Медведев: Одеса, върни се у дома

Той призова за анексирането на града
22 фев 2024 22:30, Стела Стоянова
163
Медведев: Одеса, върни се у дома
Снимка БГНЕС, архив

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова за анексирането на украинския пристанищен град Одеса и евентуално превземане на столицата Киев на по-късен етап, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Одеса, върни се у дома", заяви Медведев, който в момента е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, по време на интервю, публикувано днес в канала му в "Телеграм". Бившият президент твърди, че градът е руски по отношение на езика, историята и хората, които живеят там. "Това е наш руски град", добави Медведев.

Медведев, който се смята за съюзник на президента Владимир Путин, каза, че не знае в кой момент Русия трябва да спре инвазията си. Самият Путин също многократно е говорил за Одеса като за руски град, но никога не е споменавал за евентуално завземане на пристанищния град толкова недвусмислено, както Медведев сега, отбелязва ДПА.

Според Медведев превземането на Киев е необходимо, "ако не сега, то на по-късен етап". По думите му градът е с руски корени, но е управляван от "международна шайка от врагове на Русия".

Русия се провали в опита си да превземе Киев в началото на пълномащабната инвазия преди почти две години, а Одеса също остана под украински контрол.

58-годишният Медведев, който беше президент на Русия от 2008 г. до 2012 г., опитва да се утвърди като един от твърдолинейните политици в Москва от избухването на войната насам и многократно заплаши с употреба на ядрени оръжия срещу Запада.

Ако Русия бъде изтласкана до границите си от 1991 г., страната ще пусне ядрени бомби не само в Киев, а и в Берлин, Лондон и Вашингтон, заяви наскоро Медведев.

Границите от 1991 г., за които Медведев говори, са международно признатите граници на Русия и Украйна преди анексирането на Кримския полуостров през 2014 г. и преди инвазията на Русия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: одесамедведев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
18
 
8
 
! Отговори
Адмирации преди 6 месеца
Това е война, а победителят от нея, ще вземе това което е завладял, така е било преди, така ще бъде и напред! Не знам защо, либералите се възмущават? Замислете се, на Украйна и помагат над 50 Държави, а на Русия едни изпаднали според вас С. Корея и Иран, но Русия бавно и методично напредва, а вие гледате само вашите избрани телевизии и информация, която умишлено ви тласка в една гледна точка.
52
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То през Втората Световна не е имало толкова абсурдни разрушения на градове и села,вие кого "освобождавате "като убивате цивилни ?Другия психопат,опряли до Северна Корея за въоръжение, най " демократичната"!
51
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Жертвите струват ли си,разрушена инфраструктура ,жилища,училища ,болници ,убити цивилни,,деца ,майки,възрастни,отвлечени деца Какъв дом ,извратеняци алчни ,нямате съвест И всичко за да смажете хората ,достойнството им,бъдещето им за да властвате върху роби.
50
8
 
15
 
! Отговори
До 95 преди 6 месеца
Киевска Русь е на украинците ,московията е по нагоре.Путин си пренаписа някои факти в интервюто за да се оправдае ,но няма оправдание тази мерзост и тази нечовешка война.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бре,у дома ,завладяна преди 300г от Екатерината,а местните станали крепостни селяни на горната.Територията, изобщо днешна Южна Украйна е земя на сармати,скити ,прабългари ,все родствени племена ,там *** не е имало.Те се появиха при др.Сталин който изсели местните ,гладомор ги и пусна северняците Нищо не е ваше.Провери си ДНК - то ,азиатец.Притрябвали сте им!
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На изперкалите лилипути в Кремъл им трябват територии а не рускоговорящи хора. Иначе щяха да ги поканят да се приберат от страните на запад, където са избягали от Русия.
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Цирозо, прибери Медведа
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поздравявам Медведев с песента Пьяный поп. https://vbox7/play:1a3e970b8e
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Главният психопат на Русия Путин заедно с главният алкохолик трябва да бъдат вързани като кучета в Хага.
44
17
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 6 месеца
Одеса винаги е била руска, то като цяло Украйна и Русия е едно и също! Това, че имат корумпирани политици, които запада е купил и тая цялата война започна заради тях е отделен въпрос!
43
1
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 6 месеца
До споко нещата много ще загрубеят при това положение
42
5
 
6
 
! Отговори
споко преди 6 месеца
До Европеец с главно Е! ако това стане първо при нас въвеждаме извънредно положение и второ унищожаваме все що има копееейка в страната, отвън немогат да ни превземат само отвътре но вече сме си научили уроците ако съм на местото на копейййкин ще се моля украйна да победи денонощно зашото ако не първи е той в списъка
41
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този наркоман и неадекватник Медведев няма ли кой да го гръмне и да го отърве най накрая от мъките
40
10
 
16
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 6 месеца
Естествено, че Русия няма да спре само с Крим, ще вземе цяла Украйна ако не пращаме редовно помощ. А следващите сме ние! Аз не искам да газя в кал с гумени ботуши, искам да живея нормално. Украйна не бива да пада, защото веднага след това сме ние. И не искам да слушам копейки, които обясняват как щяло да е по-добре. Украйна трябва да победи! Ако трябва да увеличат данъците, за да можем да пращаме адекватна подкрепа, но трябва да спрем агресора сега, а не като е късно! Слава Украина!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Утре ще каже и - България върни се у дома.
38
4
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
Мойто квичене е бледа сянка на квичащите и агонизиращи солдати който бяха посетени днес от хаймарса. Сигорен съм,че ако не ти то хиляди млади руснаци еднокраци(с инвалидни пенсиики)ме разбират до болка му-ха-ха
37
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До28 .Мии по добре да лети, от колкото да се подписва на някви калници от фърчила не зглобени.
36
1
 
1
 
! Отговори
До Хари 35 преди 6 месеца
В Уикипедия пише, че е роден на 14 септември 1965 година.
35
9
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
До Бала долари Ние не държим да сме добре! Ние държим блатная да спазва международното право и сключените договори,както и хартата за правата на човека(само тези неща,който блатная е гарантирала с подписа си) инак ставаме нацисти,и "либерали"като лудия не ни интересуват!
34
7
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 6 месеца
До 36 Трай си ся де,ще провалиш всичко! Буданов знае ли?А Шойгу информирал ли е лудия за този брилянтен руZки коз?