Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор

Експерти: Възможно е ДПС да имат свои министри
Обновена: 18 юни 2024 11:11 | 18 юни 2024 11:11, Инна Ангелова
144
Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Вече имаме горчивия опит на парламент, който не може да си избере председател седмици наред. Ако се налага, Николай Марков ще се срещне с лидера на ГЕРБ. "Величие" са изправени пред съдбовен избор за своята роля и посоката, която ще следват по време на този мандат. Те не са били в "боя", заяви бившият депутат Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако председателят на НС няма подкрепата на мнозинството в парламента, нещата вървят изключително трудно, ако изобщо вървят. Съвсем нормално е от ГЕРБ да заявят претенция за председателското място, но това че ще им бъде дадено не носи сигурност, че нещата ще вървят гладко, смята Нотев.

Той допълни, че от БСП и “Възраждане” прекалено рано са отказали среща с ГЕРБ-СДС. Въпреки това, действията им са били очаквани и без изненада. Нотев прогнозира, че ДПС ще излезе под светлината на прожекторите и е възможно да влязат със свои министри в евентуален нов кабинет.

"Утре ще стане ясно дали ще имаме по-голяма стабилност от предишното управление. Ако се избере председател и зам.-председатели, ако започне структуриране, това означава, че е имало предварителни разговори и определена договорка. ГЕРБ-СДС пое отговорност да сформира ново правителство. Ще се стигне до договорка за правителство. Никой няма интерес от нови избори", каза Петър Мутафчиев.

Историкът подчерта, че опитът да се управлява със "сглобявания" е неуспешен и не трябва да повтаряме грешките. По думите му коалицията е задължителна, защото споделената отговорност означава равнопоставена отговорност. А балан се намира само с коалиционно споразумние.

“На ГЕРБ-СДС и ДПС народът им възложи да управляват държавата. Няма как ГЕРБ непрекъснато да се разграничават от тях, нека да подпишат споразумение и да управляват", посочи Мутафчиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гражданска война? Между кои? Има омраза между Евроатлантици и Русофили, но аз не виждам такива в момента да са с мнозинство. Виждам мутри и турци. Каква гражданска война ще става?
102
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Шиши и Бoko мoжe ga ca вcяkakви, нo ca kъge kъge зa npegnoчитaнe в cpaвнeниe c Kupo Muнguлa, ГyrЛeнa, Acaн Oчитe, Лopep, Tarapeнko и Дeбeлaтa Hacтa...
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мдааа Не на гражданска, а на селско-гражданска. Ти за кои си?
100
5
 
6
 
! Отговори
Мдааа преди 1 седмица
На гражданска война отива ...работата
99
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ГЕРП СДС ще се прецакат с ДПс още повече Лостов от СДС казваше че ДПС са проклятие и мафия преоблечена като оартия.
98
3
 
10
 
! Отговори
до 96 преди 1 седмица
Значи си ОК с престъпниците. Не подкрепяме читавите, подкрепяме крадците. Отмъщавме си на тия, които да сложат край на произвола и насърчаваме тия, които работят като мафия. Ами кютай си тогава.
97
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Просто Възраждане вече имате конкурент по глупост. Една "величава" глупост.
96
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 93 Вече започна да омръзва опорката с Пеевски. Ми да го вкарват какво значение има. Нещата така или иначе си ги въртят.
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Чудя се Ами да са гласували, бе кой им е виновен. Гласуваш, негласуваш, "не подкрепям никого" - в крайна сметка допринасяш за това, което стана. Няма по демократична система от тая. Или една диктатурка ще се отрази по-добре на нашите "умници". Няма да кандисат докато не се надоговедят.
94
7
 
9
 
! Отговори
Просто преди 1 седмица
Оставка! На всички измислени и корумпирани партии. Само Възраждане може с отговорност да поеме кабинета.
93
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гербаджиите изпуснаха питомното, за да гонят дивото. Вкарват Пеевски през парадния вход. Рано или късно ще им потърсят сметка.
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За ДПС е по-добре страната да е в хаос да прават пара, а и турските служби имат интерес от распада на бг. ГЕРП също са мутри, но целат печалбата на техни фирми. Така че само привидно ще се разберат но ще целат нови избори, ако почнат да губат пара или не е в полза на Турция.
91
2
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 седмица
Най добрият шанс е нови избори висока избирателна активност и партия която да спечели поне -30% от гласовете за да има някаква легитимност да управлява в сглобки , разглобки или каквото там измислят
90
1
 
10
 
! Отговори
Шофера преди 1 седмица
Кво ревете сега бе, да бяхте гласували за вашите си хора, а не да ходите за гъби. Сега какво ревете, че първия и втория искат да правят правителство, ама били избрани с 20-30%, а вие къде бяхте???? Май само обичаме да мрънкаме, а? Ах вие, калпазани жълтопаветни с тротинетки и жълти чорапки, ще сте първи на прайда, а на изборите хич ви няма. После кой мисра в гащите
89
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И как си мисли Малцинството ГЕРБ да клати България??-:)) Борисов верно ли не си дава сметка?.!
88
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САМО ЧЕ, МУТАФЧИЕВ, НА ГЕРБ ПЛЮС ДПС НЕ ИМ СТИГАТ ГЛАСОВЕ. ТРЯБВА И ТРЕТА ПАРТИЯ.
87
1
 
8
 
! Отговори
Чудя се преди 1 седмица
За какьв кабинет се говори изобщоС -20% гласували в бьлгарияВсяка една партия има -3-4% от гласовете на избирателите статистическиКато избухнат масови протести срещу нов кабинет -герб/дпс какво правим - пак ли ще бият протестиращи под колоните и в бусовете на жандармерията
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мутафчиев да не лъже,народът не им е възлагал да управляват! 70% от НАРОДА им заби як юмрук в сурата и им показа червен картон! С малобройните гласове,които взеха са нелегитимни и не могат да направят НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО,което да работи за благото и интересите на РОДИНАТА ни! А сатанинската сглобка,която се готвят да сътворят,отново ще работи срещу ДЪРЖАВАТА и НАРОДА ни! Да се разкарат,докато не са унищожили БЪЛГАРИЯ!!!
85
2
 
0
 
! Отговори
1280 преди 1 седмица
До До 1280А загубилите викаш не купуват и затова губят. Всички купуват
84
1
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Прегледах коментарите и останах с горчив вкус от неназовавянето на основната причина за съществуването на абсолютно нелогични малцинствени партии,"тържествуващи" с някакъв уникален несъответствуващ на произходът им български национализъм. Истинската причина е да п..а.р...а..з..и..т.и..р..а..т..Да получават субсидии о тях няколко десетки небългари да лъжат,ядат на корем и вършат интриги,така характерни за небългарският им манталитет. Пример е инСиди.С един процент цяла година ще г..ействува.