Симпатизанти на ДПС тръгнаха от "Бояна" на поход за демокрация

Автобуси и специализирани полицейски сили има и в Росенец
31 авг 2024 12:00, Анисия Иванова
385
Симпатизанти на ДПС тръгнаха от "Бояна" на поход за демокрация
Снимка: БГНЕС

ДПС тръгва на поход за демокрация, обявиха привърженици на почетния председател на Движението, които изкараха нощта на палатки пред т.нар. сараи в столичния квартал "Бояна".

Групата, която от рано сутринта се беше събрала пред имота в Бояна, тръгна по ул."Стар Беловодски път". Нямаме идея докъде този поход би трябвало да стигне, но периодично се чуват викове "Демокрация без Пеевски", а също така и викове: "ДПС - Доган".

"Това, което го правите, е ограничаване на права и свободи. Ние ще си потърсим правата по законов ред. Щом обаче държавата е превзета, трябва да си потърсим правата на място извън институциите в страната. Явно те не функционират. Те обслужват интереси. Те са частни. Затова тръгваме на поход за демокрация", обясни Илхан Кючук за началото на похода.

Нормите на правовата държава са пред сериозен риск - каза пък по-рано председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

"Едва ли е допустимо, след като тук, в имота, в който е живял и живее д-р Ахмед Доган има договор за наемни отношения, се влиза със самоуправство и не знаем кои са тези хора точно вътре, където има много документация за партията. Много голяма част от архива е там", припомни Джевдет Чакъров.

"Хората са дошли тук по мирен начин да протестират", увери той.

Протестът на ДПС - Доган продължава.

Десетки привърженици на Ахмед Доган от Бургаска област се събират пред лятното имение, обитавано от него, в парк „Росенец“. Част от симпатизантите пристигнаха на място с автобус.

"Тук сме, за да защитим нашия лидер", казаха те пред БНР.

Засилено полицейско присъствие има в района, като на място пристигнаха и коли на жандармерията. Извън имението се намират  хората, които се събират тук , за да изразят подкрепата си към Ахмед Доган. Повечето отказват да коментират причините за присъствието си в Росенец.

Засега обстановката е спокойна. Привърженици на почетния председател продължават да идват и в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още по темата: дпспоходсараите
Още от Политика
Цонева: До 3 септември ДБ решава ще остане ли част от ПП-ДБ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
0
 
11
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Айде бе Сокол, доктор, агент, предател покажи се. Знаем, че си страхлив ама защо буташ тия хора пред себе си да те пазят? Никой никъде не би те взел - осрал си се пред всички,
291
0
 
13
 
! Отговори
прасчочо преди 2 седмици
Това не е ДПС. Това е партията на почетния лидер, който сам си даде звание, което го няма в закона. А ако дадете кюфтета и кебапчета мога и аз да дойда.
290
0
 
17
 
! Отговори
Какъв поход на демок преди 2 седмици
Какъв поход на демокрацията!? Вардят скритите, нечестни пари и ценности на Доган!Право охранителните органи да се задействат и да ги отнемат в полза на държавата!Ще бъдат добро начало за ремонт на водопреносната мрежа на България!
289
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Етническа групировка. ДПС е държава в държавата. Организирана престъпна група, която краде евро фондове, подкрепя джендърски идеологии в евро парламента и лъже и заблуждава неграмотните си избиратели по родопските и делиорманските села.
288
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да се надяваме, че ДПС ще изчезне от пейзажа напълно до няколко години. Място за етнически партии няма. А пък евроатлантизма има кой да го движи. Няма да липсват на никой.
287
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Привържениците на феодала, който разпределя порциите, ако бяха политически грамотни щяха да знаят, че при феодализма демокрация няма. Демокрация има в Европейска България и всички ние /българските и турските граждани на България/ сме част от нея и трябва да е пазим и защитаваме от враговете на Свободния свят, между които е и феодалът Ахмед Доган, който е руски шпионин.
286
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Див пие сие
285
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия са по-сплотени и от ГЕРБ.
284
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** на Бай ***.В цивилизования свет белите хора изпращат предизвестие за напускане или освобождаване ,поне два месеца по рано.
283
3
 
5
 
! Отговори
Исо Хазара преди 2 седмици
Доган или Делян? - Все Ян Бибиян!
282
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ДПС и "демокрация",,това е някакъв майтап,та султанът Доган разпределя порциите и обръчите от фирми,Пеевски е херувимче в сравнение с него
281
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СМЕШНИ И ЖАКИ СА - ЗАЩИТАВАТ ОЛИГАРСИТЕ КРАДЦИТЕ КОИТО ОБИРАТ И ФАЛИРАТ БАНКИ!
280
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде и тук драми, шествия, скандирания! ДПС се било разцепило, е голяма работа! Ама да ги закриват!Таман на Костя ще се отвори възможност след изборите наесен директно да скочи зад Боко. Ще му диша в врата.
279
2
 
13
 
! Отговори
36236 преди 2 седмици
Какво по демократично от това органите на реда да пазят имота на собственика. Къде е "Султана" да излезе и да каже кой как застрашава тази демокрация.
278
4
 
10
 
! Отговори
Стрезов преди 2 седмици
До Марлоу...В България нищо не може да стане.Има американски бази.А и нищо чудно това да е по инициатива на Козяк.Чудно е,че 35 години търпяха,целуваха се На олров мост със Станишев,а днес изведнъж им дойде прозрението.Та как неграмотен става милионер?Ами то е ясно-с крадене.У дома сме с престижни професии.След 40години стаж,не сме милионери.Не познавам преподавател от Морско училище да притежава кораб.Затова НАП и Спецов да ги подхващат.Всички посолства знаят какво става тук,в България.
277
1
 
11
 
! Отговори
неграмотен преди 2 седмици
това е само началото, тепърва предстоят цирковете като спрът субсидиите и държавните поръчки като спре голямато крадене ще се избият едни на други хахахахахаа браво сега е време българино да се отпуснеш и да гледаш сеира ха престъпниците хахахахаха
276
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо ги правят тия демонстрации- защо защитават ОЛИГАРСИТЕ НА БГ ПРО КРЕМЪЛСКИ ПРОКСИТА- ОБРАЛИ ТА СЪДРАЛИ НАРОД И ДЪРЖАВА- ТОВА МЕ ОБИЖДА- НАТОВАРВАЙТЕ ГИ И ГИ ИЗСИПЕТЕ НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД- НЕКА ПУТИН СИ БЛЪСКА ГЛАВАТА С ТЯХ- ТЕ КРАДАТ МНОГО И ВЕЧНО НЕДОВОЛНИ ОТ ОТКРАДНАТОТО!
275
3
 
14
 
! Отговори
Кой евал евал преди 2 седмици
Пеевски е прав - каза им го - не дейте тръгва срещу него и ДПС , ама тези не го послушаха и сета реват ! Журналистите да го питат доган къде са 30те милиона които Пеевски каза ! Браво на Пеевски ! Разби мафията на пух и прах ! То БСП и ДПС спали в обща къщичка се оказа ! Ето защо на Станишев ханъмата мина като депутат в ДПС !
274
9
 
6
 
! Отговори
възродителен процес преди 2 седмици
защо никой не протестира че няма наказани за възродителният процес? но има протести за сараите и краднатите милиони? леле колко сте жалки за пари протести за възродителен процес *** хахахахахахаха докаде е докарахме шепа неграмотници да се пулят по улиците трябва и бсп да протестира за бузлуджа хахахахахахаха резили резили да видиш
273
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сетих се за един друг д-р ЖЖ големи вреди и той сътвори бог да го прости.