Няма изненади в предложението на ГЕРБ за кабинет

Посланието на Борисов е "Ето ви експерти"
1 юли 2024 20:15, Инна Ангелова
36
Няма изненади в предложението на ГЕРБ за кабинет
Снимка: БГНЕС

Анализаторът Любомир Стефанов направи коментар на предложението на ГЕРБ за кабинет с първия мандат. Стефанов коментира, че изненади в предложените имена няма - това са все хора от първите редици на ГЕРБ.

"Посланието е ясно. Борисов каза: „Ето ви експерти“. Те имат успешна политическа кариера зад гърба си. Да, като всички хора в политиката, имат и провали, защото съвършени хора практически няма“, коментира ощеЛюбомир Стефанов пред bTV.

Според него с тези предложения, Борисов е заявил готовността си да носи политическа отговорност. В същото време обаче лидерът на ГЕРБ е показал, че има и приемственост с посочването на имена, които не са чисто партийни – като например Георги Гвоздейков и Калин Стоянов.

„Последните две години ситуацията беше ненормална. Надали си спомняте през какви щуротии минахме?! Това сега е нещо нормално – лидерът на първата политическа сила в парламента отива при президента с излъчен от нея премиер, който му връща изпълнен мандата. Радвам се, че се върнахме към нормалните политически порядки“, каза мнението си Георги Харизанов.

Според Харизанов в предложеното правителство има ярки политически имена, които в също време са експерти в своята област.  
 
„Ние така и не определихме чия фигура е вътрешният министър Калин Стоянов. Но извън това – да, този кабинет сме го виждали и няма изненади. Това, което може би е изненадващо в известна степен, е желанието този кабинет да бъде опакован като такъв, който търси ясна подкрепа“, коментира Христо Панчугов.

Панчугов допълни, че с предложението на ГЕРБ за кабинет вижда две неща. Първо – Борисов не иска кабинет само с подкрепата на ДПС и той доброволно не би влязъл в такъв сценарии. Второ – вероятно той прави последен опит да включи ПП-ДБ в този разговор за редовно правителство.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Политика
Дянков: Кабинетът на ГЕРБ няма да се бърза с еврозоната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Радослав преди 1 ден
До 33: кой ти го обеща след като всички политици се криеха като партизани и пристигаха в градовете за срещи само с партийни членове и после бягаха преди да е свършило работното време на хората, за да няма риск да ги срещне данъкоплатец и да им зададе неудобен въпрос?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ръцете им, ръцете им
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ами така е. Когато си поръчаш даден продукт, ти се интересуваш да ти бъде доставен. Не те устройва да ти кажат, след като си го платил - не можем да ти го доставим, защото ни се прецака баничарката а не можем да ползваме други доставчици - реално хората се интересуват да получат продукта, а не как ще бъде доставен. Логично е и в политиката да е така, ако ни интересура продукта, а не опаковката.
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не ме интересува кой на кого е "кадъна" и как си постига целите. Не ме интересува кой ще е партньорът. Дали ще е хубаво или ще боли, не ме интересува. Аз искам само това, което е обещано, да се изпълни. За това отивам на избори и гласувам. Казвам какво искам, а с кого ще се съюзяват, не е моя работа, Господ да им е на помощ, и на тях не им е лесно, но щом са избрали това поприще, ще намерят начин.
32
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 ден
До 24: като смените кадъните, ще сменя и обидите. Като предлагате същите кадъни получавате старата песен! А ти защо мразиш България и българите, че гласуваш за любовника на Ердоган? Или забрави, че кадъната ти ходи да бие тиква в краката на султана да проси гласове за магарето което щеше да става президент след Цвъчка Цвачева? Че и турски гюбек му построй, а магистрала Русе -В. Търново вече 4 мандата обещава, а още е на ниво несъществуващото достойнство на герберокадъна.
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пепетата твърдят, че Пеевски управлявал ГЕРБ, но по-скоро може да се каже, че Костя управлява ППДБ - те силно работят за изпълнението на неговите планове.
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Единственото постижение на последпите редовни правителства е инфлацията. Вдигнаха пенсиите, с което вдигнаха инфлацията. Пенсионерът пак си купува същото с по-високата пенсия, а Еврозоната ни се изплъзна. Това доказа че ППДБ са от отбора на Възраждане-изпълняват тяхната програма
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ми нали сменяхме курв... няколко пъти и какво - само парите прибраха, а работа никаква не свършиха. Я по добре със старите, че м"ного изтъня портфела за "удоволствия"..
28
3
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 ден
Тиквата е казал "ето ви експерти" ??? Ужас. Като ги погледнеш,експерт до експерт ,майнольо ,както се пееше в една песен.Извадени от стария баpдaк , и нов искат да направят.Ама поговорката нали я знаете ,без да сменят куpв..е ,няма да стане.
27
6
 
2
 
! Отговори
Не на кафявия език преди 2 дни
Дано да изберат това правителство и за да разкарат това некадърно управление на НЕК.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
дано г-н Президента има дезинфектант в джобчето. Или светена вода.
25
3
 
6
 
! Отговори
? преди 2 дни
Човека с печатницата за Бюлетини в Костинброд ще е премиер?Явно сме наистина мишки.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ДО РАДОСЛАВ КАКВА ТИ Е МАНИЯ КЪМ ГЕРБ ЕДНИ И СЪЩИ НЕБИВАЛИЦИ ДО ВТРЪСВАНЕ АЙДЕ СТИГА ПЛОЧАТА ТИ СЕ ИЗТЪРКА
23
0
 
3
 
! Отговори
реалист преди 2 дни
е пак 6 не стигат
22
6
 
2
 
! Отговори
юсуф преди 2 дни
ГЕРБ и ДПС са бадащето на балгария
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Do17 sabluden typanar po golems kratzig ot grobarite njma
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Njma I da ima kradzi ot klasa no naroda e saspal
19
1
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 дни
Каква изненада да има с харем гроб? Все същите употребени подцинковани кофи и ханъми, 20 кабинета да реди Боко тиквата като бърка все в една и съща торба с ****, все хваща същите биологични отпадъци които да назначи за баш баш герберокадъни.
18
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Вносния gar-bage 4 години доказваше, че е real gar-bage.
17
10
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Важно е,че няма шарлатани,мошеници и анти българи.