—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва

»ма "значително засилване на настъплението на противника"
13 апр 2024 11:42, јлександър ѕопов
266
—ирски призна: Ќа »зточни€ фронт ситуаци€та е лоша, –уси€ настъпва
ќлександър —ирски. —нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—итуаци€та на източни€ фронт се влоши значително през последните дни" на фона на засилената руска офанзива, за€ви украински€т главнокомандващ ќлександър —ирски.

—ирски, който пое поста главнокомандващ през февруари, след като украински€т президент ¬олодимир «еленски уволни попул€рни€ си предшественик ¬алерий «алужни, каза, че руснаците имат по-добри оръжи€.

“ой говори за "значително засилване на настъплението на противника след президентските избори в –уси€" в средата на март и добави, че се вземат решени€ "за укрепване на най-проблемните отбранителни зони с радиоелектронна борба и противовъздушна отбрана".

”крайна за€ви, че ситуаци€та около източни€ фронтов град „асов яр е "трудна и напрегната", като районът е под "посто€нен огън". „асов яр се намира на 20 километра западно от Ѕахмут, който беше изравнен с месеци на артилерийски огън, преди да бъде превзет от ћосква минали€ май.

–уси€ наскоро осигури първите си териториални придобивки след превземането на Ѕахмут и сега се опитва да притиска украинските части, затруднени от забав€не на доставката на жизненоважна западна военна помощ.

„ѕротивникът активно атакува нашите позиции в секторите Ћиман и Ѕахмут с щурмови групи, поддържани от бронирана техника. ¬ района на ѕокровск те се опитват да проби€т отбраната ни с помощта на десетки танкове и бронетранспортьори“, каза —ирски, който е с руски произход и родителите му са граждани на –уската федераци€

“ой каза, че –уси€ „засилва усили€та си чрез разполагане на нови бронирани части, които периодично постигат тактически успехи.

„¬ъпросът за постигане на техническо превъзходство над противника във високотехнологичните оръжи€ отново възникна. —амо това ще ни позволи да победим по-гол€м противник и да създадем услови€ за завземане на стратегическата инициатива“, об€сни —ирски.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


266
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
7
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
–уси€ настъпва, но укро-терористите обстрел€ха и убиха 8 души /сред които деца/ в “окмак, обстрел€ха за пореден път «апорожката ј≈÷. «ј≈÷ е изключена напълно. “оку-що укро-терористите обстрел€ха Ћуганск.
6
5
 
31
 
! ќтговори
¬арненец преди 2 месеца
Ќад€вам се след това братушките да се запът€т към нас! ўе ги посрещнем с хл€б и сол за трети път. ’отелът ми за руснаци е безплатен.
5
2
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
 олко много празни приказки от страна на —ашко —ирски. ј можеше да каже кратко и €сно,би€т ни като маче у дирек.
4
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“ќ » Ќј ќЌя Ќј÷»—“ ’»“Ћ≈– Ќя ќ√ј “ј ј ћ” ƒќ Ћјƒ¬ј’ј! - Ќј »«“ќ„Ќ»я ‘–ќЌ“ ≈ ЋќЎј –јЅќ“ј. –”—Ќј÷»“≈ Ќј—“Џѕ¬ј“.
3
1
 
34
 
! ќтговори
ў≈  Ћ≈ Ќ≈“≈ преди 2 месеца
ў≈ «ј√”Ѕ»“≈. Ќяћј Ќј„»Ќ ƒј ћ” ћ»—Ћя“ “” ј ЌјЎ»“≈ ЋЏ∆» ѕ–ќ–ќ÷»  Џƒ≈ ў≈ —≈ ƒяЌј“.
2
4
 
43
 
! ќтговори
ученик преди 2 месеца
чичо ¬ова мачка
1
2
 
26
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ммба не в€рвам укрите побрждават, а на руснаците сигурно им свършиха чиповете от перални и лопатите и вод€т войната с колове