Тошко Йорданов: Македония няма място в ЕС

Преговори ще започнат "когато им дойде акълът"
Обновена: 18 сеп 2024 14:25 | 18 сеп 2024 14:25, Нели Христова
56
Тошко Йорданов: Македония няма място в ЕС
Снимка: БГНЕС

Това е доказателство, че Македония няма място в ЕС, както и за чутовната глупост и национално предателство, което свършиха в парламента ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ, когато бе вдигнато ветото за Македония.

Този коментар направи в парламентарните кулоари шефът на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, след като стана ясно, че македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски е нарекъл българите "мизерници". Според него по-мизерни били само онези, които твърдели, че ние и те имаме обща история.

"Подобен тип реторика и държава, чиито ръководители си позволяват да говорят така нямат място в ЕС и няма да влязат", повтори той.

Като историк Йорданов не се съгласи и с думите за липсата на обща история. "Нямаме обща история по простата причина, че това е българска история. Те са част от българската история. Имат нещо като история от 44-45-та година, когато ги създават по коминтерновска линия. Имат история като територия, като народ не - те са част от българската история. Което е исторически факт, е исторически факт", отсече депутатът.

Той каза, че имат шанс да започнат преговори за влизане в ЕС "някога в бъдещето, ако им дойде акълът".

"Надявам се държавните ни ръководители, които са в шизофреничната ситуация, че преди това гласуваха вдигане на вето, тоя път да се сетят, че са българи и да защитят държавата ни", добави Йорданов.

Според него Скопие прави проблем от несъществуващ такъв. Той също подчерта, че визитата на президентката им е била неофициална. "Там няма нужда да се слагат знамена. Има подобни посещения в Хърватска, не съм ги видял да плачат с кървави сълзи, че македонското знаме не е сложено там", вметна шефът на ПГ на ИТН.

"Гражданка от Северна Македония се видяла с президента Радев - супер", добави той.

Йорданов очаква и реакцията на партньорите на България от ЕС. "Поведението на северномакедонските управляващи е неуважение към целия ЕС. Договорът е подписан, правилата са ясни, те са се съгласили. Нашите европейски партньори би трябвало да реагират остро и да защитят същата позиция. Докато не започнат да спазват договорите няма да се отворят главите за преговорите. Стартът е след приемането на българите в конституцията. Точка", отсече депутатът.

"Македонският народ са нормални хора. Сегашните им управляващи не са в час. Те ще изчезнат, България е по-голямата държава, истината е на наша страна. Тия са преходни, ще ги изчакаме да изчезнат, ние нямаме бърза работа", заключи Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
История преди 10 часа
До Ами Тошко 48 Слаботоков...никой не коментива сегашните македонци...проблема е да признаят че са били българи преди години,нищо повече...и тяхната шлькавица е нищо повече от български диалект...Запомнете едно,когато става въпрос за национална кауза,ндейте се делете...Тошко и на мен не ми харесва,но защитава българското....запомнете го...
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Недоимперията РАСИА: знаме - от Холандия, герб - византийски, химн - интернационал", територия - на Златната орда на Чингис, население - блатен планктон, расийски език - изкилифинчен старобългарски, история - фантазии на душевно-болни сатрапи като Сталин и Путин. Вечен крепостен затвор,управляван от нерасиани,пръкнало недоразумението ФИРОМ !
48
4
 
3
 
! Отговори
Ами Тошко преди 1 ден
няма място в българския парламент, ама го вкарват в пет без пет няколко пъти. А това, че създателят на партийката му Радев е допуснал протоколен гаф в президентството, не трябва да е повод, човекът от Африка да плещи небивалици. Днешните македонци не са българи, всеки има право на само определение. И ПП не са вдигали ветото, докато искането за вписването на българите в К. е на Радев. Президентът трябва да се извини.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
език на омразата към България продьлжава Срещу нашето правителство което СИ МЪЛЧИ КАТО П... КАникога няма да влезат в Европейския съюз, ако не признават, че са българи. македонският и българският народ имат обща история абсурд нямат. липсата на знамето на РСМ по време на неофициалната среща между Румен Радев и Гордана Силяновска , точно така трябва .език на омразата към България продьлжава
46
3
 
3
 
! Отговори
Г-н преди 1 ден
Тошко Йорданов, влизането на Северна Македония в ЕС не зависи Нито от Скопие нито от София. Просто на ЕС в момента не му трябва никаква Северна Манедония по която да харчи пари, които и без това не стигат за Украйна. Така или иначе Северна Манекония е в НАТО И на САЩ и Великобритания това им е достатъчно засега защото си имат доста големи грижи с Русия, Израел, че и Китай в монета. Но ако им потрябва това членство те просто ще набутат Северна Македония в ЕС без да питат никой.
45
4
 
11
 
! Отговори
Съдия преди 1 ден
Няма такава държава Северна Македония , това са крадци , които крадат историята ни. Това е една измислена държава, без история , без нищооо
44
4
 
3
 
! Отговори
Румен Червенски преди 1 ден
Древно Македонски антични. Имена и съвременни лъже Македонски ,сръвнете ,Птолемей Лагост ,,Кратерос ,Филотас ,Антипатър ,Александър,Стратоника ,Евредика,съвременни ,Тимчо Муцунски,Зоран Заев Бранко,Цървенковски,Блаже Конев Никола Димитров,Любчо Георгиев ,Първите имат Гръко Елински Характер,вторите посърбени Бугарски
43
0
 
1
 
! Отговори
Ние преди 1 ден
Също!!!
42
1
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 1 ден
Добре, че не питат теб. Впрочем може и да ги пуснеш в ЕС но да признаят че Слави е световна звезда заедно със Шишо Бакшишо
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
да не се обаждат, че точно тяхната министърка внесе предложението за сваляне на ветото
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Само Свинският Триумвират на прасетата Тошо, Боко и Пеевски има място в Европа! Чалгария Култур Култур! Трябва на всички европейски държави да им дойде акъла и да изберат три прасета да ги управляват.
39
2
 
5
 
! Отговори
Димо преди 1 ден
Дано отпадне веднъж завинаги този и скапаната им партия
38
5
 
6
 
! Отговори
Главчо преди 1 ден
А в космоса има ли, а Тошко?! То и ти нямаш работа в парламента ама си там, поне за сега де.
37
6
 
12
 
! Отговори
Mитрефенова преди 1 ден
Тоше, Тоше, ще им дойде акълът, гато на руснаците и сърбите им дойде акълът;)))
36
4
 
15
 
! Отговори
Истината преди 1 ден
Журналиста Иван Георгиев ако не се лъжа имаше поредица за макетата,как една сутрин двама братя единият се събужда българин а другият македонец.Не може да няма архиви от онова време,да се направят публично...европейско достояние и веднъж завинаги да млъкнат тези...стари българи...
35
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
До Cartman1912 Може би си прав,но в такъв случай северните македонци не оценяват жестта.Продължават да търсят конфронтацията вместо диалога.
34
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 ден
Аз само да напомня на Тшко, че той лично наричаше българските политици подкрепили френското предложение - предатели. А сега ясно се вижда, че това е било правилно защото сега не България има проблем с Македония, а Македония има проблем с ЕС. Не е зле Тошко да се извини, защото ние избирателите помним. В тоя ред на мисли, още си чакам северо македонския космонафт.
33
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 ден
Зунга бунга Тошко Голям ......чертеж те чака
32
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Белогащатата африканка Тошка пак е забравила да си изпие хапченцата.
31
4
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 ден
Абе тоя нали твърдеше че и България няма място в ЕС.