Медведев: Одеса, върни се у дома

Той призова за анексирането на града
22 фев 2024 22:30, Стела Стоянова
163
Медведев: Одеса, върни се у дома
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Медведев, който се смята за съюзник на президента Владимир Путин, каза, че не знае в кой момент Русия трябва да спре инвазията си. Самият Путин също многократно е говорил за Одеса като за руски град, но никога не е споменавал за евентуално завземане на пристанищния град толкова недвусмислено, както Медведев сега, отбелязва ДПА.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

Русия се провали в опита си да превземе Киев в началото на пълномащабната инвазия преди почти две години, а Одеса също остана под украински контрол.

58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 г. до 2012 г., опитва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от избухването на войната насам и многократно заплаши с употреба на ядрени оръжия срещу Запада.

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 г., страната ще пусне ядрени бомби не само в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви наскоро Медведев.

Границите от 1991 г., за които Медведев говори, са международно признатите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. и преди инвазията на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: одесамедведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
9
 
13
 
! Отговори
Да бе преди 6 месеца
Да се върне майка му да му бие два шамара
112
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има един художествен филм Пассажирка който показва какъв флот има Русия когато ние сме още под турско робство робове
111
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има един художествен филм Пассажоррка който показва какъв флот има Русия когато ние сме още под турско робство робове
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Красивата Одеса!
109
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До долния. Пленената армия е от предалите се украинци които се имат за нацисти и хитлеристи и масово се предават на немците. Руският народ спира германците и ги гони до Берлин. Вечна слава.
108
15
 
5
 
! Отговори
СС,С преди 6 месеца
Браво,. на,. В,В, ПУТИН,. Слава,,на РОССИЯ,. Военната,специална,операция,върви,по,план,ОДЕСА,. е,. малката,ВАРНА,. Избийте,,сатанистите,. Окраинци,. и,тяхните,. тъй,наречени,приятели,САЩ,НАТО
107
15
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
До 129 "Отритната от Европа и САЩ , изключено..." - мухаха. Година след момента в който Русия победи, поне 50 държави ще са хлопнали вратите за Запада, а световният ред ще бъде друг и на НИКОЙ няма да му пука за мнението на САЩ. А ЕС, независимо от изхода на войната, до 5 години ще освободи Европа от себе си.
106
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Одеса: pyZияя къде са ти корабчетата
105
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На времето не оставиха дядя Адолф да си свърши работата сега да им берат ядовете . За три месеца 4 000 000 в плен редовна армия .
104
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз много си комуникирам с одесити. За мен това е руската Варна, макар и ужасно занемарена- Те са рускоезични и страдат от украинската окупация. Да се върнат при матушка дано, че да им облагороди пейзажа- Тайно го искат.
103
15
 
24
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 6 месеца
Руснаците маже да си върнат Одеса , но никога няма да си върнат оная Русия , която знаем от преди войната.Отритната от Европа и САЩ , изключено от всички международни организации и мразена от всички миролюбиви хора ,това е постижението на Путин.Изгубиха питомното , сега гонят дивото.
102
5
 
22
 
! Отговори
Тъпотии преди 6 месеца
Одеса била руска, да де ама явно Медвито не е чувал за Волжка България! И какво сега, ние ли трябва да имаме претенции към тези земи? Какво било преди векове...изплискани откачалки. Навсякъде по света има добри хора и темерути, абсолютно неандерталско е да ламтиш за земи, особено ако си с най-голямата територия в света. Хората са важни! Явно човека не е еволюирал грам от пещерния строй дето само тоягата му е била важна.
101
5
 
14
 
! Отговори
Петър преди 6 месеца
*** нямат топки да изтрелят ядрена ракета. Само вият като ***. Ехо, къде е черномрксата ви флота? :) кораби нямат, Одеса щели да превземат.. Много скоро тази кремълска боза ще бъде унищожена и Българското ще се върне отново по тези земи. Ще се наричат нещата с истинските им имена... Бългаска Азбука, Български диалект, Русия - откаднато от Украйна - (Киевска Рус). В православните църкви ще се възтановят Бългаските знаци. Ще се учи и ще се говори на Майчиния език.
100
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крайно време е да се върнем
99
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И Одеса ще се върне и Николаев... Въпрос на време! Първо трябва да намалеят беснодесните "украинци" от т.н. Западна Украйна! Колкото до лъжите за Киев - Русия не е искала да го превзема! Ако някои има и два грама мозък и знае какво са военни действия е наясно как се превзема многомилионен град! Поредния fake от днесярите
98
7
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 6 месеца
Да не е луда?
97
5
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
В Одеса според едни данни, които бях чел преди години, живеят около 100000 българи. Там май само украинци няма :)
96
9
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 месеца
Русия не се е провалила в опитите си да превземе Киев. Русия се изтегли, защото бяха подписани някои договорености. Не лъжете хората. Борис Джонсън от името на американците, прекрати преговорите след като войските се изтеглиха. Просто казвайте истината, не лъжете хората с бозави статии!
95
15
 
9
 
! Отговори
Майка Русия преди 6 месеца
Вие дръзнахте да застанете срещу майката. Майка Русия. Сега ще гледате как растат гъбите. Ядрените гъби.
94
11
 
8
 
! Отговори
Б преди 6 месеца
Не знам що за и ..оти защитаващи чужда и разрушителна История страна която е разрушила България от Казан. Болград Татаристан Преименуван от Блатните до днешна Македония С.М ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ