Медведев: Одеса, върни се у дома

Той призова за анексирането на града
22 фев 2024 22:30, Стела Стоянова
163
Медведев: Одеса, върни се у дома
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Медведев, който се смята за съюзник на президента Владимир Путин, каза, че не знае в кой момент Русия трябва да спре инвазията си. Самият Путин също многократно е говорил за Одеса като за руски град, но никога не е споменавал за евентуално завземане на пристанищния град толкова недвусмислено, както Медведев сега, отбелязва ДПА.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

Русия се провали в опита си да превземе Киев в началото на пълномащабната инвазия преди почти две години, а Одеса също остана под украински контрол.

58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 г. до 2012 г., опитва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от избухването на войната насам и многократно заплаши с употреба на ядрени оръжия срещу Запада.

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 г., страната ще пусне ядрени бомби не само в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви наскоро Медведев.

Границите от 1991 г., за които Медведев говори, са международно признатите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. и преди инвазията на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: одесамедведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По русофилска логика и Филипопол е руски!
72
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди да са руски, Одеса и Москва са били монголски!
71
5
 
7
 
! Отговори
От клиниката преди 6 месеца
Митя, прибери се, веднага!
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има гореща линия за всички руски войници които искат да се предадат и да не прекъснат живота си
69
7
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 6 месеца
Тогава и Варшава е била руска! А може и Хелзинки?
68
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво може да каже психично болен алкохолик?
67
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Одеса си е руски град. Още от 1857 година Ботьо Петков се опитва да изпрати сина си да учи в Русия с помощта на Найден Геров, негов познат от Одеса, който е станал известен просветен деец и руски вицеконсул в Пловдив. Това се осъществява едва през есента на 1863 година, когато Христо Ботев получава стипендия от руското правителство и заминава през Пловдив и Цариград за Одеса, където пристига на 14 ноември.
66
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо трябва да се ударят американските при мати в ню-йорк, вашингтон и най-голямата военноморска база на източното крайбрежие.
65
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Първо трябва да се ударят американските *** в ню-йорк, вашингтон и най-голямата военноморска база на източното крайбрежие.
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А какво ще кажете за украинските дронове които заснимат последните моменти от живота на нашествениците? Преди малко гледах как един украински дрон удари хедсшот на блaтник и щеше да е най хубавото нещо на света ако това беше к0пейкин
63
12
 
12
 
! Отговори
Владимир Иванов преди 6 месеца
Одеса си е Руска !
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В доктрината на САЩ пише че са най силната нация в света и също че са непобедими което също е факт. Ако има проблем той ще е отвътре затова Рижавия отдавна го разкриха като руски агент.
61
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Истината е че в момента Европа и САЩ се управлява от някакви пенсии които не знаят какво правят. Вие чели ли сте доктрината на САЩ?
60
2
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 6 месеца
Поробител на светове:)))
59
10
 
10
 
! Отговори
Екатерина Велика преди 6 месеца
я е създала Одеса. Населението си говори на Руски и до ден днешен, въпреки набезите последните 8 години. А евроатлантиците нека си лаят.
58
5
 
8
 
! Отговори
До 74 преди 6 месеца
Няма завзети територия на никоя от изброените държави.Югославия се разпадна на отделни народи насилствено обединени без да се променят външните граници.А бомбардировката каквото и да значи спря избиването на невинни.Спомни си Сребреница и сръбските зверства!
57
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хах господин малки рамене голяма глава иска да превземе българския град в Украйна. Ами мисля че няма да му се получи!
56
5
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
По това време Митята вече е пиян.Не му обръщайте внимание.
55
12
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 6 месеца
Държавен суверенитет? Как бяха нападнати Ирак, Афганистан, Сирия, Либия, Югославия? По кой Държавен суверенитет, по Американския ли?
54
1
 
10
 
! Отговори
До 72 преди 6 месеца
Ти в кой век живееш,драги?Не си чувал за държавен суверенитет ли?Коя държава след ВСВ е била завладяна по този начин?