Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор

Експерти: Възможно е ДПС да имат свои министри
Обновена: 18 юни 2024 11:11 | 18 юни 2024 11:11, Инна Ангелова
144
Да не повтаряме грешки със сглобки, "Величие" пред съдбовен избор
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Вече имаме горчивия опит на парламент, който не може да си избере председател седмици наред. Ако се налага, Николай Марков ще се срещне с лидера на ГЕРБ. "Величие" са изправени пред съдбовен избор за своята роля и посоката, която ще следват по време на този мандат. Те не са били в "боя", заяви бившият депутат Явор Нотев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако председателят на НС няма подкрепата на мнозинството в парламента, нещата вървят изключително трудно, ако изобщо вървят. Съвсем нормално е от ГЕРБ да заявят претенция за председателското място, но това че ще им бъде дадено не носи сигурност, че нещата ще вървят гладко, смята Нотев.

Той допълни, че от БСП и “Възраждане” прекалено рано са отказали среща с ГЕРБ-СДС. Въпреки това, действията им са били очаквани и без изненада. Нотев прогнозира, че ДПС ще излезе под светлината на прожекторите и е възможно да влязат със свои министри в евентуален нов кабинет.

"Утре ще стане ясно дали ще имаме по-голяма стабилност от предишното управление. Ако се избере председател и зам.-председатели, ако започне структуриране, това означава, че е имало предварителни разговори и определена договорка. ГЕРБ-СДС пое отговорност да сформира ново правителство. Ще се стигне до договорка за правителство. Никой няма интерес от нови избори", каза Петър Мутафчиев.

Историкът подчерта, че опитът да се управлява със "сглобявания" е неуспешен и не трябва да повтаряме грешките. По думите му коалицията е задължителна, защото споделената отговорност означава равнопоставена отговорност. А балан се намира само с коалиционно споразумние.

“На ГЕРБ-СДС и ДПС народът им възложи да управляват държавата. Няма как ГЕРБ непрекъснато да се разграничават от тях, нека да подпишат споразумение и да управляват", посочи Мутафчиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Избори 2024
Имаме два парламента в един мандат в момента
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само една е печалившата формула - Шиши премиер .боко министър на външните работи за да са дупи на големите шефове както само той си може и Киро брейка от Величие министър на образованието . Това е формулата . Иначе пак избори .
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много интересно се бръкват новите филиали на БКП, по двойки. ПП-ДБ, Герб-СДС, Възраждане-Величие....... явно ако единия филиал прекалено много се нaaка да има кой да го смени бързо
41
1
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До Анонименти специално си с килийно, супер арегономик. виж та кажи да не ти диктуват по скайпа а да ти пускат готови реплики, че слънцето ти е дошло повечко, а парите явно не стигат за климатик
40
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
До Прокопи Каулинафалита е неизбежен, тия шахеди пари струват, а задунайская губерния се издържа предимно от данъци и такси
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Величие" и ПП правят "партия" във Варна, заявиха източници от "Продължаваме промяната" в морската столица. Активисти и изборджии на ПП потвърдиха информацията, заявявайки, че в предизборната кампания са се подкрепяли с екипите на "Величие". Според източниците, ако атакуват кмета Благомир Коцев по казуса "Малта", Ивелин Михайлов и Николай Марков ще организират протести.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 36 - То там повече партии, отклкото хора бе
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"или е важно къде ше си наместят дебелите *** на столове за по 2000 и повече лева?" - Хеййй! Аз съм със стол за 2000 лева. Суепр арегономичен е и е с мотиви от шоуто Аrcane по нетлфикс!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Договорката между "Величие" и ПП за общ кандидат-кмет за "Приморски" обаче може да провокира "общ фронт" неформална коалиция на "Възраждане", ИТН, "Алтернативата" и БСП в района, коментираха източници от политическите и бизнес среди, която на балотажа "изненадващо" да подкрепи кандидат-кмета на ГЕРБ.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма нищо лошо в коалиция ГЕРБ_СДС_ДПС! Напротив, лидеерите на ГЕРБ и ДПС се отнасят с уважение към проблемите на обикновените хора в Бъкгария! Нека управляват и укрепят България!
34
1
 
5
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До Анонимен от какво решаващо значение е предложението на итн да се издумкат още некви пари от бюджета, на фона на факта, че по прованса в диетична кухня пенциите се записват като им дойде ред, т.е. некой като пукне? или е важно къде ше си наместят дебелите *** на столове за по 2000 и повече лева?
33
3
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
...2024 ако си по медиите правиш квото ти се каже и намираш който трябва да прави каквото трябва пред камера, иначе гориш бръже и окончателно. тва че има народни читалища като това дето на пияна глава некой пише "по кеворкянски" щот е по голем от фиша си и после се подписва с който му паднало на дузпата с ниво на "Емисиите" като на квартална кабеларка е просто доказателство за това, до какво водят десетките години отрицателен отбор - поголовна среднящина тълпи неможачи с претенции
32
4
 
11
 
! Отговори
Прокопи Каулина преди 1 седмица
Сега такава мутро турска чалга сгробка ше има че ше стигнете до фалит.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нови избори няма, мазен ко.к.ал лесно се не пуска. Важното е , че е в името на суверена.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Безличие"то партия на БеГейските TIK-TOKовци и до тук!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Гърция спечелилите изборите получават бонус мандати. Крайно време е в България да се промени това унизително уговаряне, спечелили изборите да не могат да управляват..
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То пък голяма изненада, каквото е казало ДПС-най-демократичната партия, винаги това е било и ще бъде. При нови избори и първа сила. Елементарна аритметика е. Бастионите на гербави комунисти и позитанковци отдавна са превзети. Така че Боко няма къде да мърда, на колкото и ербап да се пави.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
когато ИТН предлага да се върнат в старата сграда величие гласуват въздържал се, т.е. заедно с ДПС и ГЕРБ, но гласовете не стигат, поискали са почивка и след нея вече ПП-ДБ се присъединяват към своите партньори от "сглобката" и величие са гласували за, защото от тях вече нищо не зависи, така че ГЕРБ и ДПС могат да разчитат на тях, че и на ПП-ДБ
26
5
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 1 седмица
До Анонимен всички интервюта са по сценарий. само пълна кухарка може да отиде на импровизация, даже и пред кварталната кабеларка. или некой дето толко си е напълнил носа с прахчета, че е повервал че е тони монтана. евтин цирк за да се избегне заемането на позиция по утвърдени теми, нищо повече. възрожденци така скачаха да бият *** налево надесно по време на "масовите" протести. отдел пропаганда и агитация вече 70 години играе ганкиното, само инж. балкански не се усеща
25
3
 
5
 
! Отговори
СГЛОБКАТА....??? преди 1 седмица
ТОВА Е ПАТЕНТ А ПП ДБ.... НИКОЙ ПО СВЕТА НЕ БЕШЕ ЧУВАЛ ТАКАВА ДУМА, ПРЕДИ РОЖБИТЕ НА РАДЕВ ДА ПОИСКАТ С 60 ДЕПУТАТА ЦЯЛАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ..... ТОЙ И РАДЕВ, Е ТАКЪВ - ИСКА БЕЗ ДА СИ НАПРАВИ ОФИЦИАЛНО ПАРТИЯ, ДА ИМА ЦЯЛАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ...... НИКЪДЕ ПО СВЕТА ГО НЯМА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ....
24
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Величие ще управлява