—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва

»ма "значително засилване на настъплението на противника"
13 апр 2024 11:42, јлександър ѕопов
266
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва
ќлександър —ирски. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—итуаци€та на източни€ фронт се влоши значително през последните дни" на фона на засилената руска офанзива, за€ви украински€т главнокомандващ ќлександър —ирски.

—ирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, след като украински€т президент ¬олодимир «еленски уволни попул€рни€ си предшественик ¬алерий «алужни, каза, че руснаците имат по-добри оръжи€.

“ой говори за "значително засилване на настъплението на противника след президентските избори в –уси€" в средата на март и добави, че се вземат решени€ "за укрепване на най-проблемните отбранителни зони с радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана".

”крайна за€ви, че ситуаци€та около източни€ фронтов град „асов яр е "трудна и напрегната", като районът е под "посто€нен огън". „асов яр се намира на 20 километра западно от Ѕахмут, който беше изравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде превзет от ћосква минали€ май.

–уси€ наскоро осигури първите си териториални придобивки след превземането на Ѕахмут и сега се опитва да притиска украинските части, затруднени от забав€не на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ѕротивникът активно атакува нашите позиции в секторите Ћиман и Ѕахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. ¬ района на ѕокровск те се опитват да проби€т отбраната ни с помощта на десетки танкове и бронетранспортьори“, каза —ирски, който е с руски произход и родителите му са граждани на –уската федераци€

“ой каза, че –уси€ „засилва усили€та си чрез разполагане на нови бронирани части, които периодично постигат тактически успехи.

„¬ъпросът за постигане на техническо превъзходство над противника във високотехнологичните оръжи€ отново възникна. —амо това ще ни позволи да победим по-гол€м противник и да създадем услови€ за завземане на стратегическата инициатива“, об€сни —ирски.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


266
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
147
8
 
17
 
! ќтговори
≈ как да е добре? преди 2 месеца
«а последната седмица са над 6000 убити украинци на фронта.
146
19
 
7
 
! ќтговори
¬реме е преди 2 месеца
Ќј“ќ да влезе в ”крайна.
145
3
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ѕратът и майката на —ирски живе€т в –уси€ и не искат да чу€т за него.
144
17
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ћай на колхозниците ше им се наложи скоро да преговар€т за действителното влизане на урките е Ќј“ќ?
143
17
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈ те колхозниците и отначало така настъпваха. ќще малко щатите да вид€т иранците дали ше посме€т да кимнат и да ги опл€скат и се връщат към урките. Ўе има пак беж на чебурашки с на ората пералните.
142
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—итуаци€ като ситуаци€, кое й е лошото -не пон€л?!
141
2
 
19
 
! ќтговори
 м преди 2 месеца
“ози като е руснак,защо го пишете ќлександър,а не јлександър.??????
140
1
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—итуаци€та за едни е лоша за други не зависи от гледната точка.
139
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“ова ли е —ирски. “ипичен руснак. —ветъл със степни черти. ∆алко е че се има за некакъв друг. Ќегов проблем.
138
6
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—ирски, това е положението, пич. ѕриемете загубата и подписвайте там капитулаци€ и да се свършва с тази война. Ќе е срамно да загубиш от –уси€. ƒосега никой не е побеждавал –уси€, така че се очакваше. ќще Ѕисмарк е казал, че знае хил€да начини да извади ћечката от бърлогата, но лошото е, че не знае дори 1 начин да € върне в бърлогата. јми вие € извадихте гол€мата ћечка, то не е трудно да дразниш ћечока, ама сега не можете да върнете големи€ ћечок в бърлогата и ревете.
137
3
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
»нтересно е с каква арми€ ще воюва, дали нещо е останало от не€. ј с всеки изминал ден територи€та им намал€ва.
136
3
 
22
 
! ќтговори
!!! преди 2 месеца
1.  апитулаци€! 2.ƒемилитаризаци€ 3. ƒенатовизаци€! 4. јсимилаци€! 5. –усификаци€! “ова са правилните стъпки за укрите! Ќеправилните ще ги доведат до заличаване!
135
5
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 олко ли тр€бва да е сбъркан и да пов€рва, че н€кой може да победи ћечока и особено сега да го завърне в бърлогата. » как това ще се случи на практика и кой досега го е направил. «атова са на то€ хал. «а жертвите от преврата и ƒонбас ще се отговар€. јко б€ха приели минските споразумени€ и стамбулски€ договор можеше поне да запаз€т страната си от та€ разруха. «атова на избори тр€бва много да се внимава какво се избира.
134
5
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
—ирски, даже папата ви го каза. ¬ие приключихте като държава и народ. ƒоказахте, че за нищо не ставате. ¬дигайте б€лото знаме и това е. Ќ€ма смисъл да умират повече хора. ‘ронтът ще се срути и руснаците ще вземат ц€ла ”крайна. «ападът ви прелъсти и изостави. —ега ще ходите да се молите за оръжи€, ама с какво ще плащате? Ќикой не дава оръжи€ безплатно и всички ще ви таковат. ј и войници н€мате вече. “ака се случва, когато пов€рвахте на лъжите и пропагандата на «апада.
133
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо јнонимен=== ј вие шошорите освен за френската Ѕаракуда да сте чували случайно за –уската подводница "Ѕелгород",оборудвана с торпедото на —трашни€ съд "ѕосейдон"???
132
24
 
4
 
! ќтговори
анонимен келеш преди 2 месеца
≈й —ирски дръж там фронта и не се ***!«а нас страните от Ќј“ќ всеки един руски труп е от значение! огато започне истинската война руснаците тр€бва да са поне 500  трупа и повече напреде:):):):)
131
2
 
21
 
! ќтговори
ƒо 146 - болни€ преди 2 месеца
”крайна ще подпише капитулаци€ много скоро. ѕосле пак си пиши глупостите.
130
7
 
8
 
! ќтговори
82-ќћЅ– преди 2 месеца
» еничари е имало с български гени които са клали с €тагани българи кат пилета!
129
6
 
20
 
! ќтговори
ћинчо “рендафилов преди 2 месеца
Ѕългари€, под ботуша на обединените американски държави вече цъфна, сега остава само да върже.
128
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ƒо Ѕъ - не е чувство, а чист факт :)