Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България

Мерките са срещу хибридната агресия на Русия
4 сеп 2024 18:05, Инна Ангелова
104
Пеевски подкрепи Атлантическия съвет на България
Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски подкрепя позицията на Атлантическия съвет на България, откъдето призоваха премиера Димитър Главчев за категорична позиция по отношение на “все по-наглата хибридна агресия на Русия”, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

В свое писмо днес организацията обръща внимание на инцидент от 29 август, когато българската гражданка Александра Милева е арестувана за изразяване на гражданска позиция пред Руския “културно-информационен” център. Впоследствие съдът определи ареста като незаконен, което според АСБ поставя под въпрос действията на МВР и тяхната възможна зависимост от проруските сили, припомня в позицията си Пеевски.

По думите му така АСБ предупреждава за хибридни събития, организирани от проруски организации в България, като пример се посочва мероприятие в София на 1-2 юни, подкрепено от редица “български” структури и посолството на Русия. Според АСБ тези събития имат за цел да пропагандират руския имперски наратив и да събират информация за потенциални сътрудници.

ДПС, чрез своя председател Делян Пеевски, напомня препоръките от страна на Съвета към правителството, включително затваряне на Руския „културно-информационен” център и „Дом на Москва” в София, както и отнемане на Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”. Настоява се също така за продължаване на демонтажа на съветския монумент в София и за намаляване на броя на руските дипломати в България до нивото на българското представителство в Москва.

АСБ изразява опасения, че пасивността на българските институции може да доведе до сериозна заплаха за свободата и независимостта на страната и настоява за решителни действия за защита на българските национални интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от Политика
Илиана Иванова е номинирана за член на Европейската сметна палата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
15
 
! Отговори
мдаааа преди 2 седмици
Намагнитен Шишко като такъв поддръжник да фата самоледа а да бега във ФАЩ та да видим резилтата...
53
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Софийската десница левица трябва да осъзнае, че хули ли Пеевски пада в лапите на Доган, тоест Москва.Ако това не осъзнае политиката им е мираж.
52
1
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
ДОС Пеевски ще бъде регистрирана Даденият от ЦИК срок и двете коалиции да представят доказателства,че ДПС не в част от тях,тъй като една партия може да участва в една коалиция дава възмост на автентичните да представят нови документи за регистрация само от двете партии без ДПС,аДПС да участва чрез тях,за да е Доган на избори.Обаче се съмнявам,че въпреки очертаващата се регистрация на Пеевски с партия ДПС че ще пропусне да прати спора е съда,за е единствения допуснат до избори.
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този индивид ,не Го допускат в Америка повече от 2 години! Той " работи" за себе си! И идеята Му е,да се Докаже " лоялен" към " северноАтлантическите" глупости!! Дреме ми за никого! Само за себе си!! Сърбят го ръцете и " копнежа", пак да " изпие поне едно кафе" в САЩ! Но така и Не му се отваря ПАРАШУТА!! Тук ще си Изгниеш дебеланко!!!
50
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Делян Пеевски е умен човек.Има две образования- право и икономика.Не подценявайте този човек, нелепо е.Подигравките за килограмите му са смешни, ако иска ще отслабне за месеци.Мирчев също беше ***, а сега е фиданка.Христо Иванов я го вижте. Доган е шушомига, която даже от страх пред Москва се отказа от Сарая само и само да накаже Пеевски, защото оттам му заповядаха след като Пеевски спря интервюто с Митрофанова.Доган няма никаква икономическа визия, а правото му е мъгла.Няма дом , ква политика
49
1
 
16
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 седмици
Сега чакаме евроатлантикът Пеевски да подкрепи и закона Магнитски за да бъде чист пред всички, защото изборите наближават. Тези от Атлантическия съвет за да не разпространяват хибридни новини да се запишат доброволци в Украйна и така най-добре ще изразят позицията си за Русия и Путин.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виж сега момченце.Заври си " северно атлантизма" там където слънце Не те огрява "! Имаш МЯСТО Вижда се!-:)Ама Не но го Натрисай на Българи,които сме Видяли доста,преди да се родиш и " чуем" за " теб"!!!-:) Бегай бре!!!
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този досега не съм го чул да даде нито едно сериозно интервю. Да участва в дебат по телевизия. Да отиде в някой подкаст или тв предаване и просто пред журналисти да изкаже аргументирана позиция. Няколко пъти само съм го чувал да подвиква някакви несвързани неща в парламента и по улицата като чобанин. Сигурно силата му на "момчето" е в писането.....кой знае!?
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Магнитски му диша във врата и той е като някакъв шут вече. Срамно е такъв човек да е в управлението на страната. Няма ли да ни покажете неговите сараи.
45
0
 
12
 
! Отговори
Да преди 2 седмици
Смях в залата
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС е създадено през 1990 година, на колко години е бил пеевски тогава, така че ясно е на кого е ДПС, а ЦИК съвсем незаконно регистрираха двете партии в един час, което практически е невъзможно и тъй като председателката на ЦИК след издънката с командировката, за да се измъкне, понеже била член на едната партия в коалицията на доган, сега за да оцелее, ще присъди абревиатурата на пеевски, той и без това се е регистрирал пръв електронно, ЦИК няма право да отказва електронни услуги
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 47, хайде, още един поклонник на евроатлантика пеевски
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 44, василев може да даде необезпечени кредити на пеевски само при одобрение или дори натиск от тогавашните власти и явно неодобрението на кредит от 1млрд. се дължи на същите тези власти, спомнете си как се заплашваха с убийство взаимно борисов, доган, пеевски и цветан василев
41
9
 
1
 
! Отговори
до преди 2 седмици
А Цветан Василев защо избяга в Сърбия?Точно в Сърбия?Що не избяга в Дания?Щото знаем кой му дърпа конците от Москва.
40
0
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Чакам бурна реакция на дадения срок от ЦИК и двете коалиции да доказали,че ДПС не е част от коалициите им,тъй като законът не дава право една партия да участва в две коалиции.Тези от ЦИК ми скриха погледа,ослепях бе от техния акъл.Какви срокове,че не били и двете ДПС.Какви да са след представените документи за актуално състояние Законът е ясен - Ед на ата се регистрира след като една партия не може да участва в две коалиции.Шоуто е пълно.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Запишете тези думи на Пеевски, защото след два месеца ще боготвори руснаците
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
човек съден за корупция от САЩ и Великобритания може да бъде приеман за атлантик, само ако приемем че САЩ и Великобритания не са членове на НАТО, този абсурден парадокс се одобрява дори от медии и журналисти, за тях той е евроатлантик, но за американците и британците не е, а като се има предвид че дори назарян каза, че санкциите магнитски нямали никаква стойност в България, а е завършила право
37
1
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 2 седмици
Има данни за рекет от страна на Делян Пеевски към представители на КТБ и съдружници на Цветан Василев. Ето как забогатя този измамник курполентен!!
36
1
 
9
 
! Отговори
Откакто преди 2 седмици
Го намагнитиха,Шиши стана върла атлантик.Даже вече е правнук на Джордж Вашингтон.
35
1
 
10
 
! Отговори
Алоо, Прокуратурата! преди 2 седмици
Днес са получени нови факти и обстоятелства за престъпления на Делян Пеевски, включително сканирани документи от самия банкер Цветан Василев!!