Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления

България ще продължи да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ на Украйна
24 фев 2024 08:25, Елка Василева
1109
Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2 години отначалото на войната в Украйна.

„На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Още по темата
Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена.

С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъ няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.
Днес ги защитаваме, като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“, заявява премиерът Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
825
3
 
24
 
! Отговори
канадец преди 6 месеца
България свободна и демократична? Това майтап ли е.
824
2
 
15
 
! Отговори
Кога ще паднат преди 6 месеца
Цените Денков
823
4
 
25
 
! Отговори
SmO преди 6 месеца
Спрете се,не публикувайте снимка на това недоразумение.Три монитора чупя вече.
822
4
 
29
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
Денков, не бери кахър за Русия, ами гледай ти да не се изправиш пред Народния съд! А той е строг и справедлив. Бих казал много строг.
821
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тъnak
820
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
тоя осфен от ***/академик / взе да разбира и от военно дело !
819
3
 
22
 
! Отговори
Ще има правосъдие преди 6 месеца
След като Русия пропъди англосаксонските грабители от региона вероятно ще има ревизия и правосъдие. Нещо като Нюрнбергски процес явно ще има.
818
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чета някакво смешно заглавие -- Русия била "изхвърлена" от олимпийското движение -- Брикс ще си организират свои олимпиади -- население от 3,9 милиарда не ми се вярва да се оставят американски крадци да ги водят за носа.
817
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
500 000 убити за две години. Ние в 21 век ли живеем. Денков вземи се скрий заедно с тиквата и българските велможи на вермахта! Зеленски -талибана е за съд и разстрел!!
816
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия ще спечели войната. Амкакво ще прави Денков?
815
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дали ще има съд за Русия -- самата идея е смешна. Но за теб ще има -- крадене на средства от бюджета за финансиране на чужда война.
814
2
 
26
 
! Отговори
нн преди 6 месеца
Денков, кой ще съди руснаците, европейците ли? Приказки за наивници, че и българите ще участвали. Светът се преразпределя, променя се. Налага се европейците да преосмислят съвремието и да разберат кой на къде му е мястото и да заживеят като съседи.
813
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Нашата страна отдавна направи своя избор да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава." -- няма такова нещо, в България има псевдодемокрация с фалшифициране на избори и криминални политици в парламата. Такъв избор никой не е правил.
812
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сащ нямат все още технологията на свръхзвуковите ракети -- Русия и Китай я имат. Към 2050 година сащ ще бъдат окупирани, а географията им видоизменена. В момента те се движат натам сляпо защото нямат необходимия интелектуален потенциал да избегнат подобно развитие на нещата. А Русия и Китай хитро им слагат капани по пътя, защото знаят ходовете напред.
811
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо трябва да вярваме на едно българско миш ле сложено за премиер с измама на избирателите. Информациите от света сочат съвсем друг изход на войната. Санкциите на сащ и ес срещу Русия са един голям провал. Защо американското президентче гледа като изтървано от лудница?
810
3
 
13
 
! Отговори
Жалка работа преди 6 месеца
"Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ". Запомнете това за да му го припомним на Денков след година. Хайде това да го приказва човек като Асен Агов (който не е нищо друго освен един лаладжия) е едно, но да го приказва премиер, които би трябвало да гледа поне един ход напред, е жалко. Вече и в САЩ казват, че Украйна не може да спечели войната, а Денков сега се сетил да се прави на военен специалист и да дава прогнози
809
2
 
20
 
! Отговори
Bad Face преди 6 месеца
Таз ВО започна заради военните престъпления на неонацистите, които дo започване на военните действия от страна на Путин убиха 14 000 беззащитни руснаци, сред които и много деца.
808
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
"Денков: Русия не може да спечели тази война".................11.07.2023г., Денков: Не съм военен и не мога да говоря по военни въпроси.
807
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Без да имаме Путин и у нас се живее в страх. Аз живея в страх от комшии които ме тормозят с битови проблеми. Самите те са съмнителни елементи и контингенти. Обаче никой нищо. Герои на времето. .. .
806
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков, нагаждачу долен. Теб никой не те е избирал и никой не е гласувал за теб. Иззмет долна.