Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят

Изолация на Русия ще бъде невъзможна
7 сеп 2022 11:43, Елка Василева
240
 Путин: Санкциите на Запада са заплаха за целия свят
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин каза, че западните санкции са недалновидни и застрашават целия свят, който по думите му се обръща все повече към Азия, предаде Ройтерс.

Още по темата
В реч, произнесена пред участниците в Източния икономически форум в град Владивосток, Путин заяви, че Западът е подрил глобалната икономика с "агресивен" опит да наложи доминацията си в целия свят.

Според него обаче Азиатско-тихоокеанският регион се намира във възход.

Руският държавен глава допълни, че за Запада ще бъде "невъзможно" да изолира Русия и че Москва ще се противопостави на опитите страната да бъде свалена от международната сцена.

След налагането на санкциите Русия започна да вижда повече възможности в пазарите на Близкия изток и Иран, каза още Путин. 

Руският президент предложи да се помисли за ограничаване на износа на зърно от Украйна за Европа. Той ще обсъди този въпрос с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС, цитирайки изявлението на Путин на Източния икономически форум.

Може би трябва да помислим за ограничаване на износа на зърно и други храни по този маршрут (от Украйна за Европа). Определено ще се консултирам с турския президент Ердоган по тази тема. В крайна сметка ние с него изработихме механизма за износ на украинско зърно, каза Путин.

Споразумението за възобновяване на износа на зърно от Украйна беше подписано на 22 юли в Истанбул от представители на воюващите Украйна и на Русия и на посредниците за постигане на договореността – ООН и Турция, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко АлекоЕх Калеко, виждаш сламката в руснаците, а не виждаш гредата в САЩ, Европа. Битка за Ум Касър, Битката при Багдат, Първата битка при Фалуджа, Втората битка при Фалуджа и още много други, за справка войни през 21 век. Толкова много бомбене и грабеж.
53
2
 
1
 
! Отговори
селянин преди 1 година
до 58 тебе лично какво те засяга къде ке изнася путин уса-то от време оно си трупаше нефта в негови си хранилища и чакаха пазаро да се смени а повярвай ми все някога ще се смени
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера седя на кафе с приятел,живеещ в Австрия,в момента тук в отпуск на море.Там също вдигнали сметките за газ,но пък показа на телефона,че са му превели по сметка 500 евро - държавна помощ срещу поскъпването! Пука му за изявленията на Путин! Да му мислим ние,наивниците с вяра в Русия..
51
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите на Запада са заплаха за целия свят, a 200 хилядна армия, която води агресивна война срещу европейска страна, не е. Не различава причинаот следствие? Психопатия?
50
5
 
10
 
! Отговори
Ук преди 1 година
за вашият свят. За нашият не са. Да ще изкараме една тежка зима, но вие зиме и лято ще се гърчите под санкциите
49
5
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Путин си доказва, че Русия си е азиатска държава! И къде ще го изнася този нефт и газ? За Иран ли, или за Сирия?
48
8
 
5
 
! Отговори
селянин преди 1 година
да видиме какво ке стане пръво дали русназите ке резнат зелката на путин или европейците ке резнат главетата на евроджендърите само още два три месеца ке е развръзката дека развитио запад ке мине на режим на тока
47
13
 
4
 
! Отговори
Наблюдаваш преди 1 година
Вместо да коментирате теми който не разбирате, работете. Зимата идва и ще виете от студ
46
4
 
18
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...руските хлеб'арки продължават да циклят на опорката , че няма такава държава! Пригответе си малко повече материал за пушечно месо, докато отрезнеете ! Тежко на руските майки, които ще трябва да плащат геостратегическите лудости на Психопата от Кремъл!
45
3
 
8
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
До 49 А как ще докажеш, че съществува нация от руснаци? Кои са тези руснаци и какво е Русия? Само ако можехте да мислите ...планини щяхте да местите.
44
4
 
18
 
! Отговори
? преди 1 година
Путин, има ли ден, в който да не споменаваш санкциите? Прекалено много ги мислиш, нещо не е по реда си май.
43
6
 
20
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Зас.ра си държавата заради безумната идея за война със съседа.Сега търси пътища за геройско отстъпление, но такова няма да има.Главозамайването ще му струва главата, но за народа му ще е отчайващо скъпо да плати за безумията, които сътвори. Никога не съм мислел, че братския ни руски народ ще изпадне в такова умопомрачение и шизофрения,подобна на германците при управлението на Хитлер. Те изпиха своята горчива чаша,Русия тепърва ще преглъща путинската отрова.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДРУГАРИ, АБЕ ЛАВРОВ ПОМОЛИ ЛИ СЕ НА САЩ ДА МУ ИЗДАДАТ ВИЗА ЗА СЕСИЯТА НА ООН, Ч ЕНИКЪДЕ НЕ ГО ПУСКАТ БЕ ХАХАА
41
5
 
16
 
! Отговори
Кремълски цинизъм преди 1 година
Щял да "ограничава" износа на зърно от Украйна за ЕС??? Украйна си е самостоятелна държава, а това Жуже все се набира да взема решения вместо тях! Естествено, че Ердоган ще е против! Даже може и да изпрати някой байрактар на украинците! Просто ей така, да отрезнее малко Путин!
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко АлекоУкрайна изобщо не е била държава някога, нито е имала обособени територии и граници, това е Русия и е руска област и е руска от столетия наред, то и самото име "У-крайна", означава "У-края"(на Русия), няма и украинска нация, защото и у-краинци , означва хората от края(от по-крайнините), украинците са руснаци по произход!
39
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДЖУДЖЕТО СЕ УПЛАШИЛО...
38
8
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Нали бяха полезни, безполезни и не можеше Запада да изолира русия ?Кое е вярното ?Путин вече се вижда как увисва на въжето ...
37
11
 
7
 
! Отговори
Олга преди 1 година
На Женския пазар са пуснали европейски ценности за отоплени.
36
13
 
7
 
! Отговори
УУУУУУУУУ преди 1 година
Укро психо пропаганда виждам,която ни води към дъното.Санкциите ще разрушат ЕС,защото ЕС е втория СССР,а не Русия.Нямате акъл за 5 стотинки и не можете да видите по-далече от носа си.Има газ и петрол от другаде,но е по-скъпо да се достави.Така като се купува по-скъпо обеднява европейския народ,а пари за оръжия всъвсем няма да има.
35
5
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Вече сме в началото на развръзката на тази война. Русия определено среща трудности време е да удари един ритник, но да видим дали ще е последният. И ситуацията в Русия се влолава за Тоя кремълски цар.