Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
7
 
11
 
! Отговори
Случайно преди 3 дни
да е дочул какво е казал колегата му С.Липавой?Или шоутата в този напрегнат и опасен момент са им приоритет.Или си мисли,че ген.Кларк тръпне от нетърпение да даде живота си за нашата сигурност.Дано се опомнят яките ни "атлантици",докато не е твърде късно!
258
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Защо Авиошоуто е ПРЕМЕСТЕНО от м. ЮНИ, чак СЕГА?
257
7
 
10
 
! Отговори
ДП преди 3 дни
Нагло грухти в *** България, най-големия големия *** в републиката
256
23
 
17
 
! Отговори
Тома неверни преди 3 дни
РадеФ,какъв летец си бил,но си слаб Президент...И за какъв.....си тръгнал да си чукаш срещи с македонката,пак ни вкара в скандал...
255
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ами да бяха станали цигулари и нямаше,да рискуват нищо !
254
21
 
25
 
! Отговори
РАДЕВ ЗАКОПА ВВС преди 3 дни
ЮМРУКА НИ ДОКАРА 7 ПЪТИ НА ИЗБОРИ И ЕДИН МИЛИАРД ЗА ТЯХ. С ТЕЗИ ПАРИ АВИАЦИЯТА НИ ЩЕШЕ ДА ХВРЪКНЕ!
253
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Шапкарина си бил жертвал живота докато праскал Деса в канцеларията :)
252
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Това някой да си прави Пи Ар със смъртта на свои колеги, е най-гнyсното нещо на света!
251
17
 
18
 
! Отговори
хюго капет преди 3 дни
Щото Кеша е рискувал живота си за България. Като е крал захар от артелното и керосин от ГЗМа.
250
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Йордан В България даже пътните полицаи си рискуват живота много повече от охранените пилотчета, дето ЦЯЛ ЖИВОТ не са имали ЕДНА бойна мисия.
249
21
 
30
 
! Отговори
Йордан преди 3 дни
Не си спомням Радев да е рискувал живота си за България. Някой спомня ли си, или пак са само мръсни лъжи от Президентчето?
248
19
 
18
 
! Отговори
ат преди 3 дни
Защо всеки ден трябва да слушаме елементарните и уникално *** изказвания на тоя изпаднал шишкебап. Стига сте занимавали хората с наглия магнитски престъпник.
247
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
господин Непрезидент, това че МО е внесло искането за авиошоуто е така но навярно под ваш натиск. Военно въздушните ни сили не са твое забавление а за отбрана, така че престанете да си правите куклен театър с летците да изпълняват пред вас фокуси.
246
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Руския чорап се е самозабравил. В качеството си на държавен глава има определени очаквания към това да се държи на ниво, дори когато селя ка в него надига глас. Представете си в цивилизована държава да държи такъв език на журналисти. Явно вече се вижда в ролята минимум на български Лукашенко.
245
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Брей!! Вместо да приемате пари от Пеевски да плюете Президента, да бяхте направили нещо , да не ви се налага да печелите чрез тро...лене! Някой протест за 25 години , управление на Тиквун и Шишо ??!!! Президента няма правомощия , неграмотни , неадекватни , сънародници!!!! Всички решения се взимат от Парламента!!! Нали вече не е Тошово време ,че Президента да направи нещо!!! Аман от пишещи по форумите сла...бо...умни!!
244
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До До 282 Рейтингът на Радев няма и сега да падне, защото е манипулиран. Върховния главнокомандващ, военен летец и бивш шеф на базата в която се случи инцидента, сочи друг за виновен - Тагарев.Това какво означава за мен? А за теб?
243
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пеевски е учил до 5 клас, все едно да смятате някаква мутра от ВИС за политик
242
6
 
4
 
! Отговори
До 282 преди 3 дни
Ами отиваш с Уколандията и те така и без това на повече хора им писна да храним украинските нагляри
241
10
 
18
 
! Отговори
кога преди 3 дни
ФУРАШКА ПО ПОТНИК И ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ РИСКУВА ЖИВТА СИ
240
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
БЕЗСРАМИЕ! ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ С ГОЛЯМА ПЕНСИЯ!НА ПОЛУЧАВАШ ГОЛЯМА ЗАПЛАТА И СРЕЩУ ТОВА РЕЗУЛТАТИ ОТ ТВОЯТА РАБОТА Е ПЭЛЕН КРАХ НА ВВС!СТАРА ТЕХНИКА РЕМОНТИРАНА НА МИЛИОНИ ДОЛАРА В МОСКВА ЛОШОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ВВС ДОВЕДЕ ДО СМЪРТТА НА НЕВИННИ ПИЛОТИ!РАДЕВ ТИ И ТВОЙТЕ ПРОДАЖНИ ГЕНЕРАЛИ СТЕ ВИНОВНИ ЗА СМЭРТТА НА ТЕЗИ И НА ЗАГИНАЛИТЕ преди години! Даже има случаи когато лично РАДЕВ Е ВОДИЛ ПОЛЕТ ЗАВЪРШИЛ СЪС СМЪРТ!