"Възраждане" пак разпространявали списъци с учители, този път от НПМГ

От "Да, България" настояват МВР и прокуратурата да се самосезират
25 окт 2024 16:30, Нели Христова
99
"Възраждане" пак разпространявали списъци с учители, този път от НПМГ
Снимка: БГНЕС

След като по-рано този месец НПМГ "Акад. Любомир Чакалов" алармира за натиск от депутата Ангел Янчев, информационните канали на "Възраждане" вече разпространяват списък с имена и адреси на преподаватели от училището. В резултат от "Да, България" подадоха сигнал до МВР и прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Сезираме ви за извършени действия, накърняващи основни човешки права по отношение на българските учители, които поради действия на определени политически партии станаха част от нарочни списъци с имена на български преподаватели, за които се разпространява информация, че пропагандират джендър идеология", пише в сигнала.

Телеграм каналът на “Възраждане” не за първи път влиза в общественото полезрение със скандалното си съдържание. През юли 2023-а година там бе публикуван антисемитски колаж с бившия министър на външните работи Соломон Паси, а по-рано тази година в канала бе качен списък с имена на учители от Варна, обявили се против поправките на "Възраждане" в Закона за предучилищното и училищното образование. След последния случай името на канала беше променено от "Възраждане" на "Привърженици на Възраждане".

От "Да, България" настояват МВР и прокуратурата да се самосезират и извършат пълна, всеобхватна и обективна проверка.

"Включването на преподаватели в подобни списъци е абсолютно нарушение на техните законови права и пряка форма на поставянето им в дискриминационна изолация, поради обстоятелството, че са изразили различно мнение. Медийните атаки спрямо учителите накърняват честта и достойството им и причиняват редица неимуществени щети", се посочва още в сигнала.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от Общество
Блокаж между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е игра с нулев резултат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До къде стигнахме - най-пpoстите да преследват учителите?! Народе???
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Вкараха си автогол преди изборите :)
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ПРАВИЛНО. ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЛОВЯТ И ДА СЕ БЕСЯТ ПО ПЛОЩАДИТЕ!
12
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
тия ще ни вадят от натп и ще връщат казармата, честито
11
8
 
13
 
! Отговори
Петя преди 3 часа
Крайно време е тия самовлюбени путинови контета да бъдат изместени от политиката на България
10
24
 
14
 
! Отговори
Тодоров преди 3 часа
Много уплаши възходът на Възраждане някои среди и се чудят какво още да кажат против единствената истинска българска партия. Евроатлантици, това е. В неделя - за Възраждане!
9
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
хахаха ваксинираните антиваксъри, русофило-фа,шиcти
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Те съвсем изперкаха! Гласувайте за тях, наивници!
7
8
 
16
 
! Отговори
На снимката преди 3 часа
виждаме тримата г л у п а ц и, единият е Дженифър, другият е късопишещ и креслив ***, а третият агресивен и изкукал юрист. За нищо не стават!
6
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ако не са копейките няма да разберем, да чуем или видим за деца които си сменяли пола, няма да видим гей ове, няма да чуем за тях- но не те са тук и дуднат простотии- ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!
5
4
 
14
 
! Отговори
Право на информация преди 3 часа
Взе ли се оофициално решение в училищата да не се провежда джендър пропаганда?Да, такова решение има. Някои обаче занимават децата ни с такава пропаганда. Ако Министерството на образованието не ни дава информация по този въпрос, значи то подлежи на критика, а не онази гражданска или политическа формация, която е решила да се заеме с огласяването на това безобразие. Чии права са нарушени? Тези на родителите, които доверчиво са пратили децата си в определени училища или правата на нарушителите?
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Марксистките градскодесни другари от ДБ за пореден път се проявиха. :-)
3
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ СА ЖАЛКИ, МНОГО ЖАЛКИ- ЩЕ НИ ВОДЯТ В БРИКС- А ТАМ СА РАША, ИНДИЯ, БРАЗИЛИЯ- С ПО 700/800 МИЛИАРДЕРИ А НАРОДА В КАЛТА И ОГРОМНА НЕВИЖДАНА МИЗЕРИЯ- ТЕ ИЗРОЖДЕНИЕ В БРИКС, НИЕ РАБОТНИЦИТЕ В ЕС!
2
3
 
4
 
! Отговори
до 1-ви преди 3 часа
Тоя генератор да не е магически? На него също му трябва гориво, за да генерира ток. Ама не се притеснявай, сглобкаджиите се постараха да ни унищожат енергетика, то за Русия може да не остане много да унищожават.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Купих си генератор за ток. Възраждане предоприди , че Путин ще ни унищожи енергетиката ако сме против Русия .

Спонсорирани публикации