Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
3
 
8
 
! Отговори
Миш-маш преди 4 дни
Борисов е жалък и смешен посткомунистически ***. И ние търпим това??? Нямам думи.
293
4
 
8
 
! Отговори
Честитооооо!!! преди 4 дни
Браво на вожда Боко!! Нито един крадец не е забравил в списъка си. Честито на ГЕРБ-о зависимите, честито на тези които взеха 100 лв., да гласуват, честито на тези които лапаха мухите през изборния ден и честито и на нас, които позволяваме да се върти тази престъпна клика. Кой ял, кой пил, всички, ще го отнесем с 200 ...
292
3
 
9
 
! Отговори
Това не е сериозно преди 4 дни
Много ярко в списъка блести името на един от най големите крадци на нашето време - Делян Добрев - Кумгейта. Баш чорбаджията в Хасково. И още един факт - в България няма култура, затова са издигнали този "културен комунист".
291
1
 
9
 
! Отговори
Джордан преди 4 дни
Това действително може да се нарече "правителство на погнусата"! Половината от тях са веднага за пандиза! Нарочно ли ги избра Боко, за да предизвика всеки нормален човек да му изпрати по една нашенска ругатня! Не Ви ли прави впечатление, нечленоразделната реч на Вашият любимец Боко, изпъстрена с толкова много граматически грешки, че по мое време щеше да кара 1-ви клас поне 3 години докато премине на по-горен клас, та намирихте кусури на Кирил Петков! Защо не подканите Боко да излезе на дебат?!
290
2
 
9
 
! Отговори
МР райдер преди 4 дни
Никакво правителство! Избори до дупка!
289
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всъщност пропусната е Данчето Фандъка. Поне регионалното министерство да й бяха дали, че да закипи едно строителство като по софийските улици, като ремонта на ремонта на жълтите павета!
288
2
 
8
 
! Отговори
Фалшименто! преди 4 дни
В този списък крадец до крадеца и престъпник до престъпника.Как да не пропуснеш някой??
287
3
 
8
 
! Отговори
Кайзер преди 4 дни
На Бонго Сикаджийдчето само трикове и далавери са му в главата. Ама какво да очакваш от един обикновен крадец на коли издигнал се до първи вожд на народонаселението на Задунайската губерния благодарение на слугинажа си към ***.
286
2
 
8
 
! Отговори
Корупцията на ГЕРБ преди 4 дни
Корупционерите се завръщат на бял кон, Добрев с енергетиката, въпреки всички скандали с фирмите на фамилията му в Хасково, Петкова с индустрията, въпреки всички скандали с еврофондовете, Ангелов със здравеопазването и сегашния министър на МВР, явен плащ върху корупцията в МВР, а и навсякъде, където Герб и ДПС бъркат в меда! Да са ви честити старите-нови кродци ГЕРБ-ДПС!
285
2
 
7
 
! Отговори
Пффф преди 4 дни
Еййй, забравих и този Нанков на благоустройството. За инфраструктурата няма какво да говорим, там се крадеше най-много. Сега очаквам Добрев да намали цената на горивата с 1 левче, за което толкова цивреше по време на предишните правителства. Ама надали.
284
2
 
7
 
! Отговори
Да се знае! преди 4 дни
Къде им е Програмата? За какво да ги подкрепят? Ни прогарама, ни приоритети. Само гласувайте ни да ви управляваме...Искаме задачи със срокове...Сега да видим как ще прегласуват частните болници да провеждат търгове за лекарства, защото ЕК е задействала наказателна процедура по по въпроса, сигурно вече са измъдрили схемата по която да продължават да ви обират, и убиват в болниците. И това е само един малък пример. Дайте програма, дайте срокове, закони и да ви видим къде ще свършите...
283
1
 
8
 
! Отговори
Тирбушон преди 4 дни
ГЕРБ върна мандадата изпълнен с ясната идея че той е абсолютно неприемлив и това ще доведе до нови избори, а междувременно те ще си управляват през кабинета Главчев.
282
2
 
8
 
! Отговори
Питам само?! преди 4 дни
А бе, кво стана с друг кандидат боков премиер - др. Габриел?
281
2
 
6
 
! Отговори
Борисов е прозрачен преди 4 дни
Търси си "изкупителна жертва", да паразитира върху нея, да обира негативите и омразата, а Той да краде публшчните финанси с шайката ГЕРБ, да яха, шиба и дои народа!
280
2
 
4
 
! Отговори
Еритрея преди 4 дни
Колкото хората от списъка на Марийчето Габриел знаеха, че са предложени за министри, толкова знаят и тези от списъка на Буци. Той затова и не си е дал зор да измисли някакви нови имена, защото знае, че истинския списък е приготвен от Гуци.
279
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
България е превзета от хунтата на Борисов.Под смълчания поглед на продажника Сарафов се извършват пладнежки обири.Заграбват се бизнеси,а плодородната,обработваема земя е нацвъкана от фотоволтайци.Сега бай Хом ни обяснява как ще има редовно правителство,как ще цъфнем и завържем. Абе Хом сплескан,вече никой не ти вярва,обирай си крушите и да те няма !!
278
2
 
9
 
! Отговори
Жеравна преди 4 дни
В листа са: Добрев, счетоводителката Нушка, Сю и фъфляка! Няма как този сбириток да мине! Борисов, много ти е къса листата....
277
2
 
6
 
! Отговори
Право на мнение! преди 4 дни
Ако Бойко е държавник, ще отиде да се помоли лично на ПП-ДБ, ще проведат разговори, и ще предложат програма по която ще се договорят за Реформи, и ще управляват в името на тези закони. Разбира се без куррвенски номера (по "мъжки"). Само че Бойко е Мутра, но не и държавник.
276
2
 
6
 
! Отговори
ГДГ578 преди 4 дни
Целия гробарски отбор клоуни, ахаха, но в крайна сметка суверена това си избра, даже 70% не гласуващи калъфи.
275
2
 
5
 
! Отговори
Учуден преди 4 дни
Не разбирам защо гербидж феновете не се радват?