Хора на Ахмед Доган се сблъскаха с полицията в "Бояна", на място е синът му Демир

НСО решава дали ще пази почетният председател на ДПС
Обновена: 30 авг 2024 14:32 | 30 авг 2024 14:17, Нели Христова
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Синът на Ахмед Доган, Демир, пристигна в резиденцията на лидера на ДПС в Бояна, която привърженици на партията пазят вече цяла нощ. Той е там с мотива, че в имота има вещи на баща му, които иска да вземе.

Стигна се и до сблъсък с полицият, но той бързо бе потушен.  Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на "Беловодски път" от вчера вечерта. За момент те успяха, но по-късно отново се стигна до сблъсък.

"Момчета, не знаете какво правите", "Не знаете какво ще се случи в държавата", са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират "мафия", "предатели".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир - синът на Ахмед Доган за определено време, след което ще има последващо действие", заяви евродепутатът Илхан Кючюк.

Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган с явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. "Беловодски път". Наемодател е "Делта Епсилион" АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията. 

Междувременно комисия ще реши дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган трябва да се охранява от Националната служба за охрана (НСО). Тя ще заседава този следобед, обясни пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков.

“Има подаден сигнал за г-н Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО, след което беше предоставен и на нас. МВР предприе необходимите действия, съобразно компетенциите, които има. В сигнала се казваше, че има “обезпокояващи” данни, свързани със сигурността на почетния председател, но без никаква конкретика - къде, как, при какви обстоятелства, от какво естество са, кой ги отправя. Ние реагирахме като обезопасихме мястото, на което се намираше той и започнахме незабавна проверка. В днешния ден тя трябва да е приключила, материалите са докладвани в компетентната прокуратура. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от Политика
С 80% са намалели чуждестранните инвестиции за първото полугодие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
417
0
 
12
 
! Отговори
турчин преди 2 седмици
Като гледам колко привърженици има г-н Доган, егати и коскоджам ти партия, ако не може една къща да купи на председателя си???
416
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Добре де, ако наистина г-н Доган няма нищо общо със собствеността на имота какъв е проблема да го освободи? Наистина не разбирам???
415
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ИсметАма вие сте наистина ега ти отвратта. Корумпирани и оядени на политическата трапеза. Че и нагли на всичкото отгоре. Ердоган е най - корумпираното коп...е което се е раждало на този свят казват го хора които живеят вече от години в Турция и са направо потресени. вИЕ ТОВА ЛИ КОПИРАТЕ ОТ ЕРДО? Не знам какво да мисля за вас подривна неблагодарна гадна с.г..н
414
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тези ***..ри няма да се научат да мислят с главите си защото са научени само да слушкат и да изпълняват независимо за кого и за какво се отнася. Ще защитават Доган... и за какво ако смея да попитам. Затова че истината започва да излиза наяве? Че това отдавна трябваше да стане. Доган само печелеше пари от политическите си игрички и забогатя от политиката. и те го защитават... странно.
413
1
 
8
 
! Отговори
Емо преди 2 седмици
Радев си връща услугата на Доган за това,че развали правителсвото чрез дерибеите. Пеевски така ще ги подреди ,че и турците ще се отвратят от Доган.
412
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя цирк и с Бойко го гледахме ! Стари циркове със стари играчи . Постановки, драми и накрая Пеевски ще му стане лошо и ще иде при Ахмед Емин .
411
2
 
12
 
! Отговори
absurd преди 2 седмици
Хайде приключвайте го по скоро тоя вмирисан ре.зак
410
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Представил договор за наем от 2008 за 3 години... Че той е изтекъл преди 13 години тоя договор + в този договор пише че само 307 а и 308 а стая може да използва наематела + кенефите
409
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган е поръчителя на бомбения атентат на гара Буново на 9ти Март 1985та година, където загиват 10 души измежду които 2 деца.
408
0
 
9
 
! Отговори
Ицооо кьде си ? преди 2 седмици
Ицооо кьде си ?Ицооо защо не си с лодката на Росенец каква заблуда за шараните Ицооо кьде си ? защо не си с лодката на Росенец,виш вече изгонват го, каква заблуда за шараните
407
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Ахмед Доган не беше заповядал в последния момент, да не се гласува за правителството на ГЕРБ, сега България щеше да има стабилно и можещо правителство, и щеше да дръпне напред. Може да се каже, че това бе опит на ДПС/Доган, да дестабилизира държавата и изнудване за повече министри на ДПС/Доган, в един бъдещ кабинет. Освенхтова, Доган не може повече са източване държавата и да живее разкошно, на неин гръб, заедно с дерибеите си. Никой не нарушава правата на турското малцинство в България.
406
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко това е някакъв цирк! Меди Доган е свободен гражданин,и след като няма собствено жилище,може да наеме всяко,щом може да си го позволи! Но щом няма средства вече,може да бъде изгонен от всеки частен имот! Защо са тези циркове преди избори? Сега ли се " сети" Доган,че вече е никой и няма пари? Това трябваше да го предвиди отдавна! Сега чрез неговата партия,на избори ще се яви Пеевски!-:)
405
5
 
13
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 седмици
Вярна ли е новината , че Доган бей е повикал на помощ турската армия ? Е , сега ще я втасаме ! Оказа се, че "д-р" Доган е по-важен от бай Тошо ! И не носи кърпени чорапи ! А управлява България вече 35 г. ! *** е турски вилает отдавна . Тези циркове с тази извънконституционна партийка ще бъдат отровата на България !
404
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако няма договор за наем става лошо . Ако е плащал наем но без документ става лошо и са собственика. Укриване на доход
403
4
 
32
 
! Отговори
Силови мерки преди 2 седмици
И да се приключва с Доган ХидроЕнженера . Краааадец Доооолен
402
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Направихте на Доган две резиденции. Направете и на Борисов , Петков , Костадинов , Слави по една резиденция поне не две. И на Пеевски може да направите една резиденцийка. Той е скромен. А детската болница я отложете за след още 20 години Децата ще чакат.
401
3
 
30
 
! Отговори
ДПС Остра могила преди 2 седмици
Свикнаха на лапачката, но един ден идва промяната. Сега ще трябва да бачкат, а не да смятат проценти. И дойде страха.Ха ха.
400
0
 
18
 
! Отговори
Курти преди 2 седмици
Ми ся Амед да плаща за последните 13 години 630 000 лева и да подписва нов договор ако собственика е на кеф.
399
29
 
3
 
! Отговори
Исмет преди 2 седмици
Крайно време е Ердоган да се намеси и за анексира исковите турски територии.
398
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Толкова ли не могат да се разберат? Доган да вземе хладилника., телевизора , холната маса. Пеевски да вземе фурната, миялната машина , дивана. И двамата ще са доволни.