Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!

При президента влязоха също Томислав Дончев и Делян Добрев
Обновена: 24 юни 2024 09:44 | 24 юни 2024 09:09, Александър Попов
180
Бойко Борисов се появи на консултациите с Радев: Вървим към избори!
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде на „Дондуков“ 2 за консултации с държавния глава Румен Радев, което не се беше случвало отдавна. При президента влязоха също зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и Делян Добрев.

Според него страната върви към избори, след като е станала ясна позицията на ИТН, че няма да подкрепи първия мандат.

"Не може петия и шестия да диктуват правилата. Ще водим още разговори, но е ясно, че кабинет може да има само с първия мандат", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има усещане за пренасищане и състезание между партиите заради честите избори. Преднината ни беше 11%. Партиите не могат да излязат от предизборната си реторика. Всички се държат сякаш предстоят избори, а не да се състави правителство. Последните и предпоследните поставят условия и червени линии. Демокрацията подрежда партиите по волята на народа. Сега излиза, че на практика няма как да се състави правителство. Избирателите на ГЕРБ-СДС не искат тя да побеждава, а да получават Денков и или експерти - не искат друг да ни представлява. Не искат предпоследният да казва какво да става. Не виждам как може да се случи нещо с друг освен с първия мандат. Ще положим още усилия, но ИТН вече казаха, че с първия и втория мандат не може. Трябва да се мисли за 4-годишно управление и да се сглоби правителство. Чувам само заклинания и кой колко е велик", заяви той.

В понеделник президентът започва консултации с представители на парламентарните политически сили в 50-ото Народно събрание. Днес са разговорите с първите три политически формации – ГЕРБ-СДС от 9:00 ч., ДПС - от 11:00 ч., и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) от 14:00 ч.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Бойко Борисов
Още от Политика
Радев дава старт на консултациите за кабинет, малките искат третия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
11
 
! Отговори
До 141 преди 6 дни
А с парите,които открадна ОПГ ГЕРБ можеха да се направят 10 детски болници,десетки детски градини,хубави пътища и магистрали,добро образование и здравеопазване!!!Искаш ли още?
129
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А защо пък да нямаме 240 независими кандидата от цялата страна? Всеки да гласува както му сърце иска, а не партийно. Така ще е най-честно.
128
3
 
5
 
! Отговори
Всека неделя преди 6 дни
Избори
127
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Баце спаси ни! От СЕБЕ СИ
126
6
 
2
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 6 дни
do 134 Няма да ги дават на теб , а онези които организираха протестите и говореха по мегафони "Нито глас за ГЕРБ и ДПС "(). Вие бяхте масофката. Прости последователи си бяхте 90те ,такива сте и днес и вашите дже ,... ндъ .,, рски поколения .
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Според Бойко,гласовете на по-малките партии,които не са влезли в НС са разпределени към малките партии в парламента.Това е лъжа.Разпределението е пропорционално на процентите,които всеки е получил.Т.е ГЕРБ като първа полит.сила са получили най-много.
124
2
 
3
 
! Отговори
с парите,които преди 6 дни
се дадоха за избори след 2020 до сега ,около милиард и двеста милиона,казват,за да се угоди на смартбютитата, можеше да се свършат маса полезни неща за медицина и образование! Така ,че всеки има глава на раменете си да преценява кой крив,кой прав!!!
123
3
 
6
 
! Отговори
Предлагам преди 6 дни
България да няма парламент и депутати а да се управлява директно от съответната държава която твърдите че ни управлява.Така ще най справедливо.
122
1
 
10
 
! Отговори
До 133 преди 6 дни
Според теб,щом сме против ГЕРБ,сме за Путин.Против кражбите и далаверите на тази партия сме,затова търсим алтернатива,а ти си драскай каквото си искаш.
121
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 6 дни
Когато царя кажа ще ви оправяВсички помислиха , че не говори буквалноНо ето бацето и делянко са доказателството
120
0
 
7
 
! Отговори
Нострадамус преди 6 дни
Ще има нови избори.
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
искахте голяма преднина, ето имате я, оправяйте се, останалите не ви искат, дори ДПС
118
0
 
10
 
! Отговори
Нали преди 6 дни
Разправят някои тро л ове на Гроб че Черепа пращал за протестите 2020г. Аз протестирах против Бойко и черепа не ми е пратил е сега кажете от къде да си взема парите каде му е офиса?
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И на следващите избори завъртат страната към Москва..... Да му е честито на тоя пропаднал народ. Ама кеф ще ми е да гледам как на поколенията ви до девето коляно ще им трещят сърпове и чукове в кратуните. Путкиин ще ги ползва да воюват с комшиите. Ура!
116
2
 
3
 
! Отговори
факт преди 6 дни
малките партии не могат да поставят условия на победителя ГЕРБ ако.. ГЕРБ имат 121 депутата и просто търсят по-широка коалиция за по-голяма стабилност, но.. тъй като нямат - ще им поставят условия колкото си искат и ГЕРБ ще се съобразява, защото са слаби
115
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Те си гласуват само техните си хора от партиите, едни 70% от избирателите липсват Баце :)))
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако трябва през три месеца ще ходим на избори докато те изчегъртаме напълно.
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да негласуват, защото освен тинята в политиката всички анализатори и други подобни обясняват че няма смисъл да се гласува щото се знае победителя. Пълна забрана за социолози и всякакви АНАЛизатори по медиите по време на кампанията. И в деня на изборите да се дават процентите през половин час.
112
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Прав е Бойко. Няма как несретниците от ИТН и Възраждане да казват кое как. Не гласувах за това.
111
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 6 дни
никой малките партии не могат да поставят условия на победителя ГЕРБ - могат!... защото победителя ГЕРБ е достатъчно слаб за да не може да състави правителство самостоятелно!