Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"

Изстреляни са общо 99 различни ракети, 72 от тях са били свалени
2 яну 2024 13:47, Елка Василева
562
Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"
Снимка: БГНЕС

Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети „Кинжал“ при днешните удари срещу Киев, предаде ДПА, като се позовава на информация от украинските военновъздушни сили.

Още по темата
Кметът Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че най-малко 16 души са пострадали при пожар в жилищен блок, избухнал в резултат от ракетен удар, като 15 от тях са откарани в болница. Кличко съобщи и за значителен брой други ранени, както и починала възрастна жена.

Пострадала е енергийната инфраструктура в района. Засегнати са също газопреносната мрежа и ВИК инсталациите.

Според главнокомандващия въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни силите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети „Кинжал“, 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55 (Х на кирилица - бел. ред.), както и 3 крилати ракети клас „Калибър“, предаде ДПА.

Информацията, основаваща се на пост на Залужни в "Телеграм", е потвърдена и от АФП, която допълва, че днес сутринта Русия е изстреляла срещу Украйна общо "99 ракети от различен вид", като украинската противовъздушна отбрана е свалила 72 от тях.

Полша наблюдава отблизо ракетните нападения над съседна Украйна, като два полски и два американски изтребителя F-16 патрулират въздушното пространство от съображения за сигурност, съобщиха военните в социалната мрежа „Екс“.

За разлика от Украйна Полша е член както на НАТО, така и на ЕС.

Според полския генерален щаб руска ракета е навлязла в петък във въздушното пространство на Полша за три минути, преди да смени посоката си и да се насочи към Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
362
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога ще има новина за Русия , която е свързана с нещо позитивно?!
361
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До371.Самолетоносача Форд се изтегля от Средиземно море.Част от войските на Израел се изтеглят от Газа.А укрите днес си получиха подаръците за Нова Година.Най вече за Белгород получиха ответните дарове и то няколко пъти отгоре.После казват че Вова бил стиснат,ама днеска беше като дядо Мраз с Кинжали.
360
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Киев трябва да заприлича на Бахмут,Одеса също.Руснацитъе ако загубат ще изчезнат като държава.При всички случаи ще вдигнат оборотите.
359
3
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен 345 СЕРИОЗНО? Всички признават че РФ има преимущество в артилерия на важните направления разликата е 10:1. От месеци бомбите са с УМПК като точносста е 5-7м за 500/1000/1500кг боеприпаси. 5-7м точност е дали ще уцели стаята в която седиш или съседната. Да споменавам ли ФПВ дронове? Преди руснаците да атакуват в Украинските окопи и укрития обикновено е пълно с ранени и/или изцяло с мъртви... За това и ВСУ имат толкова жертви 95% от всички убити са загинали от огъня на артилерията!
358
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на руската армия, засипете ги с градушка от ракети. Да не могат укрофашагите да надигнат глава!
357
4
 
8
 
! Отговори
до 367 преди 8 месеца
Ти остави Вовата как ги плющи, ами хусите с гумените лодки ги изплющяха и те! Очакваме скоро пияни туристи да превземат самолетоносача :D
356
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
355
10
 
5
 
! Отговори
Що цвилят преди 8 месеца
Копейките???
354
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 359Ч е укрите са най-добрите войни - това е така, но че свалят кинжали???? Айде дееее.....!!!))))Затова ли създаделите на,,безаналоговите Кинжали", са в затворс и разследвани за лъжливи харектеристики на хиперзвуковите ракети.
353
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
с Газа кво стана - не може да пишете само за единия фронт, забравихте за Украинската война за малко, сега забравихте за геноцида над палестинците
352
5
 
10
 
! Отговори
ротвайлер преди 8 месеца
Не може да бъде.Укрофашистите -терористи избиват мирни хора в центъра на Белгород с касетачни снаряди действащи напречно за поражение на повече деца с майките си избивайки 25 души четири от които малки деца и отделно 120 ранени.Путин е под огромен натиск за това че действа с меки ръкавици срещу умопомрачените бандеровци.
351
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
По военновременните закони!
350
3
 
0
 
! Отговори
Тоа Varg го знаем преди 8 месеца
От време оно
349
8
 
2
 
! Отговори
Квичане на копейки преди 8 месеца
Що цвилите бе смешн****ици
348
8
 
6
 
! Отговори
чеченец преди 8 месеца
Когато русия срина Грозни , уби 300 000 мирни граждани от които над 40 000 деца ,тогава никой не искаше да ни чуе . За население от 1 000 000 това си е повече от геноцид .
347
10
 
11
 
! Отговори
Varg преди 8 месеца
Мачкайте украйнските фашисти.
346
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Иракчани и иранци се оказаха много по-цивилизовани. 8 години воюваха САМО на фронта, никой и не помислял да обстрелва Техеран, Багдат и други градове на Иран и Ирак.Но това е в реда нещата, където мине,, Руский мир"(свят), трева не никне.
345
3
 
7
 
! Отговори
А мизерията у нас преди 8 месеца
И без бомбардировки!?
344
9
 
7
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 8 месеца
Е по-полека с лъжите де! Ние не ядем доматите с коците все пак. Ч е укрите са най-добрите войни - това е така, но че свалят кинжали???? Айде дееее.....!!!
343
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не само Кинжали са пяли днес над Киев ами и Калибрите.Може по късно да пуснат и дроновете за десерт.Както се казва всичко по реда си.Принципно след ракетите,втората вълна трябва да са дроновете.А накрая най добре и стратегическите бомбардировачи да влязат е действие.Както се казва пълна програма.