—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва

»ма "значително засилване на настъплението на противника"
13 апр 2024 11:42, јлександър ѕопов
266
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва
ќлександър —ирски. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—итуаци€та на източни€ фронт се влоши значително през последните дни" на фона на засилената руска офанзива, за€ви украински€т главнокомандващ ќлександър —ирски.

—ирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, след като украински€т президент ¬олодимир «еленски уволни попул€рни€ си предшественик ¬алерий «алужни, каза, че руснаците имат по-добри оръжи€.

“ой говори за "значително засилване на настъплението на противника след президентските избори в –уси€" в средата на март и добави, че се вземат решени€ "за укрепване на най-проблемните отбранителни зони с радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана".

”крайна за€ви, че ситуаци€та около източни€ фронтов град „асов яр е "трудна и напрегната", като районът е под "посто€нен огън". „асов яр се намира на 20 километра западно от Ѕахмут, който беше изравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде превзет от ћосква минали€ май.

–уси€ наскоро осигури първите си териториални придобивки след превземането на Ѕахмут и сега се опитва да притиска украинските части, затруднени от забав€не на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ѕротивникът активно атакува нашите позиции в секторите Ћиман и Ѕахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. ¬ района на ѕокровск те се опитват да проби€т отбраната ни с помощта на десетки танкове и бронетранспортьори“, каза —ирски, който е с руски произход и родителите му са граждани на –уската федераци€

“ой каза, че –уси€ „засилва усили€та си чрез разполагане на нови бронирани части, които периодично постигат тактически успехи.

„¬ъпросът за постигане на техническо превъзходство над противника във високотехнологичните оръжи€ отново възникна. —амо това ще ни позволи да победим по-гол€м противник и да създадем услови€ за завземане на стратегическата инициатива“, об€сни —ирски.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


266
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
167
3
 
19
 
! ќтговори
Ѕон Ѕон преди 1 месец
ƒа ви кажа какво става в ”крайна - украинците смело отстъпват а руснаците смело настъпват.
166
2
 
15
 
! ќтговори
‘акт преди 1 месец
¬ н€кой войнски части на ¬—” се наблюдава не подчинение и отказ даде би€т.
165
15
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
22.11.2022 г. ѕарламентарната асамбле€ на Ќј“ќ об€ви –уси€ за терористична държава заради войната в ”крайна. 24.11.2022 г. ≈вропейски€т парламент създаде прецедент, след като вчера об€ви –уси€ за държава спонсор на тероризма
164
20
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"«начи викаш рузката €де бой две години вече ...  ъде бре?"  ъде и е черноморски€ флот ве кјпейки, а тука е ама е вече невидим. Ќали късата шпага нахлу, че Ќј“ќ се разшир€вало? » ква стана т€? ƒве нови членки и нови 1200 км сухоземна граница. ўо просиха дронове чебурашките от »ран и —  оре€ къде и отидоха нейните?  во става с ’ерсон който е на 100тина километра от  рим след вече започнала 3 та год пълномащабна война? » всичко това само срещу около над 300 хил загинали и ранени колхозника.
163
9
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо —тара опорка ей потуранкоооо
162
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
„овек не може да изб€га от себе си. ƒори и името да си смени.
161
3
 
18
 
! ќтговори
—тара опорка преди 1 месец
ƒо јнонимен държава официално об€вена за терорист .  ой ва ? я си прегледай опорките . —јў ¬≈„≈ ¬“ќ–ј √ќƒ»Ќј  ј“≈√ќ–»„Ќќ ќ“ ј«¬ј“ ƒј ¬ Ћё„ј“ –”—»я ¬ —ѕ»—Џ ј —» — “≈–ќ–»—“»„Ќ» ƒЏ–∆ј¬». » дори търговски€ им стокооборот расте посто€нно. ј разкрити€та на западните медии ѕќ“¬Џ–ƒ»’ј . √ермани€ търгува с "терористите" от –уси€ , Ѕелги€, √ърци€, »спани€ , »тали€, ѕолша, ”нгари€, »тали€, ‘ранци€, —јў.... »нди€ направи милиарди от посредническйа дейност да продава руски суровини на ≈вропа . хахахаха.
160
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
169 Ќема как бако/стрино. Ќ€ма държава в света, ко€то да остави националните си предатели ненаказани. ќсвен това ше и олекне и на соц. с-***.
159
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ћухахаха стига си "бре"-кал бе ***
158
2
 
19
 
! ќтговори
абе преди 1 месец
ћного се изложи Ќј÷ќ с та€ простоти€ в ”крайна. ƒосега долу-горе удържаха нещата, защото украинските главанаци нос€т на бой. Ќо та€ взе да свършва, на украинците започна да им идва акълът. » сега кой ще застане срещу руските главанаци, дето са братовчеди на украинските и също нос€т на бой? ј? Ќ€ма кой, тю-тю! ћного се изложи Ќј÷ќ ...
157
2
 
18
 
! ќтговори
ћухахаха преди 1 месец
ƒо —ата Ќј“ќ ... .«начи викаш рузката €де бой две години вече ...  ъде бре? Ќа украинска територи€ ли ? ¬ Ѕахмут ? јдеиевка ? «начи това отстъпление и ежедневна ѕ–ќ—»я от всички «ападни страни на «елени€ комик за ракети, за оръжие, за боеприпаси, за ѕј–»... е защото укропитеците направо ги смазват рузките? јхахахахах. «омбиран ли си или ти дават по н€ко€ украинска гривна да ги пишеш ти€ небивалици. ўото ”кърите побеждават , та затова «апада започна да говори за мир и срещи с ѕутин. Ѕраво бе !
156
4
 
5
 
! ќтговори
ƒо 168 преди 1 месец
’а-ха, напротив, първите на фронта за утилизаци€ ще са русофобите! ј на бас.
155
22
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈стествено, че първите на фронта срещу колхозниците ше бъдат русоробите. јко мислите, че продавайки се на държава официално об€вена за терорист и веейки и знамената на национални€ ни празник службите не ви зна€т кой сте, жестоко се лъжете ве кјпейки. јма то като имате у главите само копейки и портрета на бащицата ви късата шпага на нощните шкафчета.... Ќавремето за такива беше създадено Ѕелене
154
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”точнение заблуждение на омбрелата. ≈ничарите не са с български корени. “е са сто процента българи. “очно това е трагеди€та на български€ народ.
153
18
 
4
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 1 месец
ƒо Ќј“ќ ѕЏЋ≈Ќ .јЎј .... ’ахаха!!! :))) “€ рузката €де две години бой от ¬—”, дето са с една вързана ръка, седнали да се присмиват на Ќј“ќ... —громол€сването на ѕроси€та ще е резко и зрелищно. —амо гледайте...
152
1
 
17
 
! ќтговори
. преди 1 месец
ўом –уси€ настъпва, значи ситуаци€та е отлична!
151
16
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јве кјпейки нали се радвахте като малки деца се едно путинака ви дава копейки кога —орос се изтегли от ≈вропа преди 4-5 месеца? ќще ли са ви виновни организациите? Ќема организации кјпейки, 45г им сърбахме мизери€та на колхозниците коги бехме под техна окупаци€. јма вие вече 2 ро па некой и 3 то поколение сте свикнали да сте роби и некое диктаторче да ви казва кво да правите срещу това да не умрете от глад. —поко, нема да умрете от глад нали пак взимате мин заплати и социални?
150
3
 
18
 
! ќтговори
Ќј“ќ ѕЏЋ≈Ќ .јЎј  преди 1 месец
» като вл€зат в Ќј“ќ какво ще стане ве кравороби ? Ќали ще тр€бва да ви мобилизират да помагате на изчезващите ”крозомбирани "герои". јма мислете с тези кратуни ко€ държава ще прати хора в ”крайна ве кравороби ? ¬ јнгли€ липсват 120  войника кампани€та върви от 3 години но н€ма мераклии. ‘ранци€ се пъчи но скоро ще настъпи мотиката в Ќј“ќ реално има само една що-годе боеспособна арми€ тази на сащ другото е пълнеж дори и турската €де кютеци от  юрдите.
149
2
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬реме е Ќѕќ да излезе от Ѕългари€.
148
22
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ўо стаа ве кјпейки? » отначало беше големата раабота сама€ могучи€ докато Ќј“ќ не им даде старо въоражение и малко ново с не пълна комплектовка да си го пробват. ƒа не стане пак като на 3 ти март 1918г коги колхозниците подписаха Ѕрест Ћитовски€т договор за капитулаци€та им пред √ермани€, јвстро-”нгари€, ќсманската импери€ и Ѕългари€ или коги и ние даже ги бихме като вода от брег у ƒобруджа?