Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"

Изстреляни са общо 99 различни ракети, 72 от тях са били свалени
2 яну 2024 13:47, Елка Василева
562
Русия атакува Украйна с хиперзвукови ракети "Кинжал"
Снимка: БГНЕС

Русия е използвала няколко хиперзвукови ракети „Кинжал“ при днешните удари срещу Киев, предаде ДПА, като се позовава на информация от украинските военновъздушни сили.

Още по темата
Кметът Виталий Кличко съобщи в „Телеграм“, че най-малко 16 души са пострадали при пожар в жилищен блок, избухнал в резултат от ракетен удар, като 15 от тях са откарани в болница. Кличко съобщи и за значителен брой други ранени, както и починала възрастна жена.

Пострадала е енергийната инфраструктура в района. Засегнати са също газопреносната мрежа и ВИК инсталациите.

Според главнокомандващия въоръжените сили на Украйна генерал Валерий Залужни силите за противовъздушна отбрана на Украйна са свалили 10 руски хиперзвукови ракети „Кинжал“, 59 крилати ракети Х-101, Х-555 и Х-55 (Х на кирилица - бел. ред.), както и 3 крилати ракети клас „Калибър“, предаде ДПА.

Информацията, основаваща се на пост на Залужни в "Телеграм", е потвърдена и от АФП, която допълва, че днес сутринта Русия е изстреляла срещу Украйна общо "99 ракети от различен вид", като украинската противовъздушна отбрана е свалила 72 от тях.

Полша наблюдава отблизо ракетните нападения над съседна Украйна, като два полски и два американски изтребителя F-16 патрулират въздушното пространство от съображения за сигурност, съобщиха военните в социалната мрежа „Екс“.

За разлика от Украйна Полша е член както на НАТО, така и на ЕС.

Според полския генерален щаб руска ракета е навлязла в петък във въздушното пространство на Полша за три минути, преди да смени посоката си и да се насочи към Украйна.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Не че нещо Във всички форуми едни и същи опорки. Цирк па руски.
381
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи 27 ракети са поразили целта, а няма нито един загинал. Тия укри да не са безсмъртни?
380
3
 
15
 
! Отговори
Не че нещо преди 8 месеца
Е нали Русия бяха свършили ракетите още миналата година пък и Зеленски каза че Укро ПВОто сваляло всичко във въздуха дори и повече от изтреляните ракети тоест при 30 ракети свалят 40 ?!? А този на снимката се беше снимал с едно парче *** от радиатор и твърдеше че това било свалена руска ракета Кинжал.
379
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясно е че ако иска Вова може да разруши Киев.И никакво НАТО няма да му попречи.Те въобще не смятат американци и европейци да загиват заради украинци.Ахаха само българите облъчени от медиите си мислят че НАТО ще помогне на укрите с войски.Америка дава парите а от украинците кръвта.Такова е споразумението и нищо друго няма да има.
378
1
 
2
 
! Отговори
РККА преди 8 месеца
До анонимен келешТова кога след като украинските единици си върнат Крим или след това.
377
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А бе Кличко, когато братушките не атакуваха толкова сериозно Киев ти се разхождаше по улиците на Киев с бронежилетка. А сега си я махнал. Да не изкуфяваш Виталий? Ми то от толкова много бой по тиквата ти на ринга през годините нищо чудно.
376
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До чеченец А посмали малко а ? Грозни 2018 година е 280 000 човека Според интернет в първата война са загинали 20000 а във втората 25000 от двете страни. Разбираш ли страшно съм алергичен към новини изказвания като почне да се бомбардира с едни неколкократно завишени цифри БОБМБАСТИЧНИ...
375
3
 
13
 
! Отговори
циклон преди 8 месеца
Байдън за Нова година пак се направи на велик.Ние Сащ сме най велики,най мощни,ние определяме правилата ,ние малагаме начина на живот.Имат се за Богове,но в Русия няма да им се получи.
374
3
 
4
 
! Отговори
От чуждата преса преди 8 месеца
Ukraine and Corruption They steal, as If there Is no tomorrow.По български - крадат като за последно.
373
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 384Боже,колко е добър и милостив Вова,направо светец! Ти добре ли си?Наистина колко облъчен от руската пропаганда е нашия народ!
372
7
 
1
 
! Отговори
Розовото Патенце преди 8 месеца
Аз плача всяка вечер защото Путин е много лош и ме е страх от него.Получих гастроентерит само като го показаха по телевизията.Как да го питам дали ще спре гражданската война в русия?????
371
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти гледай да не скъсаш някой нерв преди това и да станеш Квазимодо
370
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е мъж тип бабичкa :)))
369
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Красив блок. Дай Боже всичките блокове в Киев да заприличат на него.
368
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И въпреки всичко Вова не наказа укрите с касетъчни.Днес ги плющя само с Кинжали и Калибри.Не падна на тяхното ниво.Това говори че ги гали с перце с каква цел не е ясно.Всеки на неговото място щеше да е сринал Киев барабар с предградията.Вова е милостив защото смята украинците за руснаци и е прав.Затова не ги плющи по сериозно а само малко
367
2
 
3
 
! Отговори
Същите са блоковете преди 8 месеца
В гетата на София
366
5
 
3
 
! Отговори
до 377 преди 8 месеца
В продажните медии - не и преди да се освободим от фаписткото робство на запада!
365
4
 
6
 
! Отговори
РККА преди 8 месеца
Ще биете по цивилни граждани с касетъчни бомби в Белгород,а украински единици.
364
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ставате банални с тия копейки , честно ви казвам.И двете страни имат копейки неразбрахте ли?
363
4
 
13
 
! Отговори
Просто Принтери преди 8 месеца
NATO Е ФАРС! Могат само да плашат и да унищожавам малки и беззащитни държавички поединично! Намериха си майстора - Русия-Китай в съюз! Скоро няма да има нито НАТО нито долар нито съединени щати! Канада и половин ФАЩ ще вземе Русия, А надолу Китай до Мексико!