Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор

Експерти: Възможно е ДПС да имат свои министри
Обновена: 18 юни 2024 11:11 | 18 юни 2024 11:11, Инна Ангелова
144
Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Вече имаме горчивия опит на парламент, който не може да си избере председател седмици наред. Ако се налага, Николай Марков ще се срещне с лидера на ГЕРБ. "Величие" са изправени пред съдбовен избор за своята роля и посоката, която ще следват по време на този мандат. Те не са били в "боя", заяви бившият депутат Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако председателят на НС няма подкрепата на мнозинството в парламента, нещата вървят изключително трудно, ако изобщо вървят. Съвсем нормално е от ГЕРБ да заявят претенция за председателското място, но това че ще им бъде дадено не носи сигурност, че нещата ще вървят гладко, смята Нотев.

Той допълни, че от БСП и “Възраждане” прекалено рано са отказали среща с ГЕРБ-СДС. Въпреки това, действията им са били очаквани и без изненада. Нотев прогнозира, че ДПС ще излезе под светлината на прожекторите и е възможно да влязат със свои министри в евентуален нов кабинет.

"Утре ще стане ясно дали ще имаме по-голяма стабилност от предишното управление. Ако се избере председател и зам.-председатели, ако започне структуриране, това означава, че е имало предварителни разговори и определена договорка. ГЕРБ-СДС пое отговорност да сформира ново правителство. Ще се стигне до договорка за правителство. Никой няма интерес от нови избори", каза Петър Мутафчиев.

Историкът подчерта, че опитът да се управлява със "сглобявания" е неуспешен и не трябва да повтаряме грешките. По думите му коалицията е задължителна, защото споделената отговорност означава равнопоставена отговорност. А балан се намира само с коалиционно споразумние.

“На ГЕРБ-СДС и ДПС народът им възложи да управляват държавата. Няма как ГЕРБ непрекъснато да се разграничават от тях, нека да подпишат споразумение и да управляват", посочи Мутафчиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази формация е направена от хора без образование и с много измами. Всеки гласувал за тях е на същото интелектуално ниво - аме ба. Няма какво повече да се дискутира. Не са фактор и няма да бъдат. На следващите избори просто ще изчезнат и толкова.
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КОАЛИЦИЯ Е ДУМАТА, НЕ СГЛОБКА. ЦЯЛА ЕВРОПА УПРАВЛЯВА С КОАЛИЦИИ!!! СТИГА СТЕ ТЪРСИЛИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ!
81
0
 
6
 
! Отговори
Ханко Брат преди 1 седмица
78 Има логика да ни спретнат една война и всичките които ни обраха да си бегат с милярдите а бедните хора на фронта да умират.И това не са го измислили те!Това много стара практика!
80
2
 
8
 
! Отговори
Нюрка под полковника преди 1 седмица
Значи, ако самият гербанкянфюрер лично поканил комрад Марков, тогава нема никакви пречки за сглобката. Един пуяк и една чалгарска лиска се чудят как да набият малко повечко ценичка за сглобката.
79
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сектата Величие ще углавно комисията по Вероизповедание, и тогава ще получите още едва официална религия
78
0
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 1 седмица
Егаси безсмислието и безумието да се говори за партий. При положение, че хората са същите. Проектите същите, и е безумие който вярва в каквато и да е промяна. Може би затова и ще ни въвлекат във война, за да унищожат електората и да избягат с откраднатите милиони и да няма кой да ги търси, както направиха в Украйна. Нелегитимно правителството с под 51% избиратели... Как става това?! Конституция има ли няма ли ?! Кви сте вие? Само назначавани майстори.
77
0
 
6
 
! Отговори
До 1280 преди 1 седмица
Да,но в Гърция спечелилата партия не купува гласове.
76
0
 
9
 
! Отговори
ПП Величие преди 1 седмица
Не подкрепяме правителства на сикаджии висаджии и мултаци
75
2
 
9
 
! Отговори
Ало,експертите преди 1 седмица
Какво са ДПС+ГЕРБ+ИТН ако не сглобка?
74
0
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 седмица
74 И не гласуването е гражданска позиция
73
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАьъ7112136860 преди 1 седмица
Преди изборите,още преди "Величие" да бъдат популяризирани,Ви казах тук,че е поредната антибългарска партия на малцинствата .Просъветска и проосманска партия,чиято цел е да комплектова синчетата и внучетата на БКП и ДПС и техните путинистки и ердоганови формации. Какво правят в тази "Българска" партия евреи,турци,п..о..м..а..ц..и..,роми,арменци ? Защо не си направят партия в Анкара,Москва,Киев,Ереван,Индия,Тел Авив? Всичките тия си имат държави.България е българска ,а не номадска държава! Е ?
72
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Народа не гласува, или много малка част гласува, а това означава, че никой не разчита на парламента, почти никой
71
0
 
7
 
! Отговори
Чукът на Тор преди 1 седмица
72 Ми хубуу ама първо да спрът автобусния туризъм с такива които не говорят български или го говорят като содомити и гласуват определяйки кой ще управлява България!Не е много Чесно а?!!!
70
8
 
4
 
! Отговори
1280 преди 1 седмица
Крайно време е да се спре с това унизително преговаряне с опозицията. Безсмислено губене на време за. В България когато някой спечели другите не го поздравяват, а му казват ние с теб няма да работим, оправяй се. Или трябва да стане като в Гърция - победителят да получава допълнителни мандати за да може да управлява, или да бъдат задължени всички партии да направят заедно кабинет според мандатите си. Тогава ще има защо да преговарят, сега само гледат сеир. И на финала избори през 6 месеца.
69
4
 
9
 
! Отговори
Капитан Америка преди 1 седмица
Всеки е евнух в ОПГто на Доган Боку и Грух
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шиши, Мустафа, Асен и Аз
67
3
 
7
 
! Отговори
Слава Росий преди 1 седмица
Долу слугите на Галя от посолството!
66
0
 
7
 
! Отговори
Забележете преди 1 седмица
Първобитните хора са тръгнали от пещерите българските олигарси също.Разликата е че първобитните са имали някаква грамотност.
65
0
 
6
 
! Отговори
Еййй Мултацииии преди 1 седмица
Що не се върнете у Магурата
64
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако случайно Величие не се продаде , на следващите избори ще са първи .