Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
3
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 3 дни
Борисов и Пеевски защо не бяха при избора на патриарха? Прие орден от Вартоломей и не отиде на церемонията. Даже ходжата беше, а Пеевски не.
313
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Каквото и да си говорим, аз не мисля, че ГЕРБ са способни да сглобят по-добър кабинет от това! Дори да ви се струва трагичен пак трябва да знаете, че по-високо ниво от това НЯМАТ. Просто такъв им е капацитетът, което пък поставя логичният въпрос - какво очакват да се случи при следващи избори, ако това не мине. Хората които гласуват за тях ще са станали живи зомбита.
312
5
 
3
 
! Отговори
Име преди 3 дни
Това е правилният начин!
311
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Това си е филм на ужасите
310
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя и сам не си вярва какви ги плещи.
309
16
 
6
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 4 дни
Аз искам ГЕРБ
308
6
 
16
 
! Отговори
Алоо ГЕРБопитециии преди 4 дни
Българсщият народ НЕ ви искаааа! Не разбрахте ли? Затова 70% НЕ гласуваха! Това е бойкот на вашите кражби, корупция и злоупотреба с власт! Мутри вън!!!!!
307
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Алооуу 223,мхм ПЪРВИ са и с НАЙ- ВИСОКО ДОВЕРИЕ ... 10 процента народни гласове събраха ли на тия избори? До там го докараха с народното доверие, че вече сами си се избират. Добре че расипаха изборното законодателство още в началото, че иначе сега едно столче нямаше да видят у кочинката в средата на София.
306
4
 
12
 
! Отговори
Плесен преди 4 дни
Всички хора на Пеевски в ГЕРБ са вътре - Дельо Фактурата, Теменужка изяла пътната карта, Коце Ботокса, Деница Тръттката, слугите му от служебното Калин Стоянов и Мария Павлова. Квотата на Славчо - Евтим Милошев. ГЕРБ ли съставиха това правителство или Пеевски?ГЕРБ изобщо имат ли някаква собствена воля, вече? Едва ли.
305
4
 
15
 
! Отговори
Мдааа преди 4 дни
Според мен, трябва да излезем на улицата в случай, че в Парламента мине това корумпирано правителство от стари мошеници!
304
3
 
11
 
! Отговори
Лично мнение преди 4 дни
Всички стари, компрометирани, корумпирани, в едно правителство. Няма да издържим на тази гавра!
303
3
 
17
 
! Отговори
Това е гавра с нас! преди 4 дни
МВР шефът, Делян Добрев и Теменуга, "експрт" до "експерта". Пълна тъпота!
302
3
 
14
 
! Отговори
Странно преди 4 дни
Бойко Борисов се гърчи като настъпен червей и все не успява да управлява?! Май ролята му е повече да саботира Реформите и те да не се случат.
301
3
 
12
 
! Отговори
Посредствен кабинет преди 4 дни
Старите, до болка познати мутри, същите, които 12 години ни влачеха в края на редицата на ЕС! Неколцина "заслужили" с нагаждачество от предното, министър на отбраната, който внушава умора, изобщо досадно и без вдъхновение. Висши чиновници с посредствени качества!!!!!
300
4
 
11
 
! Отговори
Горскио преди 4 дни
Хаха, настоящата служебна финансова министърка - тетката, която много иска да влезем в еврозоната, но няма желание! Калин Стоянов, неграмотният селски интригант, организатор на избори, също остава. Делянчо замества Теменужка като избор на Тиквата (хасковската приватизационен дрим ***). Какво падение в сравнение с първия кабинет на Тиквон - Дянков и Трайчо - образовани, сравнително честни, компетентни и енергични.
299
3
 
14
 
! Отговори
Кривак преди 4 дни
Господ да пази България от правителство на ГРОБ.
298
4
 
10
 
! Отговори
Дедо Генчо преди 4 дни
Честито българи! Имаме си правителство, безспорно е, че ще мине - вижте имената: герББ и ДПс. Back to 2020! Aма важното е, че наказахме едни други, нъл тъй?
297
3
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 4 дни
Българите се самопрецакаха и си натресоха пак простите и корумпирани мутри. Ами явно това искат. А мутрите най-много да умрат от смях от "гениалното" наказание на гъбарите:)
296
3
 
7
 
! Отговори
Прогноза преди 4 дни
Работата стана - Предлагам тук едно правителство, но много се надявам да не го подкрепите. Щом Борисов очаква само с "трикове" да мине. Делян е разочарован и ще се пробва с втория мандат.
295
3
 
4
 
! Отговори
Ирония преди 4 дни
Aз очаквах Захариева, с гимназиалното ниво на английски, за която в ЕК питаха дали разбира въпросите?