Тристранката се събира извънредно в понеделник

Ще обсъждат данъците след вдигането на минималната заплата
25 окт 2024 13:47, Стела Стоянова
6
Тристранката се събира извънредно в понеделник
Снимка БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание в понеделник (28 октомври), съобщиха от правителствената информационна служба.

На него ще бъдат обсъдени изменения и допълнения в Закона за корпоративното подоходно облагане, в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в Закона за ДДС и в Закона за акцизите и данъчните складове.

Припомняме, че на последното си заседание относно увеличението на минималната работна заплата от 933 лева на 1077 лева от 1 януари 2025 година, държавата, работодателите и синдикатите не постигнаха съгласие.

Синдикатите подкрепиха проекта, но работодателските организации - не.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Общество
Фондът за безопасност на движението по пътищата не се ползва по предназначение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
До Зозо преди 53 минути
Спокойно,още плащаме заемите на Борисов.
5
0
 
4
 
! Отговори
post-truth преди 1 час
кой да плати раздутата от боку администрация, чиято заплата е пряко обвързана с МРЗ, и затова Главчев я увеличава? войската (то и там има повече на бюро), бюджетната сфера, от там таксите се увеличават, хайде и данъците. 1 млн работещи на светло хранят И останалите 5 млн, и плащат за троловете по разни сайтове и соц. мрежи.
4
0
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 1 час
Вдигат мин заплата и след това данаци за да може да се покрие увеличението. Не разбирам как администрацията расте след като населението намалява.
3
1
 
5
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 час
Нали за тва я вдигат.Заради данъците и командировъчните на чиновниците.А отде ще дойдат и те не знаят.И яко дългове....Кой го е еня!!!Край с икономиката!!!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
14.02.2024 г. В стойностно изражение, българският износ на вино намалява от 86,5 млн EUR през 2007 г. до скромните 16,8 млн. EUR. НРБ произвеждаше годишно 200 000 т грозде и съответно много вино, главно за СССР. Днес евроатлантическа РБ внася и грозде, и вино.
1
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 часа
Ще вдигат всички данъци, че иначе кой ще плаща на Асан Василев борчовете и другите му простотии?