Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?

Президентството: Радев отказа среща, за която домакинът не бе готов
18 юни 2024 13:29, Елка Василева
253
Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?
Снимка: архив, БГНЕС

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов, коментираха за БТА от прессекретариата на президента несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич.

Още по темата
Държавният глава Румен Радев пристигна на 16 юни на официално посещение в Черна гора. Радев бе в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. На 17 юни Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Малко по-късно Румен Радев трябваше да се срещне и с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич.

По-рано днес в. „Виести“, позовавайки се на черногорското правителство, съобщи, че планираната среща между президента на България Румен Радев и министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич не се е състояла. Тя е трябвало да се проведе в сградата на черногорското правителство, но се е забавила, в резултат на което делегацията, водена от президента Румен Радев, е напуснала сградата след четири минути чакане. Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график, според изданието. Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Общество
Режим на тока засега няма да има, но проблем е цената
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
16
 
10
 
! Отговори
Гадно усещане преди 1 седмица
Честно казано, когато ми кажат че Радев представя България пред света, чувството е същото както ни представят Стоичков, Пената или Валери Божинов....
129
12
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 седмица
Никой не бръсне за Слива Резидента - Фигурант. Това е жестоката истина, която се представя от обкръжението му като принципност. Пълен *** е този...всички знаят, че е Путинист и бягат от срещи с него...
128
6
 
10
 
! Отговори
Калин Стоянов ГЕРБ преди 1 седмица
Защото Грипем Фигурантов му е вдигнал юмрук!
127
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
в чужбина Радев е България, а не ние тук в нета, ето петков като премиер беше посрещан навсякъде, селфита с Лайен, а сега срещна ли се Лайен с него, не защото вече е никой, един от лидерите на многобройните ни партии, дори е съпредседател
126
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защото никой не го е*ава нашия фигурант!
125
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Решил да се прави на Путин, барабар Рундьо с диктаторите!
124
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленият Чорап се прави на аристократ,ама при Путин чака като муле с часове да го приеме.Селска чест, по Маскани...
123
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кириякстефчовците на колене падат пред черногорския премиер, така са свикнали, не случайно борисов казваше - вие сте прости и аз съм *** и затова се разбираме, че и ръка му целуваха
122
10
 
11
 
! Отговори
овйе преди 1 седмица
За някои работи Радев си го бива - добре стои е сравнително представителен. При него проблемът е, че май пак започна да води със себе си глупавата си проста жена.
121
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?" - ами защото Радев е срам за България, затова. Отсвирването му не е неуважение за българите, защото той не е наш, а на чужда враждебна страна.
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 77, помним, посещенията бяха по едно и също време с Борисов, Радев е посрещнат официално като държавен глава, официална вечеря, а на Борисов никакво внимание, организирали му от посолството срещи с българската общност, Радев - три дни, а Борисов един ден и обратно
119
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 116. Първо, толерансът в дипломацията е 6-8 мин и, второ, може черногорецът да е минал през тоалетната на влизане, че като знае безкрайните монолози на нашичкия, няма да се начишква я!
118
11
 
10
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 1 седмица
"до 112, неуважението е към България, но ти щом се радваш" - ааа, уважаема муурзилке, много моля да не бъркаш неуважението към един зелен чорап и доказан агент на Москва, с неуважение към държавата ни. Когато сменим президента и на позицията застане достоен про-западно ориентиран държавник, тогава ще усетиш разликата. За момента Радев ще чака по срещите като ученик.
117
13
 
11
 
! Отговори
До 116 преди 1 седмица
радеф не е България! Дори не е избран от мнозинството Българи! Сам каза, че не е президент на всички Българи, а само на тези които заставали под юмручето му! Мнозинството Българи не се асоциираме с ТУЙ нещо!
116
9
 
20
 
! Отговори
хм.. преди 1 седмица
Тоя фалшив герой се прави на мъж пред премиера на Черна гора, а пред руския поп, който му тропаше по масата, ушите му клепват като на улично куче, да не говорим как се е унижавал пред Путин....
115
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Черна гора е много красива държава, съчетание на море с планини, където досега посрещаха с уважение и гостоприемство българските туристи и дори ги черпеха с морски дарове и плодове. Е, вече няма да така.
114
6
 
10
 
! Отговори
Е преди 1 седмица
Между TUI и онуй, много ясно, че ще изберат да си довършат срещата с TUI
113
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 112, неуважението е към България, но ти щом се радваш
112
6
 
12
 
! Отговори
Клеций II преди 1 седмица
Мен живо ме интересува Деса дали е била с дизайнерско тоалетче за 10К лева?
111
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако срещата беше при Путин, щеше да стои и да чака до по.с.иране. По протокол толерансът за дипломатически срещи е до 6-8 минути. Ама какво ти разбира лукова глава от дипломация.