какво прави облечен във военен флийс джакет? :D Моля ви, спрете тази клоунада!
127
2
 
15
 
! Отговори
Да та преди 1 месец
Ивваааа у падраса! Тая ако го пуснат на фронта и ще омаже целулитния Ана л.иначе ги бива за войни,вашата ***. Кя де. Ва......
126
6
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
аз не искам един ден сина ми да ми доведе зет, както е модерно в западните демократични общества ----////---- Синът ти има два пътя пред себе си - прос и агресивен латентен пее разд или кротък пасивен явен гей. От *** агресивни бащи като тебе друго не може да излезе. Ти си баща-агресивен клоун и последствията за семейството ти ще са подобаващи.
125
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бенатов е украинец и избяга от новия закон за мобилизацията
124
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най доброто което можете да направите е да учите руски защото ще ви трябва. До година-две България ще е в руската сфера на влияние.
123
2
 
17
 
! Отговори
Тъй преди 1 месец
Този като Макрон грешно е определил враговете и докато разбере ще види в дома си правоверните докарани с американски самолет....
122
2
 
23
 
! Отговори
4 преди 1 месец
Доцента си фантазира
121
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е полу-президентска репулика - властта е разпределена 50/50 между Парламентът и Президентството. Военното положение даде извънредни правомощия на Зеленски да узурпира цялата власт в страната. Хитрият евреин си мисли, че може да е на власт безкрайно, като удължава военното положение на всеки 90 дни. Няма да стане. Украинците вече го намразиха и Зеленски ще управлява само до горчивият край на СВО.
120
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бенатов войната ще свърши, но автоцензурата ти ще остане...
119
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна не е във война, защото официален акт на обявяване на война няма. Военното положение предшества реалните бойни действия, за да може държавата да мобилизира войници и да се подготви. След това се обявява война и влизат в сила военно-временните закони, като смърт за дезертьорите. В Украйна е пълна каша заради пълната аматьорщина на Зеленски, който държи цялата Власт в държавата. Президент не се избира по време на война, не на военно положение, това важи за Парламента.
118
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А "доцентът" каза ли, че Военното положение, което забранява парламентарните избори се удължава на всеки 90 дни по искане на Пан Зеленски и се гласува от Радата, където пълно мнозинство има партията на Пана - Слуга на народа. Тези хора сами си гласуват оставането в Парламентът, Правителството и Президентството. За да не се изкуши някой Тарикат да узурпира Президентството, властта се предава на Председателят на Парламентът, ако няма избран нов Президент. Слугите на Зеленски узурпираха властта.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западът днес нас ли ни кара да признаваме македонски език и македонски хнарод и македонска територия или тях кара да са български. Май не е на нашата правда а на тяхната лъжа на страната. Правилото винаги да са на страната на по-слабия. Разделяй и владей. тн френско предложение беше много повече в наша вреда но ППДБ и веселка чернева ни зачерниха - източник ДАНС.
116
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цели поколения палестинци са родени и живеят в тн лагери. Бежански лагери. А кой там направи палестинците от собственици на земята им бежанци...Прочети още на: https://dnes.bg/world/2024/05/22/moshten-gniav-v-izrael-zaradi-priznavaneto-na-palestina-otzovavat-poslanici.608169#comment-newest
115
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Нормално. Украйна имаше 130к армия, а Русия изпрати 200к души, които бяха размазани за 3 дни. После още и още 3-4 вълни " Ето още един нещастен, прегазен от пропагандата, и толкова "човек", колкото и всяка жертва на 2-3 тежки инсулта.
114
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нормално. Украйна имаше 130к армия, а Русия изпрати 200к души, които бяха размазани за 3 дни. После още и още 3-4 вълни мобилизация и стигна над 1м. Мъртви и осакатени до живот са над 1м руски момчета. Още помня смешката Кадиров как отиде с 30к ахмат сила и беше разбит за 12 часа. В момента Русия е за тотален смях и набира хора от банановите републики и останалите бедняци от БРИКС. Добре, че са Иран и КНДР да дават снаряди за съветската артилерия, че край.
113
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кой насъска Украйна срещу Русия? Две държави един народ и една писменост. Защо синът на Джо Байдън има бизнес интереси точно в Украйна, не вярвам да е случайно." - Случайности няма. Аз лично написах поне 10 коментара под тази статия против Русия, но понеже не съм промит проруски или прозападен мозък ще напиша, че твърдението ти за мен лично отговаря на реалностите, НО... това не означава, че в България ще си решим проблемите, като отново Русия ни стане големия брат, а Русия ни насъсква срещу СМ
112
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"В болното ти евротравесритско въображение, да, в реалния свят не. Отвори си сметка във в контакте и виж с очите си има ли свобода на словото, ДА или НЕ." - Твърдиш, че свободно можеш да отидеш в Русия, да застанеш пред Кремъл с един плакат "не на войната в Украйна" и да не те арестуват ли? Я кажи какви нар_котици ползваш хахаха
111
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Пак се повтаря историята от двете световни войни...Ама Четвъртата национална катастрофа едва ли ще я преживеем,след участието в Третата световна война.
110
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой насъска Украйна срещу Русия? Две държави един народ и една писменост. Защо синът на Джо Байдън има бизнес интереси точно в Украйна, не вярвам да е случайно.