Бунт в ДПС, пишат писма на Сокола против чистката

Расте групата "Аз подкрепям Ахмед Доган" във фейсбук
2 юли 2024 15:00, Петър Бойчев
111
Бунт в ДПС, пишат писма на Сокола против чистката
Снимка БГНЕС

Невиждан бунт се надига в управляваното изкъсо ДПС. След свалянето на доверието и изключване на знакови лица във фейсбук се активизира групата "Аз подкрепям Ахмед Доган". В нея има отворени писма до почетния председател от Кричим, от Сандански, от община Котел, от Асеновград, от Куклен, от Първомай, от Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково и др.

ДПС е партия с трийсетгодишна история и опит, основана на базата на либерални и демократични ценности, авторитарно и със страх може да ръководи някой, който си решите, но не и нас, електоратът на ДПС, посочва председателят на ДПС-Кричим Сюзан Моллаюсеин в писмото си до почетния председател на ДПС Ахмед Доган, пише "Труд".

Изразяваме крайно несъгласие с чистките за „лоши изборни резултати“ и тревожната саморазправа, пишат членове и симпатизанти от Сандански.

От Котел предупреждават, че се действа по измислени сценарии, от общинския съвет на ДПС в Асеновград посочват следното: „снемането на доверието от Рамадан Аталай намираме за опит да се дискредитира самият почетен председател на ДПС и да се подмени ДПС, което е недопустимо.“

В Отворено писмо симпатизанти на ДПС, членове на ДПС, учредители на ДПС и репресирани през 1984-1985 г. от общините Кърджали, Крумовград, Момчилград, Кирково, Ардино, Джебел и Черноочене пишат на Ахмед Доган, че са склонни да мислят, че „събитията и действията, които се случват в партията, не са съгласувани“ с него. „Намираме се може би в най-трудния момент от създаването на партията досега“, се посочва в писмото. „Очакваме вашата оценка за последните събития“, обръщат се към Доган членове и симпатизанти от един от най-знаковите райони за ДПС – Кърджали, които питат истина ли е, че централата на движението в София е запечатана и персоналът освободен.

Членове на партията предупреждават, че тече разправа с депутата от ДПС Рамадан Аталай. Според тях за първи път формацията е разделена на два лагера и това се прави показно. Досега в движението винаги дискретно били решавани проблемите, без да се правят достояние на обществото, категорични са депесари. Според тях на днешното следобедно заседание на парламентарната група на ДПС ще бъде направен опит за изключване на Аталай.

Структурата на ДПС в Пловдив-област свали доверието си Аталай в петък с мотив - лоши изборни резултати. Съобщено бе, че от местната организация настояват Аталай да напусне и парламента, както и националното ръководство да свали доверието си от него.

Очаквало се утре да бъде направен и опит за недопускане на Аталай в пленарна зала, разказаха депутати. Рамадан Аталай е най-дългогодишния депутат от движението – в НС той е вече 27 години.

Миналия четвъртък парламентарната група на ДПС изключи от състава си зам.-председателката на партията Айсел Руфад, която остана в НС като независим депутат. Преди нея друго знаково лице на ДПС – Филиз Хюсменова, която бе зам.-председател на 49-ото НС, напусна парламента. През почивните дни бе съобщено, че е освободена личната секретарка на почетния председател на ДПС Ахмед Доган Биршен Ибрямова, която е съпруга на депутата Джейхан Ибрямов.

Депутати от ДПС твърдят, че процесите на „новото начало“ в партията, както бе съобщено пред кметовете от ДПС, са тръгнали от 17 юни, след напомняне от почетния председател Ахмед Доган, че и парламентарната група на ДПС, подобно на партията трябва да има двама съпредседатели, което не било изпълнено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ДПСдоганчисткабунт
Още от Общество
Харизанов: На никого не му се иска да е създател на "Орешарски 2"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Казаци пишат писмо до султана...
47
0
 
23
 
! Отговори
КПСС БКП преди 4 дни
ДПС трябва да бъде забранена със закон, а новините на турски по БНТ да бъдат спряни незабавно !
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДПС Е ЕДНА МИРНА ПАРТИЯИ МИСЛЯ ЧЕ ШИШИ КОИТО Е БЪЛГАРИН НЕ ИМ ПОДХОЖДА ДА ГИ УПРАВЛЯВА И ЗАЕДНО С ЦОНЕВ ВОДЯТ ДПС КЪМ РАЗПАД
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Някой пропуснаха думите на "полковника" Марков директно насочени към ДПС. "Аз знам, че вие знаете, че аз знам". После насочи темата към Кърджали и докъде са докарали града. Не съм му фен, но директната среща която искаше с Бойко и пряката заплаха към ДПС, означават, че не представени играчи се връщат на сцената с определени претенции. И те не са само за преразпределение. ДПС ще се самопочистват, но чисти никога няма да станат. Подобно нещо се очаква и в ГЕРБ. Но това не е оправяне на държавата
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
пеевски върви по пътя на бисеров, скоро ще остане и без депутатска заплата
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кой клати феса
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Под Доган е българското(!) знаме, поставено е върху кутия за гласуване така, че закрива цепнатината за листовете за гласуване. Тази снимка е стряскаща, плашеща.
41
3
 
15
 
! Отговори
Възраждане преди 4 дни
А кога ще е бунта в герб, Делян е превзел и тяхната корупт организация?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Както Парцалев казваше едно време: "Другари артисти - подмивайте си със свинска мас дупeтaтa и всичко ще е наред!"
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ДПС, създадена в началото на прехода, уж за да помага, а всъщност вербува и развива криминални дейности, недосегаема заради компроматите с които разполага техният лидер, а сега начело с Делян Пеевски, който си е най обикновен престъпник.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
чак бунт не е, но се клати дпс! Поне 1 хубава новина!
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не одобрявам подобна чистка!
36
3
 
9
 
! Отговори
Lina преди 4 дни
Любопитно е какво е наследил от баща си Шишо в папки от ДС и го притежава така. Ако е инфо за любов с млади мъже. Всички знаят за това, само бея си мисли , че е тайна
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Другари артисти - подмивайте си със свинска мас дупeтaтa и всичко ще е наред!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сега трябва да ни дожалее за горкичкият Рамадан, който не работи, а направо си живее в парламента? Той отдавна си е оплел кошницата, дреме му. Да се разцепват най-добре и да ги няма, подобно на другите партии.
33
1
 
16
 
! Отговори
SyS преди 4 дни
Преди време написах, че Доган продаде ДПС на Пеевски. Скоро ще разберем колко съм прав.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Другари артисти - подмивайте си със свинска мас дупeтaтa и всичко ще е наред!
31
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 дни
И да сложат една пределна възраст ,дядки на по 70 години ,не се наядоха,спестил от заплати 600 000 лв айсиктир ...
30
1
 
13
 
! Отговори
Пепи Бойчева преди 4 дни
Закривайййййй!!!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не знам какво толкова се радвате, след като не знаем какво стои зад тези чистки, не мисля , че да избързваме е добре.