—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва

»ма "значително засилване на настъплението на противника"
13 апр 2024 11:42, јлександър ѕопов
266
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва
ќлександър —ирски. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—итуаци€та на източни€ фронт се влоши значително през последните дни" на фона на засилената руска офанзива, за€ви украински€т главнокомандващ ќлександър —ирски.

—ирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, след като украински€т президент ¬олодимир «еленски уволни попул€рни€ си предшественик ¬алерий «алужни, каза, че руснаците имат по-добри оръжи€.

“ой говори за "значително засилване на настъплението на противника след президентските избори в –уси€" в средата на март и добави, че се вземат решени€ "за укрепване на най-проблемните отбранителни зони с радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана".

”крайна за€ви, че ситуаци€та около източни€ фронтов град „асов яр е "трудна и напрегната", като районът е под "посто€нен огън". „асов яр се намира на 20 километра западно от Ѕахмут, който беше изравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде превзет от ћосква минали€ май.

–уси€ наскоро осигури първите си териториални придобивки след превземането на Ѕахмут и сега се опитва да притиска украинските части, затруднени от забав€не на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ѕротивникът активно атакува нашите позиции в секторите Ћиман и Ѕахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. ¬ района на ѕокровск те се опитват да проби€т отбраната ни с помощта на десетки танкове и бронетранспортьори“, каза —ирски, който е с руски произход и родителите му са граждани на –уската федераци€

“ой каза, че –уси€ „засилва усили€та си чрез разполагане на нови бронирани части, които периодично постигат тактически успехи.

„¬ъпросът за постигане на техническо превъзходство над противника във високотехнологичните оръжи€ отново възникна. —амо това ще ни позволи да победим по-гол€м противник и да създадем услови€ за завземане на стратегическата инициатива“, об€сни —ирски.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


266
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
187
3
 
8
 
! ќтговори
д€конЏ преди 2 месеца
...мина време седмица две и не само на източни€т фронт е горещо, в тила им вземаме здравето и нашивките.¬чера капитан опатках 23 годишвн капитан не б€х виждал, но предвид, че ход€т накичени, като коледни елхи, ти знаци, то принадлежност то труп ...ќще и един румънец даде фира - 32 г ‘ердо …онеску от Ќј“ќ-ту в “имишоара , *** и той майка си ще разплаче щото го нема...Ќовата лобаевка с ц€лото ми уважение към ƒрагунов ама...чеши чеши2117:58—коро ќдеса
186
4
 
27
 
! ќтговори
ћ»– преди 2 месеца
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва. ¬ћ≈—“ќ ƒј √ќ¬ќ–» «ј ћ»–, “ќ… »— ј ќў≈ ќ–Џ∆»я,  ќ»“ќ ў≈ ѕќћќ√Ќј“ Ќј ¬—” «ј "¬«≈ћјЌ≈ Ќ— —“–ј“≈√»„≈— ј »Ќ»÷»ј“»¬ј". Ќ≈ —“»√ј Ћ» ѕ–ќЋя“ј“ј ƒќ “”   P-Џ¬?
185
3
 
25
 
! ќтговори
—ирски преди 2 месеца
—късаха ни трътките от бой ти€ руснаци. ѕак отстъпваме. » както винаги отстъплението ни е героично. ј новите попълнени€ на славната ни арми€ дето ги събират с бой и ритници от улиците на украинските градове и ни ги достав€т с белезници направо показват чудеса от героизъм..... само дето объркват малко посоките.  омандирът им вика Ќапреееееед. ѕък те б€гат назад. — Ѕрадлито даже не могат да ги настигнат и върнат.
184
5
 
29
 
! ќтговори
ћол€ преди 2 месеца
√лупости, »во ћинджев каза, че ”крайна побеждава.
183
2
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
”точнение. ћога да го напиша и членоразделно. –аздават си заплати каквито не заслужават. “ова е кражба от всички останали.
182
3
 
19
 
! ќтговори
 опейката преди 2 месеца
ƒо јнонимен... ƒоволен съм. ј вие укропитечета осъзнахте ли се че локумите по медиите за "украинските победи" нещо не съответстват на реалноста. “а тр€бваше √лавнокомандващи€ —ирски да ви го казва. ј ћинистър  улеба да ви об€сн€ва че ”крайна Ќ≈ ћќ∆≈ » ≈ƒ»Ќ ƒ≈Ќ ƒј »« ј–ј без милиардите помощ от «апада. Ќ€ма помощи н€ма победи.»ма помощи, наства н€какво диво крадене. «еленски€ и  улебата милиардери станаха с та€ война. «апада за това не иска да дава. —коро съвсем ще спре. » ”крайна ще даде фира..
181
1
 
11
 
! ќтговори
бай ѕешо преди 2 месеца
да де, ама на тва на снимката май азовци са му взели мерника...√ол€м майтап ще е, ако...
180
2
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јз не искам да живе€ в либералнапсевдодемокра дци€ на фалшиви ай ти специалитети откровенни мошенницикрадциилъжжи
179
5
 
16
 
! ќтговори
—тара опорка преди 2 месеца
ƒо јнонимен. ѕотуранко е на д€до ти унучето. —ори, че те разплаках с ‘ј “»“≈, че —јў търгува с –уси€ . » топографски карти на районите с бойни действи€ им продава а ћъск им продава антени за връзка със —тарлинк и дори им ги активира. ¬прочем, € си припомни как се изказа ћъск за ”кропитеците и  рим? ј знаеш ли че ћъск знае един единствен чужд език и това е –уски. ј колко Ќј“ќ генерали се изказаха че ”кроланди€ вече н€ма да € има? –ј«Ѕ≈–» √ќ. —ъс забав€нето на помощите —јў ѕќћј√ј“ на –уси€.
178
17
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
≈ копейки, доволни ли сте, че става на вашата? —ега по трудни€ начин ще научите защо народът казва, внимавай какво си пожелаваш, че може да ти се сбъдне!
177
3
 
17
 
! ќтговори
ћунчо преди 2 месеца
¬дигайте б€лото знаме!!!! ¬сичко друго е агони€ и полиетилиенови чували / поради недостиг на ковчези/.
176
14
 
4
 
! ќтговори
јнонимеЌ преди 2 месеца
ƒќЅ–ј“ј Ќќ¬»Ќј ≈, „≈ ќў≈ “ј«» √ќƒ»Ќј ў≈ «Ќј≈ћ  ќ… ≈ ѕќЅ≈ƒ»“≈Ћя ¬Џ¬ ¬ќ…Ќј“ј ћ≈∆ƒ” ” –ј…Ќј » “≈–ќ–”— ј“ј ‘≈ƒ≈–ј÷»я! ј ЋќЎј“ј Ќќ¬»Ќј ≈, „≈ ћќ∆≈ ѕќЅ≈ƒ»“≈Ћя ƒј ≈ » “≈–ќ–”— ј“ј ‘≈ƒ≈–ј÷»я ј ќ ѕ≈–” јЌ —ѕ≈„≈Ћ»
175
16
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬ече н€мам търпение ”крайна да капитулира и ѕутин да деде по едно кюлче злато на всички, които го подкреп€хме, както и по един петролен кладенец, за да заживеем честито и щастливо в руский мир. ќт тук нататък светът ще върви в посока да стане едно по-хубаво м€сто за живот, щом го направл€ва другар€т ѕутин и неговите съюзници. Ќад€вам се час по-скоро да ни посет€т  адиров и левентите му, за да отпразнуваме заедно руската победа.
174
4
 
12
 
! ќтговори
—енеката преди 2 месеца
«начи е трагична ..агони€та е към кра€ си а дали нашите транспортьори ще стигнат навреме?!
173
20
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕоздрав€вам ви с победата брат€ русофили! Ќека с вдигнато чело си носите последстви€та от не€!
172
0
 
14
 
! ќтговори
Ћука преди 2 месеца
≈дно е да искаш, второ е да можеш и трето да го направиш!ƒобре е да се слушат експерти а не телевизионни клоуни когато се захващаш с толкова смъртоносни задачи.
171
3
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е добра, –уси€ настъпва
170
4
 
29
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 2 месеца
≈— и Ќј“ќ скоро ще плащат репарации на –уси€...
169
3
 
24
 
! ќтговори
¬чера преди 2 месеца
–уската арми€ е вл€зла в бой с френски войници от 6-ти пехотен полк на чуждестранни€т легион до —лав€нск.¬ече има загинали французи.
168
3
 
21
 
! ќтговори
ƒа преди 2 месеца
—инът на —ирски е поискал –уско гражданство.