Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?

Президентството: Радев отказа среща, за която домакинът не бе готов
18 юни 2024 13:29, Елка Василева
253
Едни четири минути... Защо Радев и премиерът на Черна гора не се срещнаха?
Снимка: архив, БГНЕС

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов, коментираха за БТА от прессекретариата на президента несъстоялия се разговор с премиера на Черна гора Милойко Спаич.

Още по темата
Държавният глава Румен Радев пристигна на 16 юни на официално посещение в Черна гора. Радев бе в Черна гора по покана на черногорския си колега Яков Милатович. На 17 юни Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати с официална церемония от президента Яков Милатович и съпругата му Милена Милатович в президентския дворец „Плави дворац“ в град Цетине - историческата и културна столица на Черна гора. Малко по-късно Румен Радев трябваше да се срещне и с министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич.

По-рано днес в. „Виести“, позовавайки се на черногорското правителство, съобщи, че планираната среща между президента на България Румен Радев и министър-председателя на Черна гора Милойко Спаич не се е състояла. Тя е трябвало да се проведе в сградата на черногорското правителство, но се е забавила, в резултат на което делегацията, водена от президента Румен Радев, е напуснала сградата след четири минути чакане. Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график, според изданието. Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от Общество
Режим на тока засега няма да има, но проблем е цената
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Киро Брейка Никъде в протокола не е проблем да се изчака, така че твърденията за това, че това били причините са пълна лъжа.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама те и в Албания го отсвириха шьофьора на самолет!
149
6
 
6
 
! Отговори
Киро Брейка преди 1 седмица
Естествено, че няма да чака! Има протокол , времетраене, работа на НСО и пр. Преси да пишете простотии и да критикувате, мислете с тия чутури. Откъде знаете, че след тази среща не е имал друга планувана? Сигурни ли сме , че " изчакването " не е създавало, какъвто и да е риск за делегацията ? Ако пък беше изчакал , щяхте да напишете "Радев чака послушно" или някакво друга глупост. Това е нашият президент. Ние сме го избирали. Ако не уважаваме него , не уважаваме себе си!
148
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Няма АБСОЛЮТНО НИТО ЕДНА причина Радев да не изчака. Няма протоколни такива, няма организационни такива и т.н. Има множество примери как това не е НИКАКЪВ проблем, включително на президенти на суперсили по света.
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фат мака не е дори на нивото на треторазреден германски туроператор! А деса про100кеса сигурно е похарчила сума държавни пари за тоалети
146
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 141 Обосновката е, че НИЩО не е направил за България, но е направил много гафове. Започни от погазването на конституцията. Край няма.
145
5
 
5
 
! Отговори
Решетников преди 1 седмица
Рундьо,отдавна го отсвирват навсякъде! Путин го накара да чака 2ч. и после ходом, минавайки покрай него го попита.Какво правиш тука?Бойко идва другата седмица!!! А дали се е гмуркал вЧерна гора?
144
7
 
9
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Е какво предлагате Държавния глава на България да чака на килимчето министър председателя на някаква си държавица от гората. Черната гора.
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гадно усещане Майко мила , по - про ста шко изказване рядко се появява, я каже бе....... ти колко повече донесе за името България от Стоичков ,Пенев , та дори и от Божинов. неграмотни ПЛЯ МПА ЛА !
142
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кажете какво не му харесвате де, ако е само физономията, ми не го гледайте.
141
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не мога да разбера хората които не харесват президента Радев. Имате ли някаква обосновка за това, какво е направил че така негативно се изписвате за него.
140
11
 
16
 
! Отговори
Евала баце! преди 1 седмица
Черна гора е реално 400 000, един вид град Пловдив. Е нашия президент да не е "зеленски" да чака и да се моли някому, още повече черногорския премиер /с президента им срещата е минала ОК/! Много ясно, че ще си тръгне, *** го е!
139
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом кмета на село Черна гора са му по-важни тур-операторите, *** й ната му! Браво Радев! Това е мъжко поведение, а не целуване на зад Ници, като кирчовците, баце и компания!
138
1
 
5
 
! Отговори
До Изклатен демократ преди 1 седмица
Фар има Деса, не Радефф..
137
10
 
13
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 седмица
Много ясно, че няма да чака. Има си протокол - щом закъснява - няма среща. Срещата с президента на Черна гора е минала по план, боли го фара Радев за мин.председателя ... Правилно решение на делегацията ни!
136
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви стотина хиляди българи в Черна гора не, то цялата държава в момента няма 300.000
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Гадно усещанеНищо не си написал??? Явно това усещане е породено от някаква ненанвист към тези които си изброил, лична. Не може да сравняваш хора които са учили цял живот, избрани за президент от огромна част от българското население с хора които не са учили а са ритали топка цял живот.
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 121. Пак ли ти, Сценаристе?! Тези ги пускай по възрожденските сбирки. Може пък някой да ти се върже, ама не е сигурно и там.
133
7
 
9
 
! Отговори
Срам преди 1 седмица
Това беше...вече освен в Узбекистан и някоя друга средноазиатска държава, никъде няма да бъде канен, точно както Гоце Архара навремето...
132
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дипломатическите отношения между България и Черна гора датират от 1897 г., но заради грандоманския ни президент ще приключат през 2024 г. Досега черногорците ни харесваха. Там живеят около стотина хиляди българи, но традиционно гласуват около 20-30 хиляди. Здравеопазването е на много високо ниво. Един от малкото им минуси е липсата на магистрали към вътрешността, което всъщност там е плюс заради многобройните главоломни завои. Затова жителите не си пробват возилата там, а ги пришпорва другаде.