—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва

»ма "значително засилване на настъплението на противника"
13 апр 2024 11:42, јлександър ѕопов
266
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва
ќлександър —ирски. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—итуаци€та на източни€ фронт се влоши значително през последните дни" на фона на засилената руска офанзива, за€ви украински€т главнокомандващ ќлександър —ирски.

—ирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, след като украински€т президент ¬олодимир «еленски уволни попул€рни€ си предшественик ¬алерий «алужни, каза, че руснаците имат по-добри оръжи€.

“ой говори за "значително засилване на настъплението на противника след президентските избори в –уси€" в средата на март и добави, че се вземат решени€ "за укрепване на най-проблемните отбранителни зони с радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана".

”крайна за€ви, че ситуаци€та около източни€ фронтов град „асов яр е "трудна и напрегната", като районът е под "посто€нен огън". „асов яр се намира на 20 километра западно от Ѕахмут, който беше изравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде превзет от ћосква минали€ май.

–уси€ наскоро осигури първите си териториални придобивки след превземането на Ѕахмут и сега се опитва да притиска украинските части, затруднени от забав€не на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ѕротивникът активно атакува нашите позиции в секторите Ћиман и Ѕахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. ¬ района на ѕокровск те се опитват да проби€т отбраната ни с помощта на десетки танкове и бронетранспортьори“, каза —ирски, който е с руски произход и родителите му са граждани на –уската федераци€

“ой каза, че –уси€ „засилва усили€та си чрез разполагане на нови бронирани части, които периодично постигат тактически успехи.

„¬ъпросът за постигане на техническо превъзходство над противника във високотехнологичните оръжи€ отново възникна. —амо това ще ни позволи да победим по-гол€м противник и да създадем услови€ за завземане на стратегическата инициатива“, об€сни —ирски.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


266
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
207
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“ози да не се жалва още отсега,защото това е само началото! ўе има още и още €к лобут по укрофашистите до пълното им унищожаване! —лава на –уси€ и сърдечни благодарности,че за сетен път ще отърве света от фашистката човеконенавистна чума!!!
206
4
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”краинцити са ‘еникс! √енерал —ирски възкръсна от пепелта!
205
11
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќали русофилити утрепаа —ирски?
204
11
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
A в «ауралието водата настъпва... » н€ма кой да € спре - всички са на фронта
203
16
 
2
 
! ќтговори
патриот преди 1 месец
Ѕраво на —ирски. «нае как да иска нови оръжи€ .. “ака се прави. руски€ *** се радва ама като дойде нова помощ то ≈— и —јў риве и се прави на жертва.ха ха ха
202
2
 
19
 
! ќтговори
Ѕай »ван преди 1 месец
Ќали щ€ха да маршируват в ћосква ;) ??
201
5
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—лава на генерал —ирски! Ќ€ма друг руснак, който да е унищожил повече укрофашисти от него! ѕутин да му даде златна звезда "√ерой на –уси€"! Ѕраво —ирски! ћолодец! “ак держать!!!
200
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јз имам един много гол€м чувал евроатлантически. ћоже да събере 5 - 6 трупа че и повече , мога да услужа на французите ...
199
3
 
18
 
! ќтговори
ƒо —»–— » преди 1 месец
«ащо забранихте б€лото бельо и белите дрехи?«ащо забранихте радиостанциите които раздавате на вашите войници да се свързват с определени честоти ? ато: 149.200 ¬олга !
198
3
 
19
 
! ќтговори
√иб ћелсън преди 1 месец
» това ако не е гражданска война не знам кое е. Ўефа на украинската арми€ руснак, родителите му жители на –уси€, сина му живее в јвстрали€ и вее флага на ƒонбас. ј руснаците пле€ват украинци и н€кои от т€х се записват в баталъон, който да се бие срещу украинците. “ези хора мечта€т да воюват без значение на чи€ страна, само оръжи€ да имат.
197
10
 
3
 
! ќтговори
до ћј–»я преди 1 месец
“.е. вермахта на ѕутин ще спечели?
196
36
 
3
 
! ќтговори
такъв е руски мир преди 1 месец
Ѕраво на смели€ украински народ. Ќе се дават. –уската мечка си чупи зъбите с коравите украинци..ха.ха Ѕългарите сме с ”крайна .
195
26
 
2
 
! ќтговори
патриот преди 1 месец
ќ, ”крайна!—едемстотин дена младите украински дружиникак ”крайна бран€т. √орските долинитрепетно повтар€т на бо€ ревът.ѕристъпи ужасни! ƒванайсетий пътгъсти чеченско- руски орди лаз€т,вагнеровци граб€т цивилни и убивати тела € стел€т, и кръв € залива.Ѕури подир бури! –о€к след ро€к!*** безумний сочи ”крайна паки вика: "“ърчете!“амо са украинските герой!“–яЅ¬ј «ј 3 » ƒЌ» ƒј  ј∆≈ћ ” –ј…Ќј ЌјЎ"» ордите тръгват с викове сърдити,и "ѕутларах акбар!" гръмовно въздуха разпра.украински€ полк отговар€ с други вик: ураааа»дат путлерасти като тигри, б€гат
194
3
 
27
 
! ќтговори
јЌ√≈Ћ преди 1 месец
¬ажното в случа€ е ”крайна да изчезне.  ато народ,териториална единица ,куртура и език. Ќека спомена за ”крайна да оставе само в учебниците по истори€ за да може идните поколени€ да зна€т какво се случва когато се продадеш на јмериканците и се обърнеш срещу собствени€ ти брат !
193
23
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
–уските мародери заварили в това село празни къщи .....н€мало нито телевизори ,хладилници,у мивки . ќстанали пълни само тоалетните на двора.. ха ха ха руснаците взели съдържанието на дворните *** да не умират от глад..ха.ха
192
6
 
15
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 1 месец
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва. ¬ћ≈—“ќ ƒј √ќ¬ќ–» «ј ћ»–, “ќ… »— ј ќў≈ ќ–Џ∆»я -----////------ јми ти ако имаше малко акъл у главата, щеше да се сетиш, че говори така само за да изпроси повече оръжи€. » че като казва, че под „асов €р ситуаци€та е сложна, значи точно за там н€мат притеснени€...
191
4
 
16
 
! ќтговори
ƒо ћари€ преди 1 месец
≈то затова Ѕайдън тр€бва да спечели за да може –уснаците да превземат ц€ла ”крайна.
190
6
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ъвсем скоро, малко след като натовските съветници на «еленски го "самоуби€т" в бункера, за да не приказва много, ще има преговори за тотална капитулаци€ на киевски€ фашистки режим .
189
6
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√-н —ирски,хванете за ухото он€ наркоман и го накарайте да пресметне какви са ежедневните загуби на фашистката украинска провинци€ на –‘! —амо народа на тази държава,може да спре клоуна от киевски€ цирк «≈Ћ≈Ќски,за да не умират млади мъже,както и другата част от народа,киоито губ€т живота си.
188
6
 
21
 
! ќтговори
ћј–»я преди 1 месец
–уски военни анализатоли прогнозират това л€то тотален разпад на ”кро вермахта. –уснаците ще дадът всичко от себе си до кра€ на годината да вземат колкото се може повече територии от ”крайна защото след избирането на “ръмп ще започнат сериозни преговори за мир като услови€та ще са –уси€ да спре там докадето е стигнала срещу ”крайна д€ се прости завинаги с Ќј“ќ !