Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!

При президента влязоха също Томислав Дончев и Делян Добрев
Обновена: 24 юни 2024 09:44 | 24 юни 2024 09:09, Александър Попов
180
Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на „Дондуков“ 2 за консултации с държавния глава Румен Радев, което не се беше случвало отдавна. При президента влязоха също зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев.

Според него страната върви към избори, след като е станала ясна позицията на ИТН, че няма да подкрепи първия мандат.

"Не може петия и шестия да диктуват правилата. Ще водим още разговори, но е ясно, че кабинет може да има само с първия мандат", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. Преднината ни беше 11%. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и или експерти - не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик", заяви той.

В понеделник президентът започва консултации с представители на парламентарните политически сили в 50-ото Народно събрание. Днес са разговорите с първите три политически формации – ГЕРБ-СДС от 9:00 ч., ДПС - от 11:00 ч., и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) от 14:00 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от Политика
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
2
 
1
 
! Отговори
Алооуу, преди 3 дни
...само с евтина и примитивна помия не става , иска се и малко акъл! Напънети тия гънки малко,Бе! Що не хвалите Кики, Коко, Копейкин, Мистър Кеш, Чалгата ,а разчитате само да оплювате! Борисов не е виновен,че другите за нищо не стават! Стигнете неговият рейтинг, пък тогава С'рете!
149
1
 
7
 
! Отговори
Неизбежно бъдеще преди 3 дни
Каквото и правителство да скалъпят Буда и Радев, то ще просъществува до края на Украинската война, догодина през есента, когато ще последват глобални промени, които ще изметат много политици, а някои от тях ще отидат в дран..голника...
148
2
 
7
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 3 дни
Боко трябва да върви към затвора. Най-крадливият премиер в българската история. По-крадлив и от Станишко и от Костов.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Той така ли разсъждава: Ако не съм аз вървим към избори докато пак съм аз??
146
0
 
8
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 3 дни
Тиквун Банкянски може само да се надява да не се събудят негласуващите. Че тогава парламента ще е още по-раздробен.
145
0
 
5
 
! Отговори
4 преди 3 дни
Борисов и ДПС не разбраха , че на тях се гледа като на партии от миналото-архаични и че лидерството им е само формално.Никой не ги иска!Първата е държавна чиновническа партия , а втората е паравоенна турско-ромска формация!Ня *** демокрация при тях!Преустройвайте се като истински демократични партии или си вървете-кауза пердута сте!
144
1
 
1
 
! Отговори
Сичко е тип-топ преди 3 дни
Аз съм съгласен всека неделя да има избори, ама ако петък се обяви за НЕработен ден, щото тва си е бая психическо натоварване за мозъка. Пък и да не ида да гласувам е все тая...и така до края на света мое се лашкаме, а налево...а надесно, се в л*то пресно!
143
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тези дето пишат невероятни лъжи са за солени глоби Докога тези глупости които дестабилизират държавата заблуждават хората Докога закони и правила да има как така някой си решил да драска по сайтовете своите безумия
142
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Още не сте ми платили за техн. поддръжка на предните избори. Как да участвам у следващите?
141
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Наглото куче освен да лае не се ли сети че имаше ротационно правителство което той развали а сега вие и лае ?
140
5
 
7
 
! Отговори
ясно преди 4 дни
Чрез Главанака управлява до Нова година поне!
139
2
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 дни
Изтънчената хомосексуална политика , вече се отразява и на всички живущи на територията на Република България.Срещите са очевидно с хомосексуална насоченост . Република България доказва , че е завладяна от хомосексуалисти и селяни с типичен " селски и патриархален" манталитет. Техните привърженици и последователи умело наградиха тези черти и ги превърнаха в " деца на социализма " .
138
9
 
4
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 4 дни
Ето кабинет : Ахмед Доган президент , премиер Делян Пеевски ,Министър на икономиката и здравето Кирил Петков, правосъден министър и гл. прокурор Христо Иванов, Тошко Йорданов министър на Образованието и културата , министър на вътрешните работи Лена Бориславова , министър на външните работи Даниел Лорер , министър на социалната грижа и социална политика Корнелия Нинова , енергетика Томислав Дончев , електронно управление Божидар Божанов, Туризъм Асен Василев , младеж и спорт Ивайло Мирчев
137
0
 
6
 
! Отговори
ИмаТещоГнилоУ БГ преди 4 дни
Как така хем велика история хем на с рано настояще и липса на бъдеще нещо не се връзва!
136
0
 
3
 
! Отговори
Подкрепям това преди 4 дни
152 Абсолютно си прав!
135
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Диктатура. Смешници, окачили на стените портрети на хора от отминали епохи защото няма с какво ново да се похвалят, а винаги припомнят някаква велика история.....с която трябвало да се гордеем. Изфабрикувани клоуни на диктатурата
134
2
 
10
 
! Отговори
Коце Максудата преди 4 дни
Как пак избери бе баце Изруждение ше фалира тя субсидията вече я изхарчихме за скъпи имоти и поршета с какво ще копуваме гласове в Максуда?!!!!
133
3
 
1
 
! Отговори
До 146 преди 4 дни
Мен никой не ме е задължавал да гласувам партийно!При теб явно не е така.И като гласуваме за 240 уж независими и те влязат в парламента и всеки от тях поиска да е премиер какво правим?Айде моля ти се,не пиши повече глупости!
132
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
срамота, пак избори. Малко взе да ми писва. Костадинов си подготвя тефтерчето с лъжи и мегафона от сега, в Неофит Рилски са започнали ритуалните жертвоприношения на зелки и петли и молитви към създателя си Ивелин, ДПС звънят по фирмите за транспорт от Турция.
131
4
 
7
 
! Отговори
Не се напъвай преди 4 дни
143 Чакай малко бе джендъре мен какво ме интересуват тия с мегафоните аз съм излязъл да протестирам защото имам право на това!Имам право да съм против мутрата която съсипа България!Замивавай да кърмиш гробар сплескан.