Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления

България ще продължи да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ на Украйна
24 фев 2024 08:25, Елка Василева
1109
Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2 години отначалото на войната в Украйна.

„На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Още по темата
Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена.

С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъ няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.
Днес ги защитаваме, като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“, заявява премиерът Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
805
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще има правосъдие и за продажниците.
804
0
 
11
 
! Отговори
емо преди 6 месеца
всичко е обърнато с краката нагоре в изказването на сапунения академик. русия ще спечели войната и ще накаже участниците в "азов" и др. подобни бандеровски и неофашистки украински формирования за престъпленията, извършени от тях. и войната не е непредизвикана, безпричинна и абсурдна, както твърди този човек, а обратното, както всичко в това изказване. замислете се какви хора ни управляват.
803
0
 
9
 
! Отговори
обективен преди 6 месеца
Тоя повече прилича на врачка отколкото на пермиер .
802
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С тази война Русия помага на Китай и най много на китайците в Русия. Те са за Путин най важните и специалните.
801
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Много ясно и точно си говори. А Путин си бута руснаците в затвора и са принудени да живеят в страх. За да си осигурява спокойствие.
800
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
Имаме си не само премиер , но и пророк!
799
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така наречените сътрудници което се оказа лигитимна форма на доносничеството и власт не съществуваща в законите на страната но факт тормози хората на практика не можем да живеем от тях те ни убиват
798
0
 
20
 
! Отговори
Този човек преди 6 месеца
наистина не знае какво говори.
797
2
 
26
 
! Отговори
Дарк преди 6 месеца
Колкото имаше съд за атомните бомби над Хирошима и Нагазаки!
796
1
 
16
 
! Отговори
... преди 6 месеца
Никой не се интересува от обикновените хора, каква победа, кой печели от войната а ? Както Америка така и други държави с производството на оръжие, както и България. Но съвсем скоро, ще има край на войните по цялата земя. Това е обещание от Всеногъщия Бог. Вместо да харчат пари за гласуващите по света, ще дават повече пари за оръжие. Отвратителни сте.
795
3
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
всичко които са пращали оръжие и пари на украина на межд съд кого са питали вбългария при 40 процента изб активност да пращат каквото и да било искаме мира не воина и смъ=рт
794
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия не може да спечели тази война, русия може само да победи!
793
3
 
29
 
! Отговори
Руснак преди 6 месеца
ПЛЪХЧО Е ГОЛЯМ ГАДАТЕЛ ! Абе ибрик не мисли за Русия дали ще спечели или не ,а се замисли за народният съд който ще дойде скоро и ще си в Белене на лагер .....там всичките който бяхте на власт последните 35 години ще си платите за кражбите и предателството което сътрворихте , ще видите кон боб яде ли и Доган в джамия пърди ли !!!
792
2
 
18
 
! Отговори
FUCKGOVERMENT преди 6 месеца
Ах ти колко си *** и наивен, фашист ***!!! Без причина почнали.... Ще видиш ти като всички неонацисти, включително и ти като бъдат избити ша видиш едно без причина!!!
791
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Другари да си боядисаме задните части със знамето на Украйна! От утре!
790
14
 
2
 
! Отговори
Вярно ли е преди 6 месеца
Абе разправят, че руснаците нямали яйца и затова рускините ги търсели в чужбина.
789
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Трафиканти на мигранти заминете за украйна да докарвате украински бежанци хи хи хи....
788
23
 
2
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Смел и умен мъж е Денков.
787
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Виждам че отминавате мнения с мълчание. . . Вместо да се опитате да вникнете какво ви казват.
786
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
гледа като итрещял , но иска да пътува кандидатът . Е ..га си държавата , щом аз съм и премиер !Сервилност ,лакомия и простотия заедно в един човек с претенции за нещо повече .