Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"

Изстреляни са общо 99 различни ракети, 72 от тях са били свалени
2 яну 2024 13:47, Елка Василева
562
Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"
Снимка: БГНЕС

Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети „Кинжал“ при днешните удари срещу Киев, предаде ДПА, като се позовава на информация от украинските военновъздушни сили.

Още по темата
Кметът Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че най-малко 16 души са пострадали при пожар в жилищен блок, избухнал в резултат от ракетен удар, като 15 от тях са откарани в болница. Кличко съобщи и за значителен брой други ранени, както и починала възрастна жена.

Пострадала е енергийната инфраструктура в района. Засегнати са също газопреносната мрежа и ВИК инсталациите.

Според главнокомандващия въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни силите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети „Кинжал“, 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55 (Х на кирилица - бел. ред.), както и 3 крилати ракети клас „Калибър“, предаде ДПА.

Информацията, основаваща се на пост на Залужни в "Телеграм", е потвърдена и от АФП, която допълва, че днес сутринта Русия е изстреляла срещу Украйна общо "99 ракети от различен вид", като украинската противовъздушна отбрана е свалила 72 от тях.

Полша наблюдава отблизо ракетните нападения над съседна Украйна, като два полски и два американски изтребителя F-16 патрулират въздушното пространство от съображения за сигурност, съобщиха военните в социалната мрежа „Екс“.

За разлика от Украйна Полша е член както на НАТО, така и на ЕС.

Според полския генерален щаб руска ракета е навлязла в петък във въздушното пространство на Полша за три минути, преди да смени посоката си и да се насочи към Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Копейки, всички пари изкарани от страданието на украинския народ, за лекарства на най-близките си да дадете! НЕКА! ЩЕ!
341
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 351, я си дай адреса бе ей пръдльо!? Давай, да не те търся по трудния начин, че тогава и наказанието ти ще е по-голямо!
340
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мисля че всичко срещу Украйна тепърва им предстои! Путин беше много не деен до сега! Зеленски трябва да си тръгне,за да приключи тази война! Вече подкрепата за Украйна,няма как да бъде безкрайна! Ще се спестят хиляди невинни жертви! Зеленски по един или друг начин,трябва да си Тръгне!!!
339
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От този тероризъм изводът е един - рашка не може да пробие фронта и стреля по жени и старци .Когато се опита да тръгне напред хилядарката (черни чувалчета ) на ден и е в кърпа вързана .
338
4
 
14
 
! Отговори
Shadow преди 8 месеца
Ракетите 99 на които се присмиват някои че са ранили само 15 украинци са за да унищожават военни и инфраструктурни обекти а не хората.Ранените и убитите при тези ракетни удари са включени в процента жертви без които не може да водят военни действия никъде и от никой по света
337
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гаврата със сащ, НАТО и смешния Запад продължава самолетоносача Джералд Форд се маха от Червено море. Хутите го нахутиха на сащ и те си биха камшика. Смешници 50 държави воюват срещу Русия и нищо не могат да направят. Путин ви го каза в прав текст ако искате да воювате заповядайте ама НАТО и сащ нямат топки за това. ",Героите" много разтревожени МИГ 31 пак бил във въздуха и тази вечер може да има бой по празните фашистки кратуни.
336
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вовата пак плющи бандеровците.Днеска руските ракети бая поразии са направили.Незнам какво са свалили укрите ама на клиповете има бая разрушения.
335
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 345, няколко "хиперзвукови" бръкми вече бяха свалени с Пейтриът! Оказва се че това е най-добрата ПВО-система в света, за разлика от руските ръждавейки С-400, където няколко дрона ги направиха смешни
334
3
 
14
 
! Отговори
Ново преди 8 месеца
В нета има видео как руска ракета лети и пуска топлини капани,като самолети и хеликоптери!!!
333
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ахаха свалили 10 от 10 Кинжала.Затова ли Киев и Харков горят.Еми има кадри от горящите Киев и Харков ако са ги свалили всичките защо има пожари и разрушения.Тез укри много лъжат.
332
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Днешната атака е само с Кинжали,Калибри и Искендери.Ехтят взривове из цял Киев а бандеровците са се изпокрили пак в метрото и по мазетата.Много масирана атака.Но не е забравен и Харков където в момента тече руска атака.Вече има кадри от горящият център.Кинжалите запяха своята новогодишна песен.
331
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Единственият начин да свалят хиперзвукова ракета е да знаят предварително къде ще падне!
330
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Никакви преговори за мир. Само бой докато руснаците не се изтеглят на Марс. Няма да е скоро, но до 100 години ще стане.
329
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кличко селфи ли си прави? Да се похвали какви ги е свършил. И да каже какво предстои другата седмица.
328
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До баце - наркомана е наред
327
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има и по-големи ракети. А да видим докъде ще се стигне. Насъсквайте ги да се не отказват от боя. Така е по евроатлантически.
326
4
 
3
 
! Отговори
баце преди 8 месеца
До Това - Кадафито го пратиха при Аллах с нож отзад ....
325
6
 
8
 
! Отговори
а бе преди 8 месеца
А бе, НАТО защо ги е бъзе бе? Защо НАТО не смее да влезе и да спаси героична малка страна която мирно и тихо си седеше и нищо не правеше когато изведнъж без абсолютно никакъв повод и без абсолютно никаква причина беше вероломно нападната от една 28 пъти по-голяма зла страна, а? Защо ги е бъзе, бе?
324
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма как да ги атакува с ракети Кинжал, защото Русия има само лопати, сигурно са били лопати. А даже и да са ракети, пак няма как щото Зеленски ги сваля сичките ... в интернет. А и да не ги е свалил, слава Украине докато я има де!
323
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Украйна компенсира загубите и безсилието на фронта с терористични нападения по руска територия.