Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни
25 ное 2022 17:00, Йоана Цонева
445
Путин към руските майки: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предупреди майките на войници, сражаващи се в Украйна, да не вярват на всичко, което виждат по телевизията или четат в интернет, съобщава "Ройтерс".

Той посочи, че в медийното пространство циркулират много "фалшиви новини" относно това, което Русия нарича ​​"специална военна операция" в Украйна.

В предварително записана среща, излъчена по държавната телевизия, Путин подчерта, че руските лидери разбират и споделят болката на онези, които са загубили свои близки, воювали в Украйна.

Той се зарече, че няма да забрави несравнимото страдание на майките, които са загубили синове в деветмесечния конфликт.

Във войната в Украйна загинаха или бяха ранени десетки хиляди войници от двете страни, а руската инвазия предизвика най-голямата конфронтация между Москва и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Стотици хиляди руски войници бяха изпратени да се бият в Украйна, включително над 300 000 резервисти, които бяха призовани като част от частичната мобилизация, обявена от Путин през септември.

Седнал с групата майки около маса, на която се виждат сервирани чай, сладкиши и купи пресни горски плодове, Путин изтъкна: "Ние разбираме, че нищо не може да замени загубата на син - особено за една майка".

Още по темата
Майките изслушаха думите на Путин, но техният отговор към президента не беше показан веднага в записания телевизионен клип.

Путин посочи, че не съжалява за започването на "специалната военна операция" на Русия срещу Украйна и определи войната като преломен момент, в който Русия най-накрая се е изправила срещу арогантната хегемония на Запада след десетилетия на унижение в годините след падането на СССР през 1991 г.

Украйна и Западът твърдят, че Путин няма оправдание за това, което определят като окупационна война в имперски стил. Украйна е категорична, че ще се бие, докато и последният руски войник не бъде изхвърлен от нейната територия.

Украйна не разкрива загубите сред военните си. За последен път Русия оповести публично броя на загиналите войници на 21 септември, когато министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че са били убити 5937 руски войници. Този брой обаче е далеч по-нисък от повечето международни оценки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какви Ирекции имаше преди 89-та . :D
204
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До redordead. Стига са пра на отвеян бе. В Училище имаше униформи както по целия свят. Сега само у нас поради слободия няма униформи и всички са се нагласили като труженички.
203
3
 
9
 
! Отговори
ама преди 1 година
Ботокса не прощава изглежда като нашите напомпани кифли
202
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали разбра ***, че с мен не може да се е*аваш, престани за твое и мое спокойствие :)))
201
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълския се е преродил в Кашпировски като гледам колко зом.би.рани раша.р.о.би точат ли.ги!!!
200
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Укрите бяха смачкани на Сватово-Купянск и Новоселсково разбити военни колони, танкове, БТР и бронирани машини с много жертви. Отново италианския вестник Politico сащ водят Европа към пропаста те не вогат да бъдат партньори на Европа след като изкупуват Руска газ и ни я продават на много високи цени. Същата тази америка която задължава Европа да не купува Руска газ но самата тя го прави.
199
0
 
0
 
! Отговори
До 226 преди 1 година
Аз ги бъзикам. Въобще не ми пука за плюсовете им и минусите им обаче след всяка бъзикня се свиват ушите
198
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"До 212. Малък си бил и не помниш! Е аз помня,режима на тока и купоните за горива по българските бензиностанции и празните магазини,бяха вече след 10,10 1989 г! Аз празни магазини преди 1989 г не помня!-:)): ..... ПО ГРЕШКА НАТИСНАХ МИНУС, ДА ТАКА БЕШЕ, НЯМАШЕ ЛИПСИ И СПИРАНЕ НА ТОКА ПРЕЗ СОЦА И ПРЕДИ ПОЯВАТА НА ДЕМОНОКРАЦИЯТА, НЕ СЕ КУПУВАШЕ И НА ГРАМОВЕ,А НА КИЛОГРАМИ ХРАНАТА, ВСИЧКО ИМАШЕ И БЕШЕ ЕВТИНО, ТОКА ОТ 2 ДО МАКСИМУМ 5 ЛЕВА НА МЕСЕЦ СТРУВАШЕ, А КИЛОВАТЧАС 0,02 СТОТИНКИ!
197
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофили, които познавам са абсолютни нeгoдници или престъпници. Добре, че не са много, но винаги им удрям по 1 шамаp, когато ги срещна.
196
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли го фара Путин за руските майки или техните синове ... Това е реалността, обикновенните руски граждания трябва да приемат, че ги управлява едно безгръбначно нищожество, което мрази всичко и обича само и единствено себе си.
195
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 198Не се ядосвай за минусите и без това никой не вярва на коментарите в днес бг.
194
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 221Големите не помнят малките ве мо дче, или ти се смяташ за голем :))))
193
4
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Разговор с майките на ранени и загинали войници винаги е труден за всеки един президент. Не си спомням например американски президент да е говорил с майките на загинали войници на САЩ във войната във Виетнам. А не бяха малко. Според Уикипедия 58 000.
192
0
 
0
 
! Отговори
До 222 преди 1 година
То и за твоя живот едва ли на някой му пука
191
5
 
4
 
! Отговори
Химарс преди 1 година
Путин, ще споделим мъката ти. Дай си координатите.
190
3
 
2
 
! Отговори
До 220 преди 1 година
Лъжи и глупости пишеш. Какво опашки се извиваха за 2-е кила банани и толкова портокали. Дори във филмите ни я показваха тази окаяна действителност. Пусни си филма Дами канят...да си припомниш!!!
189
4
 
4
 
! Отговори
Последен укропитек преди 1 година
Последният бандюган укропитек ще е Зеления и той ще бъде 0бесен в центъра на Киев
188
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука за живота на крепостниците. Те могат да бъдат само тор в нивата на амбициите на царя-батюшка. Колкото повече тор, толкова по щастлив е кремълския господар.
187
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименБОБ ДЪРПАХМЕ ЗА БАНАНИ, ХАХАХАААААА, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СИ ПРОИЗВЕЖДАХМЕ СТРАХОТНИ, КАЧЕСТВЕНИ И БИОЛОГИЧНО ЧИСТИ БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, БАНАНИТЕ ГНИЕХА В ПОКАЗНИЯ МАГАЗИН В ЦЕНТЪРА, КЪДЕТО ХОРАТА НЕ КУПУВАХА И ГИ ИЗХВЪРЛЯХА, КАТО ИЗГНИЯТ! ОБАЧЕ ВКУСНИ БЪЛГАРСКИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ, КУПУВАХА С ДЕСЕТКИ КИЛОГРАМИ ЗА ХРАНА И ЗА БУРКАНИ!
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БДо Анонимен 218. Стига плещи глупости бе изривач. Табуретка-боец. Фантазьор.