Хора на Ахмед Доган се сблъскаха с полицията в "Бояна", на място е синът му Демир

НСО решава дали ще пази почетният председател на ДПС
Обновена: 30 авг 2024 14:32 | 30 авг 2024 14:17, Нели Христова
510

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Синът на Ахмед Доган, Демир, пристигна в резиденцията на лидера на ДПС в Бояна, която привърженици на партията пазят вече цяла нощ. Той е там с мотива, че в имота има вещи на баща му, които иска да вземе.

Стигна се и до сблъсък с полицият, но той бързо бе потушен.  Униформените се опитват да избутат поддръжниците на Доган, които са на "Беловодски път" от вчера вечерта. За момент те успяха, но по-късно отново се стигна до сблъсък.

"Момчета, не знаете какво правите", "Не знаете какво ще се случи в държавата", са репликите, които отправят поддръжниците на Доган към полицаите. Хората започнаха да скандират "мафия", "предатели".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

"Молбата ни е да отцепят района, ние ще останем с Демир - синът на Ахмед Доган за определено време, след което ще има последващо действие", заяви евродепутатът Илхан Кючюк.

Преди това съпредседателят на движението Джевдет Чакъров представи на полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година, с който Ахмед Доган с явява наемател на един апартамент и две стаи на ул. "Беловодски път". Наемодател е "Делта Епсилион" АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Според представения договор, сключен за срок от три години, Доган плащал 48 666 лева годишно.

Остава засилено полицейското присъствие на място. Там са и екипи на жандармерията. 

Междувременно комисия ще реши дали почетният председател на ДПС Ахмед Доган трябва да се охранява от Националната служба за охрана (НСО). Тя ще заседава този следобед, обясни пред журналисти служебният вътрешен министър Атанас Илков.

“Има подаден сигнал за г-н Доган. Той беше адресиран до ДАНС и НСО, след което беше предоставен и на нас. МВР предприе необходимите действия, съобразно компетенциите, които има. В сигнала се казваше, че има “обезпокояващи” данни, свързани със сигурността на почетния председател, но без никаква конкретика - къде, как, при какви обстоятелства, от какво естество са, кой ги отправя. Ние реагирахме като обезопасихме мястото, на което се намираше той и започнахме незабавна проверка. В днешния ден тя трябва да е приключила, материалите са докладвани в компетентната прокуратура. "

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


510
Още от Политика
С 80% са намалели чуждестранните инвестиции за първото полугодие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
437
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В договора за наем пише, че Доган ще ползва само един апартамент и две стаи, докато собственикът не реши той са се изнесе. Собственикът реши, Доган да се изнесе и това трябва да стане. Ако е имало предупреждение в посочен в дотовора срок за изнасяне, наемателят трябва да напусне незабавно имота. Ако не е имало такова, а стои в договора, трябва да се даде срок, в който наематели да се изнесе. Собственикът има право незабавно да влезе в другите помещения, които не са дадени на Доган по договора.
436
2
 
18
 
! Отговори
АБУ ЕЛ МОД преди 2 седмици
Платени клакьори,за по 300 лева защитават този дон мафиот доган.
435
2
 
21
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 седмици
Докога Доган ще ни занимава с наемите си??? ДА СИ КУПИ КЪЩА!!! ПЪЛЕН Е С ПАРИ!!
434
3
 
13
 
! Отговори
Фикси преди 2 седмици
Медиите почват да лансират синчето май......някой дава кинта. Мафия!!!!
433
11
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 седмици
Къде е Тръгнало Дебелото Магнитски ??? Руснаците му Счууппиха Гллаавата в Дубай - Шиха го в Швейцария, САЩ го Намогнитиха с Магнитски.....Къде си Тръгнал с тези килограми - купи си Баасстуун.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
432
2
 
13
 
! Отговори
наем преди 2 седмици
"Според представения договор, сключен за срок от три години, оган плащал 48 666 лева годишно." --- А дали наистина е плащал наем този агент?
431
7
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 2 седмици
Рейтинга на Шиши Падна на 0,00001 % - Вече Не Става и За Сеелски Кммет .......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
430
2
 
18
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 седмици
Първо: Откъде накъде турчина Доган, създаден като провокатор от ДС вместо да бъде след 90те тикнат за 10год. в трудов лагер и после изгонен от БГ заедно с цялата му рода го наричате " господин " и "почетен председател" ( един криминален тип " И после вижте им Заплахите !? И до кога ще бъде търпяно това недоразумение и анти българска партия ?
429
2
 
12
 
! Отговори
gogo преди 2 седмици
почетният председател осигурил политическа протекция на Вълка за да вземе необезпечен заем от 150 млн., за което пък получил съответен процент, заедно с другият престъпник, директора. А през годините гледа умно, издува бузи, а като съвсем изгуби разсъдък си признава за баниците и порциите. Ето това представлява "гениалният" политик на България и почетният ви председател
428
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
почетният председател Доган е какво му е почетното какво е направил за вас драги ми сънародници от турски произход ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО .
427
1
 
9
 
! Отговори
АКО преди 2 седмици
ЩЕ ДА Е ,,ДИМИРЕСКО,,-ВЪН НА УЛИЦАТА,КАКВО ГО ДОНДУРКАТЕ,КОЙ Е ТОЙ-ТЪРТЕЙ
426
1
 
5
 
! Отговори
въпросче.. преди 2 седмици
а полицаите нямат ли пистолети? Тези наглеци ги отстреляй и "сблъсака" приключва.
425
1
 
4
 
! Отговори
Въййй преди 2 седмици
И тоя като бай Тошо с едно одеало остана.
424
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стигнахме ги Америанците - в следващият парламент ще има само 2 партии -ГЕРБ и Възраждане
423
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боя е за имоти купувани с пари от корупция! Държавата да ги отнеме да не се карат престъпниците за тях!
422
1
 
3
 
! Отговори
авраам преди 2 седмици
ТРИ ГРЕШКИ ДОПУСНА Малкия мустак
421
1
 
17
 
! Отговори
Киркор преди 2 седмици
Сина му,какво,наследник на трона на татко ли е?Добре направи Пеевски ,че ги разбута и да се прекрати срамната история с това ДПС.Цял народ знае за какво става дума,но ги търпи.Срамота!Надяваме се НАП да ги подхване тези неграмотни милионери,обезкостили България.Направете лека сметка какво ни струва подръжката на това малцинство-милиарди!
420
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чудно , без парите на tlustia как ще си уреди изборите Д(п) С
419
0
 
18
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 седмици
Вижте сина - все още ли дръндарския твърди, че не е р о млянин
418
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доган е основательт на Турското национално освободително движение в Българияе нелегална организация набългарски турци, противопоставяща се на т.нар. Възродителен процес. Доган е основательт.