Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!

При президента влязоха също Томислав Дончев и Делян Добрев
Обновена: 24 юни 2024 09:44 | 24 юни 2024 09:09, Александър Попов
180
Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на „Дондуков“ 2 за консултации с държавния глава Румен Радев, което не се беше случвало отдавна. При президента влязоха също зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев.

Според него страната върви към избори, след като е станала ясна позицията на ИТН, че няма да подкрепи първия мандат.

"Не може петия и шестия да диктуват правилата. Ще водим още разговори, но е ясно, че кабинет може да има само с първия мандат", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. Преднината ни беше 11%. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и или експерти - не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик", заяви той.

В понеделник президентът започва консултации с представители на парламентарните политически сили в 50-ото Народно събрание. Днес са разговорите с първите три политически формации – ГЕРБ-СДС от 9:00 ч., ДПС - от 11:00 ч., и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) от 14:00 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от Политика
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
5
 
4
 
! Отговори
Ббб преди 6 дни
Прав е Бойко.. За 5-6 бройки избори.. Айде другия път тройната коалиция като по учебник.. То и сега става, ама много е напечено международното положение.. На Царя му беше лесно.
109
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 6 дни
Подкрепям 120! Само така ще се откажат да купуват гласове! Дори и Герб се обезпаричи, когато изборите са по честичко! И не ми говорете, че народа бил пасивен! Издебна ли момента, ще отида да гласувам!
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Толкова хрисим Бойко не сме виждали.По-тих е от водата и по-нисък от тревата.Ама я го вижте когато правителството не е негово.Всеки ден обиди и всякаква помия върху главите на неудобните.И после им търси подкрепа.
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ГЕРБ може да направи коалиция с ДПС, защото двете партии са се научили от дълги години да усвояват всякакви средства по незаконен начин. Просто МНОГО общи интереси. Най - важния да им КЕШ
106
4
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 6 дни
До Анонимен70% негласували!? о.к какво чакат ? да се появи нов месия? виждахме ги вече - царя , ПП и кво? докато чакаме и не гласуваме ще сме си все в блатото и ръсещи мозък пред клавиатурите
105
1
 
3
 
! Отговори
Народа иска преди 6 дни
109 Повече милицюнерски погребения на ДС нищо ж ества като теб за чиста и свята република!
104
2
 
7
 
! Отговори
до 109 преди 6 дни
Как да изкара водни оръдия и сломи протеста, след като Богинята Хера /Мустафа/ бе начело на протеста! То, лесно се бъхтат зайци, когато Баба Меца не стои зад тях!
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А да сте забелязали напоследък някакви протести?На лекари,зърнати,пътищата,строители и д-р.?Аз -не.Бойко спечели изборите и протестите секнаха.Преди следващите избори пак ще ги сръчка,или пък не,щото това правителство си е негово.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Бочко сега се лиже и маже на зеления чорап,къде отиде евроатлантизма. Прати путиниста Радев на най големия форум на НАТО, а куклата на конци Главчев ще му носи куфарите. Благодарение на гербавите Радев ще пръска пропутинова пропаганда в САЩ. На ши зото Борисов никой никога не трябва да вярва.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Защо ГЕРБ се разбира само с ДПС?
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На толупа не му е ясно, че никой няма вече да прави коалиции и сглобки с него. Да сдава парада и да се маха. А курса на ГЕРБ няма как да се промени към консервативен, защото атлантическите партньори на толупа много мощно ще го намагнитят. Това е тотално зависим човек и по тази причина България е в това положение. Заради кожата на един мр.ъс.ни.к.
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Кажи КОЙ е виновен бе Баце
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Както винаги нарциса Тиквоний първо се похвали колко е велик и после хвърли кърпата преди да е завършил и първият рунд.
97
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 6 дни
Запомнете! Ако международната обстановка бе спокойна, нямаше войни във всички посоки и опасности, а положението комфортно за усвояване на еврофондове, Бай Ластун не би отстъпил премиерското място на никого! Сега просто бяга от отговорност, запазва си имунитета, откраднатото и каналите за още усвояване, а отговорноста като горещ кестен предава на ,,експертното правителство"! Лидерите са така - когато е за перчене са на първа писта, ако е за резил - пробутат напред някоя будала да я критикувате!
96
2
 
7
 
! Отговори
Хах преди 6 дни
Боко си мечтае за правителство на гербавите, за да присвояват милиардите дето стояли в Брюксел, сам си го каза току що!
95
16
 
7
 
! Отговори
Евала преди 6 дни
Огромната и непростима грешка на ББ е, че не изкара жандармерия с водни оръдия при първите "протести" през 2020 на "умно-красивите" ***. Защото тези акции си бяха платени о организирани от Божков-Черепа. После туморът се разрасна - имали били права на протест, но никакви задължения. Дрогирани младежи( дечица, бе дечица, на по 25г.) правиха погроми пред МС и отнесоха по някой шамар, но угодливите б(ожков)ТВ и Нова ги изкараха герои. Всички заедно счупиха държавата и продължават пак, с инат.
94
0
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 6 дни
Вземи си ченгеджийската Афера у вас да ти прави свободни съчинения.Веселина Томова работи по поръчка.Ако не знаеш.
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Всички са от ДПС . И Борисов е от ДПС.
92
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не щастник заради неговото его и неговото лично оцеляване България е в това положение. Да се събират с Делянчо и да управляват, той е първи негова е отговорност да прави правителство! Защо събори работещо правителство? Защо не позволи на Габриел да е министър председател? Язък за момичето, тоя то луп от Банкя я употреби и захвърли,както прави винаги.
91
1
 
6
 
! Отговори
Поне още 3 пъти преди 6 дни
ще има избори. Веднъж до края на годината, още веднъж преди средата на 25-та и към края на 25-та ще са (може би) последните избори, преди най-сетне някакво правителство, с по-високо одобрение от народа. Борисов и Пеевски ако искат да участват в управлението ще трябва да смекчат тона, от ястребо-атлантически и ЛГБТ към по-умерено-националистически и консервативен. Избори, докато се появи мнозинство в управлението, което иска балансирана външна политика и решаване на съществуващите проблеми.