Доц. Бенатов за ситуацията в Украйна: Тежка и напрегната, помощта се бави

На 20 май мандатът на Володимир Зеленски изтече
22 май 2024 13:26, Инна Ангелова
167

По-силно ангажиране на Запада с войната - това поиска президентът на Украйна Володимир Зеленски. Според него помощта за Украйна се бави твърде много. Президентът заяви още, че ситуацията на бойното поле е "една от най-трудните".

Кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доцент Даниел Бенатов определи ситуацията като "тежка и напрегната".

"Когато САЩ дават подкрепа, тя не се случва толкова бързо. Чакаме в средата на лятото въоръжението да дойде", каза Бенатов в студиото на "България сутрин". Според думите му целта на руснаците е да създават нестабилност в Европейския регион.

"Предполагаме, че главното, което искат да направят, е разрушение на ЕС като общност. Ние се намираме на предна линия. Когато САЩ забраняват да използваме американското оръжие на територията на Руската федерация, няма логика. Никой не говори, че с американските ракети Украйна ще разруши Ермитаж или Кремъл", обясни доц. Бенатов пред телевизията.

Бенотов допълни, че мандарът на украинския президент Володимир Зеленски формално е приключил на 20 май. Президентски избори е трябвало да има още през март, но страната е във военно положение и парламентът няма как да ги настрочи. “Скоро ще свърши и мандатът на парламента. Украинската Конституция казва, че избори не са възможни във време на военно положение. Украйна не може да осигури избори на своята територия", стана ясно от думите на Бенотав.

Кореспондентът допълни още, че Руската федерация е напрвила избори на окупирани територии, а това е пряко нарушение на Женевските конвенции. Изборите там са нелегитимни.

"Руснаците дълго време търсиха нова кандидатура на мястото на г-н Жириновски, който почина преди две години. Накрая установиха, че г-н Медведев може да бъде официален клоун на Руската федерация", коментира кореспондентът ни в Киев.

Крим е стратегически за контрола на Черно море. "Руснаците вече не ползват Кримския мост като път за военни стоки и товари. Разрушаваме и руския черноморски флот", обобщи доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Не бе не мечтаем Русия да ни е големият брат, ние мечтаем ние и другите славянски страни да се отървем от западните навлеци и експлоататори." - Супер, но това няма как да стане, като тласкате България и останалите славянски страни към дружба с големия брат Русия, защото тогава експлоататорът ще е Русия, а ние пак ще играем същата роля като днес, но за сметка на това няма да имаме право на никакъв избор и ще печелим по-малко пари. Трябва да се борите за съюз на ЕС с Русия. Тогава е възможно!
68
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпрос - защо България трябва да се включва по какъвто и да е начин и за каквото и да е? Нас какво ни касае? Сериозен въпрос.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ произвежда 12 процента от световната продукция а потребява 40 процента. ЕТО ТОВА Е КРЕЩЯЩА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ ДРАГИ АМЕРИКАНИЗИРАНИ ***, ПРОДАВАЩИ СЕ ЗА ЕДНИ НАПЕЧАТАНИ ХАРТИЙКИ БЕЗ ПОКРИТИЕ. РАЗБИРАТЕ ЛИ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА. СПРАВЕДЛИВО Е ПРОИЗВЕЖДАТ ТОЛКОВА КОЛКОТО ПОТРЕБЯВАТ. СЕРВИЛНИ ПРАВИТЕЛСТВА ПО СВЕТА СЛУГУВАТ НА ТЯХ И СОБСТВЕНИТЕ ИМ НАРОДИ И СОБСТВЕНИЯ ИМ БИЗНЕС СТРАДАТ.
66
1
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ДНЕС БЕШЕ ОСВОБОДЕНА И ПОСЛЕДНАТА ЧАСТ ОТ ЛУГАНСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА !!! НАТООООООВЦИТЕ БЯХА ПРОГОНЕНИ ОТ РУСКАТА ЗЕМЯ !!!
65
1
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 1 месец
на тебе урсулата като ти е по голяма сестра, как се развиваш? дж.ендърски ли? продължавай, ще ти изберем сутиен бананов цвят!
64
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не бе не мечтаем Русия да ни е големият брат, ние мечтаем ние и другите славянски страни да се отървем от западните навлеци и експлоататори. Включително и Украйна да се отърве от тия западни интриганти и грабители. Ние нищо не искаме от запада. Нека си живее с ценностите си, да не ни занимава със своите проблеми и нескончаемата им алчност все за чуждото.
63
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам тук разни си мечтаят Русия отново да им е големия брат хахаха За какво ви е брат? Защото сами не знаете какво да правите с живота си ли? Или понеже животът ви е низ от неуспехи и за тях се чудите кой да обвините и понеже е най-лесно и модерно, затова ЕС и САЩ са ви виновни. Горките хорица. Вместо да погледнат себе си и да се развиват, те развиват само способността си да мразят ЕС и САЩ. Ако сте такива нито Русия, нито СК нито дори Господ не може да ви помогне!
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Взрывы Крыму: в небе гул ракет и взрывыСообщается, что взрывы гремят в Евпатории, Симферополе, Севастополе, Гвардейском и Саках.
61
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И любимият на всички престъпен нацистки режим ще падне
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С улиц городов исчезли люди: на Украине вступил в силу закон о мобилизации.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Люююдии!!! - города Украины массово пустеют, с улиц исчезло население▪️На первом видео обстановка на рынке Днепропетровска сегодня. Людей практически нет.▪️Как будет развиваться экономика, если все по домам сидят, - задается вопросом автор ролика.
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Точно така - Русия пак да ни е големия брат, щото сега имаме много сестри, мъжки сестри ако ме разбираш правилно! А аз не искам един ден сина ми да ми доведе зет, както е модерно в западните демократични общества! Те за това живеят - за пеерастията!" - Смятах да не гласувам на тези избори, но като чета подобни коментари определено ще пусна глас за евроатлантическа партия. Продължавайте така чебурашки и тотално ще изпаднете от политическата сцена!
57
0
 
0
 
! Отговори
До ало преди 1 месец
Кажи руски, но не германски и с дръпнати очи! А Хрушчов, какъв е?
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глава Николаевской ВГА удивлен отсутствием людей на улице после ужесточения мобилизации.В Львовской области задержали женщину с инвалидностью по подозрению в заключении фиктивного брака для выезда мужчины за границу.Бизнес должен будет не только раздавать повестки, но и доставлять своих работников в ТЦК.Мясники Зеленского вытащили из автомобиля, похитили и избили очередную жертву в Одессе.
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми гусин дОЦент, билета до там не е толко скъп. Събирай багажчето и заминавай. ДоВИждАне...
54
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Точно така - Русия пак да ни е големия брат, щото сега имаме много сестри, мъжки сестри ако ме разбираш правилно! А аз не искам един ден сина ми да ми доведе зет, както е модерно в западните демократични общества! Те за това живеят - за пеерастията!" - Днес имаш правото сам да избираш за какво да живееш. Едни за пеерастия, други за омраза срещу Русия, трети като теб за омраза срещу Запада, а има и такива, които се наслаждаваме на живота такъв, какъвто е. Никой не кара синът ти да става ***!
53
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУ ЦЕНЗУРАТА преди 1 месец
Могилизация Украины: Самое главное о работе ТЦКашников на Украине за сутки:
52
3
 
7
 
! Отговори
ало ало преди 1 месец
посочете ми един цар, хан, крал, император украински! няма такъв, защото не е имало държава и племена украинци! ...а руски мога да ви кажа много!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЙ-МРЪСНАТАа ЧАСТ ОТ бкп СЕ Е НАМЪРДАЛА В ппдб. Там е и най-мръснатаа част от фашистките родове. Вониии, страшна политическа смрад на разложен, мъртъв морал.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"А аз не искам един ден сина ми да ми доведе зет, както е модерно в западните демократични общества!" - Синът ти ще доведе зет, ако си го възпитал така. Това не зависи от ЕС, САЩ или Русия. Ако си мислиш, че зависи от тях, значи определено имаш нужда от преглед при специалист!