Партиите на прехода приключват, може да дойде нещо много страховито

България е зациклила, смята социологът Първан Симеонов
Обновена: 1 сеп 2024 11:31 | 1 сеп 2024 11:20, Петър Бойчев
128
Партиите на прехода приключват, може да дойде нещо много страховито
Снимка БГНЕС

За възможна опасна промяна в политическото пространство предупреди социологът Първан Симеонов по NOVA.

 „България е зациклила. Сега партиите на прехода са напът да приключат в познатия ни вид. На този фон може да дойде нещо голямо, много популистко, много страховито. Тук само мъдростта на политиците е това, на което може да разчитаме", прогнозира Първан Симеонов.

„Дойде време последните динозаври от прехода – БСП и ДПС, след като СДС вече го няма, след 33 години да приключат своето съществуване във формата, в който ги знаем", подкрепи го и политологът Стойчо Стойчев.

Според него напрежението пред имотите, обитавани от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е един имуществен спор. "Не виждам нищо притеснително в това че собственикът е тръгнал да влиза във владение. По-притеснително е какво се е случило с архива на партията", продължи политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от Политика
БСП решава днес да изключи ли Нинова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
6
 
12
 
! Отговори
Стига песимизъм! преди 2 седмици
Разцепването на ДПС и развенчаването на Доган е най-доброто, което се е случвало в България, след правителството на Филип Димитров! Време е за нормалност - нормални, системни партии, почиващи на идеология, а не на клиентелизъм; нормални отношения между партиите, основани на уважение и приемане на друго мнение; и преди всичко нормални отношения между хората, основани на приятелство, почтеност, съпричастност, общи интереси и реализъм!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много ги е страх купените грантаджии и костовашки назначения. Чак извадиха на предните избори НДСВ от нафталина за всеки случай да правят сглобки и врътки, с лидер не кой да е, а натовеца Соломон Паси. Нищо че е в конфликт на интереси защото е в нпо "атлантически съвет". Когато демоса - народа, може да реши да се отклони от натовщината , трябва да му се попречи с всички незаконни средства - флашки сглобки врътки, чужди гражданства и местожителства отклоняване на вниманието, това е "демокрация
80
4
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 седмици
Другари копейкаджии,аре на бас,че довечера нашият Григор Димитров ше пречука вашият Рубльов на US Open!:):):)Ако имате желание хвърлете по едно око на тази среща да видите как целият корт ще освирква и псува по руснака:):):)
79
2
 
5
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ ПРИГОЖИН преди 2 седмици
КАК СЕ, ОЖИВЯВА В ЕВРАЗИЯ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ Е Е БИЛ ГОТВАЧА НА ПУТИН.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те, ако бяха много мъдри тия политици, на чиято "мъдрост" Първан Симеонов разчита, нямаше да сме в сегашната ситуация.
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не бих разчитал на мъдрост. Значи - няма на какво да се разчита.
76
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
До скоро. И ти си от смешните апокалиптици. Нищо страшно не е станало, нито страната е кой знае колко разграбена и унищожена. Народът пълни хотели и ресторанти, почива в чужбина по 5-6 пъти в годината, кара скъпи коли и въобще, ама въобще не е нещастен
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
77 укросопол, не се меси в българската политика. За теб има бомбонизация и денацификация. Ако продължваваш ще ви намерим по нпота и посолствата и ще ви наврем подземията на кремиковци да се криете там като азовците в азовстал.
74
1
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 2 седмици
Ша приключат в таа форма ша изскочат в друга;))) Едни и същи, но с различно име и разцветка. Интересното е, че електората е кат марамуна в зоопарк, лови са по-лъскавиъте опаковки и наименования;)))
73
9
 
4
 
! Отговори
обикновен българин преди 2 седмици
До72;. Връщане няма. Напред за пълно декомунизация и лустрация . Да се гледат и свързаните внуци на ДС активисти . Да идват от ЕС и НАТО експерти и свестни хора. Тук основния въпроси им е да си определят пола. Четири години с половете се занимават.
72
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единственото страховито е, че приключвате мача и свърши баницата, за нас каквото и да дойде най-много по-добре да стане, сегашните партии са унищожители на България.
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Когато преди 25 г . Иван Костов каза, че Доган е проклятието на България бе заринат от плювни и храчки!
70
6
 
8
 
! Отговори
пенсионер преди 2 седмици
НПО не са виновни . Модела след тоталитаризма ни е от Москва . Само че по мек . В Москва разпределението на власт и пари бе жестоко . Още ги държи страха руснаците , които са там . Които се измъкнаха по не съжаляват за Русия. Тия вътре дали са живи или умрели им е все тая. При нас добре , е сме в ЕС и НАТО
69
7
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Многопартийния модел се оказа неприложим за нашата държава. Време е да се върнем към корените си.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От устата на говорителя на Пеевски звучи смешно!
67
0
 
3
 
! Отговори
марги преди 2 седмици
До БГ ИМА 2 ИЗБОРА.....От ЕС, реването е налице...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Свинефермата всики животни са равни, но прасетата са най-големите и най-равните животни! Прасетата са Свещенни Животни на чалгарската демокрация! Всички прасета са ангелоподобни. Купете си свински крилца в магазините! Пресни свински крилца, на цената на свински пържоли!
65
2
 
18
 
! Отговори
Алекса преди 2 седмици
Искате ли етнически мир трябва да оставите дерибеите на Доган да си крадат на воля ! Така ли излиза ? Когато няма държава дерибеите воюват помежду си !
64
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Разбира се, че ще е страховито, защото нови партии ще лапат, а не вие. Това е най-големият ви страх!
63
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имуществен спор. Така преди няколко години Пеевски взе къмпинга на Баневи на Каваци. Фалшиво пълномощно, договор за продажба и после идва Делта гард да освободи имота. Собственика завежда дело за имота си, но то се бави с години в съда