Медведев: Одеса, върни се у дома

Той призова за анексирането на града
22 фев 2024 22:30, Стела Стоянова
163
Медведев: Одеса, върни се у дома
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Медведев, който се смята за съюзник на президента Владимир Путин, каза, че не знае в кой момент Русия трябва да спре инвазията си. Самият Путин също многократно е говорил за Одеса като за руски град, но никога не е споменавал за евентуално завземане на пристанищния град толкова недвусмислено, както Медведев сега, отбелязва ДПА.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

Русия се провали в опита си да превземе Киев в началото на пълномащабната инвазия преди почти две години, а Одеса също остана под украински контрол.

58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 г. до 2012 г., опитва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от избухването на войната насам и многократно заплаши с употреба на ядрени оръжия срещу Запада.

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 г., страната ще пусне ядрени бомби не само в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви наскоро Медведев.

Границите от 1991 г., за които Медведев говори, са международно признатите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. и преди инвазията на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: одесамедведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
17
 
13
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Така наречената Русия краде лъже и заличава всичко Българско по тези земи вече над 1 век. Езика им Български, азбуката им Българска, името им Украинско и като едни севрно-македонци измислят и крадът история. Жалка държава, основана на лъжи, и затова ще бъде залечена от историята. Българското ще се върне пак по тези земи.!
92
8
 
25
 
! Отговори
Хора преди 6 месеца
Хунтата в Киев от години забрани изучаване на български,българските сдружения и културни домове в смесените райони,но нашите политици мълчат гузно за това.
91
10
 
23
 
! Отговори
Бях там преди 6 месеца
Одеса винаги е бил Руски град,и да се върне и да не се върне това е факт.През годините хунтата в Киев прави насилствени опити да спре това но хората там не се пречупват.
90
10
 
10
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
Ти който се срамуваш да се наречеш Българин и да признаеш, че пишеш на Български и говориш на същия, ти който открадна и името "Русия" от Украинците. Ти си пътник.! По тези земи пак ще се говори на Български, пак ще се изучава езика и тези кремълски *** ще бъдат изритани за де се гаврят с Българската си майка.
89
9
 
21
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 6 месеца
Основателят на Одеса е Екатерина Втора. Преди време х0хлите демонтираха паметника и. Защо ли. Одеса е руски град, Висоцки имаше и такава песен Москва-Одеса. Останалото е мучене на кравари и писъци на *** вувузели.
88
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За какво ви е Одеса? Просто убийте наркомана и съветниците му от посолствата и нещата ще си дойдат на мястото. А за бонус ако ни отървете от Пеевски и Боко ще вдигнем паметник на Путин пред американското посолство.
87
5
 
14
 
! Отговори
Воложка България преди 6 месеца
Половината от Украйна е била Българска включително и Одеса още преди Блатная
86
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
100, през 18 век няма Германия, няма германци и германки. На територията на днешна Германия е имало десетки раздробени и маломощни княжества. Дъщерите на враждуващите и конкуриращи князе на тези княжества са имали една заветна мечта: да бъдат забелязани от руския престолонаследник, да бъдат поканени в Руската Империя, да приемат източното православие и да станат руски царици. Даже наглобританската кралица Виктория е мечтала да стане руска царица, но не й се отворил парашута.
85
8
 
5
 
! Отговори
Коментар преди 6 месеца
Ясно е ,че ще има ядрени гъби от самото начало на СВО.Така ще се създаде буферната зона между остатъка от Украйна и Русия.Успеха на СВО е зависим от намесата на НАТО а за съжаление това се случва.И крайния резултат ще бъде пустата земя на запад от Днепър до Лвов.
84
8
 
9
 
! Отговори
ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН преди 6 месеца
и това ще стане вива раша
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма лошо Харков днепропетровдк, Николаев Киев за полякоруснаците остава западна Украйна житомир, Лвов, иванофранковск, ужгород
82
7
 
14
 
! Отговори
да преди 6 месеца
вярно е! през 1787 г. екатерина велика основава одеса, николаев и харков!....това са исторически факти, прочетете!
81
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Давайте братушки, напред и само напред! Смачкайте откачените укропитеци! Всяка ваша победа е музика за ушите!
80
8
 
13
 
! Отговори
Inatut преди 6 месеца
Тоя пак е сбъркал шишетата. Вместо чиста водка е пил химии за баня или за канали..и лудницата няма да го оправи. Само въжето ще го излекува.въже и вятър, който да го полюшва напред назад.
79
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
103 кои са тия монголи соростак? Хелзинският комитет ли визираш?
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
102 и що да не вярвам, като това са исторически факти. Ето още един. София Палеологина и по майчина (майка ѝ е праправнучка на Иван Асен III), и по бащина линия (баща ѝ също е праправнук на Иван Асен III) произхожда от Асеневци. Смята се, че тя въвежда в Кремъл разкошните византийски дворцови церемонии и изтънчения византийски етикет. София внушава на Иван III и идеята за превръщането на Москва в Трети Рим като единствена наследница на унищожената Византийска империя.
77
6
 
7
 
! Отговори
Крум преди 6 месеца
Одеса означава страшно много за нас българите като народ. Първо че по устието на река Днепър сме основали първата си държава, второ че през османското нашествие в Европа там сме съхранили духовността си. Монголите трябва да се придържат към историческите си граници.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
101 вервай в таласъми! Авитохол живял 380 години....
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия хвърля усилия за развитие на стопанството в новопридобитата област Едисан, като изгражда нови градове Тираспол (1792) и Григориопол (1795), (които днес са в непризнатата република Приднестровие), а също и Одеса (1794) като пристанище на Черно море.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Екатерина е германка!