Хора на Ахмед Доган се сблъскаха с полицията в "Бояна", на място е синът му Демир

НСО решава дали ще пази почетният председател на ДПС
Обновена: 30 авг 2024 14:32 | 30 авг 2024 14:17, Нели Христова
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Синът на Ахмед Доган, Демир, пристигна в резиденцията на лидера на ДПС в Бояна, която привърженици на партията пазят вече цяла нощ. Той е там с мотива, че в имота има вещи на баща му, които иска да вземе.

Стигна се и до сблъсък с полицият, но той бързо бе потушен.  Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на "Беловодски път" от вчера вечерта. За момент те успяха, но по-късно отново се стигна до сблъсък.

"Момчета, не знаете какво правите", "Не знаете какво ще се случи в държавата", са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират "мафия", "предатели".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир - синът на Ахмед Доган за определено време, след което ще има последващо действие", заяви евродепутатът Илхан Кючюк.

Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган с явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. "Беловодски път". Наемодател е "Делта Епсилион" АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията. 

Междувременно комисия ще реши дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган трябва да се охранява от Националната служба за охрана (НСО). Тя ще заседава този следобед, обясни пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков.

“Има подаден сигнал за г-н Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО, след което беше предоставен и на нас. МВР предприе необходимите действия, съобразно компетенциите, които има. В сигнала се казваше, че има “обезпокояващи” данни, свързани със сигурността на почетния председател, но без никаква конкретика - къде, как, при какви обстоятелства, от какво естество са, кой ги отправя. Ние реагирахме като обезопасихме мястото, на което се намираше той и започнахме незабавна проверка. В днешния ден тя трябва да е приключила, материалите са докладвани в компетентната прокуратура. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от Политика
С 80% са намалели чуждестранните инвестиции за първото полугодие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
10
 
! Отговори
Мирно преди 2 седмици
Илханчо си поигра на лидер, но после дойде наследника Демирчо след като се наспа след тежък купон наследника и до там.
316
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ШИШИ оскуба Соп/коля.
315
2
 
6
 
! Отговори
Алов преди 2 седмици
На кучето_ - кучешка смърт_
314
4
 
7
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 седмици
Умнокрасивите промениха Конституцията в полза на дпс, сега никога няма да се отървем от тях ;)
313
1
 
8
 
! Отговори
До 120 преди 2 седмици
Кърджали и Хасково хора ли са или имена на градове бе юнак? И как точно решават и се отцепват?Явно си на малко годинки и Много електонни игри си играл ти ,но в реалният живот не става така пубере!
312
1
 
1
 
! Отговори
д-р. Марко Садов преди 2 седмици
До Само оптиката И 22 ка снаряд без заряд за тебе да немаш въжделения от другия брег
311
0
 
21
 
! Отговори
ови преди 2 седмици
Тотално падание в държавата- и двамата грабеха с пълни шепи и сега си разпределят порциите. А овцете тръгнали да му пазят имотите. Как има имоти за милиони лева, нали на 10 ноември излезе от затвора. Как се сдоби???
310
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Полицията е на Борисов и Пеевски.. Така че Джолан Сополан да не чака защита. Той сега им е враг.
309
1
 
18
 
! Отговори
АЛ КАПОНЕ преди 2 седмици
КОЛКОТО И ДА СИ ГОЛЯМ ВСЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ ПОПАДНЕШ НА НЯКОЙ НА КОЙТО НЕ МУ ПУКА КОЙ СИ.
308
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много пеевски *** , много нещо, хаха
307
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сокола е пътник. Имал обръчи от фирми, имал много връзки в службите, ала-бала-портокала. Имал ги е преди 20 години фирмите и връзките. Днес е никой. Пеевски му отне всичко. Който държи парите и властта, той командва. ДПС-Доган приключи.
306
2
 
9
 
! Отговори
ааа преди 2 седмици
Шишито е биг боса - да припомним - боко го е страх от шиши, цецо василев също, черепа не иска да има взимане даване с него, лафки, булгартабаци, НСО-та, Дансове и тн, скоро и премиер ще стане. Цялата власт е в/с него, Доганя по мутренските години е бил някакъв, сега е като пенсиониран милиционер, на първия ден след като е абдикирал, никой не го търси, няма и да му помогне. Дадоха му един тец 50-100млн субсидийка на година, стига му толкова кранчето секна. Синът му с малкото бате у лево.
305
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега казаха, че оперативния щаб на МВР се събира да реши НСО охрана да пази Доган. Циркаджиииииии! Преди даже сам си уреди да го стрелят.
304
6
 
4
 
! Отговори
това не ми харесва преди 2 седмици
Съдейки по коментарите на грантаджиите, оная продажна намагнитена ЦФЕНЯ е получила инструкции от Галя да разбута етническия мир!
303
3
 
8
 
! Отговори
До Ахмед преди 2 седмици
Догане , Момчето не иска вече да му седиш в скута.
302
3
 
12
 
! Отговори
Шиши еба сопола преди 2 седмици
Публично,!, И го нарита отвсякъде като дърта mastiq, каквато си е!
301
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шиши не много умен, трябваше мирно да си направи нова партия не да разбутва етинческата карта. Ся вече сис сигурност е пътник
300
1
 
8
 
! Отговори
Джолан преди 2 седмици
Айде бе този съсипа държавата, съсипа и турците, дето ги остави да живеят в мизерия.Време му. Жалкото е, че уж демократи като хр ивнов и пп дп тръгнаха да го защитават, мазни деца на комунисти.
299
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За какво са му на дъртия 24 бани, бе? За какво са му палати? Не разбра ли, че дървения костюм джобове няма? На всичкото отгоре за какво му трябва да взема под наем тези 2 палата? Пред кого избива комплекси? За какво са му външни басейни с целогодишно отопление на водата? За какво са му 15 яхти за милиарди? Нито ги ползва, нито са негови. Стоят като паметници на свръх богат дерибей. На 70 години стана и главата не му увря, че всичко е преходно. Що не ги гледа старините и розите?
298
1
 
13
 
! Отговори
Прасето преди 2 седмици
Смачка опърпания сокол и е на път да унищожи феодолната партия ДПС. Вижда се, че Дръндарския философ вече няма пари и власт останала му е една робска васална маса но не се знае до кога ще е и това ?