Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят

Изолация на Русия ще бъде невъзможна
7 сеп 2022 11:43, Елка Василева
240
 Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който по думите му се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят.

Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин. 

Руският президент предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КокоХубаво е да сме оптимисти, но къде в историята Европа е успявала да се справи. Европа винаги ще бъде колониалната част на Германия.
33
7
 
22
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Другарю Путин, не се правете на ударен и, че не разбирате намеренията на САЩ. Целта е на народа на Русия да му писне от вас и да ви изрежат главата, публично на площада. Прогамирали сте ги за бедност и войни, а от масова програмация може да се излезе само с масова травма - санкции до скъсване на xacтарa. Голямо шоу ще е когато започне мобилизацията в големите градове. Ако цената е да намалим температирата с 1-2 градуса, тогава ОК! Поне няма да умират жени и деца в Украйна.
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят с нетърпение очаква НОВИНАТА за смърта на терориста ПУТИН и освобождаването на Украйна и Русия от мракобесите кагебейски фашисти ....
31
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целият свят." / Тургенев /
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашата държава беше ограбена и съсипана,войската разтурена,производството унищожено,народа остана масово безработен,източват ни държавата, използват я, налагат ни странни правила,норми, закони, не сме гоподари в собствената си държава, а слуги на силните на деня! Вашата Русия мина през още по-голяма криза,грабеж,убийства,бандитизъм,ад и 30 години ви лъжеха непрекъснато и продължават да ви унижават и лъжат, време е да кажете "стига" на запада, за да не ви разиграват повече!
29
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджа нещо се е препотила...
28
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Санкциите на Запада са продиктувани от безпрецедентното нахлуване на територията на суверенна европейска държава през 21 век на престъпници, убийци, мародери и апаши ... Заплаха за света са Кремълските де.ге.не.рати, върколаци и военнопрестъпници ... !!!
27
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно положението с войната е много зле за Русия. Спряха газа още сега, а не през зимата. Сега ще спират и износа на зърно. Джуджето се тресе, не е добре работата.
26
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия - народ който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши,унищожи,ей така само за развлечение." / Достоевски/
25
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тц,тц - ти си поредният функционално неграмотен *** - двете твърдения НЕ си противоречат. Да, руската икономика НЕ е срината от санкциите, печалбите от газ са по-високи (по-малки количества на по-висока цена) търговията с не-западни страни се разраства (вкл. в собствена валута) и т.н.. Едновременно с това санкциите СА заплаха за други държави - примено с износа на зърно към Африка. Само, че за да осмислиш, че няма противоречие трябва да имаш поне 1 цяла мозъчна клетка, не половин.
24
6
 
9
 
! Отговори
иван преди 1 година
луд човек, жалко няма санитари наблизо...
23
9
 
13
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Европа ще осъзнае скоро, че може и без руския газ. Проблема е, че русия като се събуди и осъзнае, че без европейски пари и технологии е кръгла нула къде ще се скрие джуджанка. Също така Европа може и без САЩ и Великобритания. Трябва ЕС да си направи отбранителен съюз и да си определя геополитиката без зависимости и изнудвания от Кремъл и Вашингтон. Щото не може само ние да плащаме цената. Винаги с Германия! У лево Путин и САЩ
22
2
 
6
 
! Отговори
До ДОЛНЮ преди 1 година
В мокрите ти сънища най-вероятно.
21
9
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
За това ли русия всеки ден реве :)
20
10
 
16
 
! Отговори
Йона преди 1 година
Санкциите са само срещу Русия, явно според Путин Русия е целия Свят... Жалък, дребен диктатор и масов убиец.
19
8
 
14
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
"Специалната операция" е заплаха за целия свят. Санкциите са заплаха само за кремълската болшевишка клика.
18
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
важното е руската коч.ина да страда, готов съм да си намаля парното с 2 градуса за целта
17
6
 
24
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Горките руснаци, този човек ще ги върне в миналия век- глад и мезерия. Поколения ще минат преди да измият срама. Дори нашите ватенколюбци полека лека затихват.
16
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции вредят повече на Европа отколкото на Русия!!
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прогнилият деградирал запад срещу развитите страни