Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В болното ти евротравесритско въображение, да, в реалния свят не. Отвори си сметка във в контакте и виж с очите си има ли свобода на словото, ДА или НЕ.
108
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия с помощта на Русия отделиха югозападна България (Македония) от майка България. В замяна получиха Косово (югозападна Сърбия) и Украйна (югозападен СССР). Всичко на този свят се връща!
107
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"която и да е политическа тема, Путин, или нещо друго, и виж дали руснаците се боят са се изразяват свободно." - Да, само дето ако си руснак и кажеш в Русия, че не подкрепяш войната с Украйна ще ти лепнат поне 10 години. Ама такива като теб наричат това свобода хахаха
106
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно новата опорка е, че Запада насъсква съседните славянски страни една срещу друга. Кой управлява Македония - сръбските комунисти. Кой дърпа конците на сръбските комунисти - Русия. Приказките ги разказвайте на 5-годишните си деца. При останалите такива недомислени опорки не минават. Кой създаде Македония? Кой би_еше македонските българи и ги караше да се наричат македонци? Кой и днес ги кара да се наричат такива. Русия, Русия и пак Русия. Всичко се връща - Косово и Украйна са възмездието!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
която и да е политическа тема, Путин, или нещо друго, и виж дали руснаците се боят са се изразяват свободно.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защото Русия е нормална, а западът е ненормален. Това отговаря ли на въпроса ти?" - Ако в момента законите в Бг бяха такива, каквито са в Русия, всички, които пл_юете по Запада щяхте да сте с присъди от по 10-20 години. На това ли му викаш... И прочие глупости. Вие НИЩО не знаете за Русия, и не искате да научите. Описвате пейзажа на грозните си души, не Русия, или каквото и да било в реалния свят. *** експеримент, отвори си сметка във VK, в контакте, намери която и да е политическа тема,...
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това чичото на Миролюба Бенатова ли е? То е ясно, че са еврей. Тя дори подскачала от радост в бтв когато взивиха кулите близнаци но 9 септември 2001 год.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоз пък кво се е затръшкал? Някакви долари ще му влезнат в джобчето ли?!
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""ТОЧНО ЗАПАДА НАСЪСКВА СЪРБИ И БЪЛГАРИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ." - Викаш сръбско... Сега, драги, не преди 100 години." - Мдааа, Запада, а не Сърбия, подстрекавана от Русия кара македонците да се карат с нас, за да не влязат в ЕС. Сядай - 2 хахаха
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ КАК ЖИВЕЯТ БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА НА РЕЖИМА В КИЕВ? ЩО ПОМАГАМЕ НА РЕЖИМА А НЕ НА БЪЛГАРИТЕ
99
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
""ТОЧНО ЗАПАДА НАСЪСКВА СЪРБИ И БЪЛГАРИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ." - Викаш сръбско... Сега, драги, не преди 100 години." - И сега, както преди 100 години Русия е тази, която насъсква Македония и Сърбия против България. Ако не го виждаш отиди на очен лекар хахаха
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Защото Русия е нормална, а западът е ненормален. Това отговаря ли на въпроса ти?" - Ако в момента законите в Бг бяха такива, каквито са в Русия, всички, които пл_юете по Запада щяхте да сте с присъди от по 10-20 години. На това ли му викаш нормално? Това ли искаш, да ти лепнат присъда от поне 10 години само защото не одобряваш политиката на Запада? Радвайте се, че Запада не е като Русия, защото ако беше като нея и ние пак си бяхме в ЕС, тогава щяхте да сте в затворите!
97
1
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
"Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов." - браво! Едно време заради германофилите плащахме 30 години репарации на Гърция, сега заради украоинофилите пак ще плащаме. Лошо няма!
96
1
 
5
 
! Отговори
Пинко-Панко преди 1 месец
Ха така руснаците започнаха да перкат стабилно и сега рев пак къде сте канадци,зенландци,австраляги помощ сингапур и Папуа нова гвинея.
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В първата световна австрийци и българските им марионетки избиват 27 процента от цялото население на окупирана Сърбия. Така мечтата на запада за омраза между братя става факт. в сръбско-българската двете армии масово дезертират и не стрелят на месо. войната свършва с под 1000 загинали от двете страни.
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СпецаТе няма да приемат новите реалности, защото да папкаш 40 процента па да минеш на 12 не е ок.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега медиите със западно финансиране сред славянските страни точно омраза насаждат към съседите си. Добре че Путин закри соросоиднотоо издание Новая газета, та спряха антибългарските соросоиднии публикации в Русия. Те бяха препечатвани тука от българския соросопечат. Същото правят в Сърбия и Хърватия техните нпо медии
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивам доброволец в руската армия за гръмна доцента хахахха
91
2
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 1 месец
Само ненормалник може да залага на победа на Украйна!Начина на действие на НАТО в Украйна , чрез използуване на фашизирани сили и идеали е гнусен и не се одобрява от 3/4 от света !САЩ и Запада са обречени , ако не приемат новите реалности на многополюсния свят!
90
1
 
8
 
! Отговори
Аман оот преди 1 месец
Близе гъ.ци ! Много чуждопоклонници братче...ами да отива бе!