Външно: Не е нарушен протоколът при посещението на Силяновска

То е по повод културно събитие
18 сеп 2024 09:37, Стела Стоянова
21
Външно: Не е нарушен протоколът при посещението на Силяновска
Снимка БГНЕС, архив

„Посещението (на македонският президент Гордана Силяновска-Давкова – бел.ред.) е по повод културно събитие - гостуване на Националната опера и балет на Република Северна Македония в София и няма характер на държавно, официално или работно посещение. В такива случаи протоколната практика не предвижда изпълнение на химни, поставяне на други държавни знамена, както и други протоколни атрибути“.

Това заявиха от българското Министерство на външните работи. Изявлението е във връзка със спекулациите на правителството на Северна Македония, че протоколът при срещата между Силяновска и българския ѝ колега Румен Радев е бил нарушен, поради липсата на македонското знаме.

„Водена от желанието за добросъседски отношения и оставайки последователна в политиката на подкрепа на открития диалог с партньорите от РСМ, българската страна изпрати покани на министрите, придружаващи президента Силяновска-Давкова, за срещи с техните колеги. За съжаление, поканата от министъра на външните работи Иван Кондов до министъра на външните работи и външната търговия Тимчо Муцунски беше отхвърлена“, добави дипломатическото ведомство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Балкани
Министър на Мицкоски: Българите са мизерници, нямаме общи корени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 23 часа
Тези чугунени глави още не могат да се примирят,че тяхната президентка се е снимала на фона на българския флаг. Аз също не бих искал да имаме нищо общо с тези ***. Те са не по-малко фанатици от руските "македонци"-украинците.
16
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Всичко е ясно.Достатъчно внимание отделихме на северните макета.Закривайте темата.
15
1
 
9
 
! Отговори
Папо преди 1 ден
Абе тая как влезе в България? Нали и трябва виза , кога е кандидатствала за виза в българското посолство в Скопие, кога са и я дали ,кога е влязла ? Ударете и един черен печат и да не може ,да обикаля оперите и кината в ЕС на бабката.
14
1
 
14
 
! Отговори
Капитанът преди 1 ден
На посещението в Хърватия на Мицкоски и Силяновска, пак на снимките хърватите не сложиха северномакедонското знаме, хем е официална визита , но тия северномакедонци нищо не казват за хърватите . Виждате ли колко са хитри и подмолни.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Като е на опера, да изпият по едно кафе в барчето на операта и кой от където е!
12
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 ден
До Северна Македония. Т Ако говорите за платените държавни чиновници - да, те си губят работата, а работа няма. Същото е и тук с герб. Защо мислите , че все още някой гласува безплатно за тях? Защото кметовете са на герб и ако спечели друг - гориш! Нормалните хора в Македония не мразят българите и подозират че техните ги лъжат, но не си отварят устата много много. В частен разговор им е много приятно да си поговорим и обсъдим кой къде из (днешна) България е ходил. Кой има лична карта и т.н.
11
1
 
12
 
! Отговори
Простаг преди 1 ден
Ходила на опера иска знамеи устройство с химна.
10
7
 
4
 
! Отговори
Северна Македония. Т преди 1 ден
Северна Македония. Там няма хора, които да не мразят българите
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Другият път да си носи дипломатически комплект - знаме, устройство с химна, сандвичи и салфетки.
8
15
 
6
 
! Отговори
Няма такова нещо преди 1 ден
Като неофициално посещение на чужд държавен глава в Президенството!Това не е кафене.. щом са я поканили и то за снимки пред камера и телевизия.. да и беха турили един байрак! Или да не я канят в Президенството..
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз имам чувството, че мнозинството БГ политици са тотално скъсани с реалността в Северна Македония. Там няма хора, които да не мразят българите, а ако има то са много малка част от тяхното общество. Вземете обратно ( не подновявайте ) БГ паспортите раздадени на кьораво и сакато и да ходят ... ( знаете къде )...
6
0
 
12
 
! Отговори
А преводач преди 1 ден
Имало ли е? Или понеже неофициално отскочила са си думали на български? Или си е довела собствен приводач?
5
2
 
14
 
! Отговори
Нашите преди 1 ден
Само си вкарват автогол като се занимават с тея мокедонци! Да ги игнорират!!
4
5
 
9
 
! Отговори
Защо изобщо преди 1 ден
Са я канили в Президенттвото???Или официално посещение със знаме и всичко или да не я канят? Пък ако неофициално са я поканили да няма снимки итн!!
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Фирчьо 3 защото по принцип македония е българска. Което свежда президентката им до селски кмет или регионален управител в най-добрият случай. Трябва ли да се слага отделно знаме за всеки селски кмет посетил София?
2
15
 
7
 
! Отговори
Фирчьо преди 1 ден
Добре де, разбираемо, че срещата бе неофициална и никой не трябва да показва макдонското знаме. Но защо тогава показно оставили да натъртва българското и, още по-лошо в контекста, синьото със звезди знаме на ЕС. Каквото и да се говори, това беше нарочна провокация.
1
1
 
5
 
! Отговори
Е, има си хас! преди 1 ден
Ние сме на ранга на Муцунски, той общува само с МУЦУНИ!