"Възраждане" пак разпространявали списъци с учители, този път от НПМГ

От "Да, България" настояват МВР и прокуратурата да се самосезират
25 окт 2024 16:30, Нели Христова
99
"Възраждане" пак разпространявали списъци с учители, този път от НПМГ
Снимка: БГНЕС

След като по-рано този месец НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" алармира за натиск от депутата Ангел Янчев, информационните канали на "Възраждане" вече разпространяват списък с имена и адреси на преподаватели от училището. В резултат от "Да, България" подадоха сигнал до МВР и прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Сезираме ви за извършени действия, накърняващи основни човешки права по отношение на българските учители, които поради действия на определени политически партии станаха част от нарочни списъци с имена на български преподаватели, за които се разпространява информация, че пропагандират джендър идеология", пише в сигнала.

Телеграм каналът на “Възраждане” не за първи път влиза в общественото полезрение със скандалното си съдържание. През юли 2023-а година там бе публикуван антисемитски колаж с бившия министър на външните работи Соломон Паси, а по-рано тази година в канала бе качен списък с имена на учители от Варна, обявили се против поправките на "Възраждане" в Закона за предучилищното и училищното образование. След последния случай името на канала беше променено от "Възраждане" на "Привърженици на Възраждане".

От "Да, България" настояват МВР и прокуратурата да се самосезират и извършат пълна, всеобхватна и обективна проверка.

"Включването на преподаватели в подобни списъци е абсолютно нарушение на техните законови права и пряка форма на поставянето им в дискриминационна изолация, поради обстоятелството, че са изразили различно мнение. Медийните атаки спрямо учителите накърняват честта и достойството им и причиняват редица неимуществени щети", се посочва още в сигнала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Общество
Блокаж между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е игра с нулев резултат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
В Е Л И Ч И Е !!!!
54
8
 
9
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 2 часа
Здравейте укропитеци, дезертьори почиващи на Слънчака! Здравейте роби-русофоби и краварски центове! Как върви контранаступа?
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
46-ти Величие няма нищо общо с патерицата Възраждане. Първо те строят. Второ те са за ЕС и Нато. Трето земи малко се информирай преди да лаеш
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тия искат да върнат доносничеството и ДС. *** ***.
51
0
 
8
 
! Отговори
00-11 преди 2 часа
"""" по-рано тази година в канала бе качен списък с имена на учители от Варна, обявили се против поправките на "Възраждане" в Закона за предучилищното и училищното образование."""""" --------------- А, що не кажете, че тази подписка беше Открита??? И защо не кажете "против какъв Закон на Възраждане" беше тази Открита подписка??? ЛГБТ пропаганда в детски предучилищни групи и училища - тези "учители" бяха - За, Възраждане - Против!!!!
50
1
 
4
 
! Отговори
ала-бала преди 2 часа
До Анонимен 42 - Не се чуди. Виж Денков как се прегръща с братята в кв. Факултета и всичко ще ти се изясни. Мястото на задушевното рандеву е ресторант Оси! Заведението е собственост на Януш Йорданов, по-известен като Оси.Оси е шурей на Киро Японеца. А името на Киро Японеца фигурира в списъците на купувачите на гласове, разпространяван от Ивайло Мирчев (ДБ).
49
8
 
7
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ преди 2 часа
Само черен ПР от Коциту последния месец. Толкова е плосък горкия.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Нострадамусе, партия ГЕРБ визираш явно. Прав си. Тия дето 12 години крадяха и със задните си части, пак ще са първи. Много къса памет. Прекрасно е държавата да се води от мафиот, автокрадец. Явно само много умно българи кочнеята за това.
47
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тези не били градивни. Те Шиши Ш0пара и Банкянския нерез са по градивни
46
6
 
8
 
! Отговори
До Великов преди 2 часа
На кой са алтернатива Възраждане .А иначе Възраждане и Величие са си като две капки вода.
45
6
 
5
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 часа
Абе, защо само този лИлавия го лансират тук? Къде са лидерите на другите партии? Това е умишлена пропаганда.
44
8
 
5
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ 4 преди 2 часа
Нищоправци. Нищо градивно. Нищо полезно за народа.
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Възраждане е партията! Всички други поддържат войната и еврогеiските ценности!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
до 37 Точно така е. Жалко е! И аз всеки път се чудя как ПП-ДБ докарват до 15 %. Ама явно невежите са долу горе такъв процент.
41
8
 
8
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 2 часа
До 35. За кое браво бе, л***хман... Искаш да смениш българския флаг с руски и да отдаваш почит на руския химн, като забравиш българския? Що за извращение на природата сте вие, чебурашките???
40
8
 
8
 
! Отговори
Възраждане! Време е! преди 2 часа
Да си върнем БГ! 35 г. стигат!
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Градскодесните умнокрасиви марксистки другари, ни обясняват как тези от Възраждане били глупави. каква ирония. :-)
38
7
 
7
 
! Отговори
Великов преди 2 часа
Прави впечатление, че всички стрели са срещу Възраждане, а никой не казва нищо против разни мечове и величия. Просто защото за тях е предвидено да се включат в системата. Тук нищо не е случайно. Възраждане са наистина единствената алтернатива.
37
0
 
11
 
! Отговори
НОСТРАДАМУС преди 2 часа
Жалко е когато невежи хора гласуват за жалки и ненормални политически субекти.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
А, че тия даскали пак си прокарват джендерастията и облъчват учениците, защо не пишете за това? Пак либерастки вопли, но не казвате какво правят учителите. И не, Възраждане не си вкарват автогол преди изборите, защото повечето българи не подкрепят джендъридеологията и са против да им се облъчват децата в клас.

Спонсорирани публикации