Драгомир Стойнев: В БСП няма извиване на ръцете

Ще изненадат много хора с листите, каза депутатът
18 сеп 2024 21:35, Инна Ангелова
6

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев сподели в студиото на "Денят ON AIR”, че в партията няма напрежение. “Има прекалено много леви кандидати и това голямо обединение води дотам, че всяка политическа сила иска да покаже своя кандидат. Според Стойнев няма борба за “извиване на ръцете”.

“Във всеки разговор ще има някой, който ще е недоволен. Но всички сме се разбрали, че личното не трябва да е пред общото, тъй като в политиката е важно как постигаме заедно дадена цел. Готвим доста сериозна предизборна платформа с конкретни политики и решения на проблемите и считаме, че това е пътят, по който да накараме избирателите отново да се върнат към избирателния процес", заяви депутатът.

По думите му прекалено много битки са водени, дори пред камери, но вече има успокоение.

“Всички сме наясно, че е важно лявата политика отново да бъде напред, тъй като добродетелите, които носим, са ценни за българските граждани. Минахме през един бурен период, за съжаление, се оказа доста по-бурен от подобни ситуации в други политически сили, но вече всичко е забравено и се върви напред", допълни Стойнев за Bulgaria ON AIR.

Политиците правят крачка назад за младите участници

Според него този път не трябва да има водачи на две листи. Допълни, че политиците с голям опит са разбрали, че е важна общата кауза, затова са направили крачка назад в полза на млади и нови лица.

"Наистина ще изненадаме много хора и това е правилна стъпка. Една крачка назад означава две напред. В петък имаме Национален съвет и там ще бъдат гласувани листите. Националният съвет е органът, който решава кои ще бъдат водачите", коментира гостът.

Крайно време е политиците да разберат, че е важен националният интерес, категоричен е Стойнев.

"Ние пристанахме на лявото, обединихме се с левите, по-скоро те се върнаха у дома, тъй като голяма част от тях са бивши членове на БСП. Вярвам, че това е правилната стъпка. За нас е важен диалогът с хората, дебатът, разграничаването от ГЕРБ, защото тази ситуация, която виждаме в момента, главно се дължи на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. Те използваха парламентаризма за партийни цели, той трябва да внася политическа стабилност. Нашите естествени партньори са в лявото. За нас след изборите трябва да има надпартийно правителство. В момента заради 300-400 млн. лв. за Плана за възстановяване правим огромна грешка - разбиваме българският енергиен холдинг", поясни Стойнев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БСПизборилевица
Още от Избори 2024
Ще има ли “бели бюлетини” на изборите?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Д-р преди 1 час
Няма , Стойнев ! Няма извиване на ръце, а усукване на глави. То няма значение , червените ви глави са всички празни .
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
приехте предателите, нинова вече го направи, вкара и петков, и манолова в парламента, а те веднага взеха на пресконференции да се разграничават и критикуват, петков участва в свалянето на правителството на БСП в колаборация с костов, манолова непрекъснато държи да подчертае, че не е член на БСП, както и новатат звезда григорова, която я видяхме какво може сама, 1%, давате път на безперспективни неблагодарници
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Стойнев, от къде ви извади и тебе Нинова.
1
0
 
3
 
! Отговори
Този дали си вярва преди 19 часа
Я кажи как целужаше задните части на Корни в офиса на К. Добрев, когато още се обичаха я кажи, кажи де. Как те правеше за смях..........